ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Χρόνια Πολλά Δήμαρχε και το νου σου στις ευπαθείς ομάδες

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Χρόνια Πολλά Δήμαρχε και το νου σου στις ευπαθείς ομάδες


Αφού ευχηθούμε στο δήμαρχο μας Γιώργο Χατζηδάκη χρόνια του πολλά και με δεδομένο πως εμείς δεν τον ψηφίσαμε για να βγει δήμαρχος του λέμε πως εκείνο που θα πρέπει να κοιτάει περισσότερο την επόμενη μέρα είναι οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.



Και σε αυτές ανήκουν όσοι καταστράφηκαν οικονομικά τα δέκα χρόνια μνημονίων και τα άλλα τόσα ή και περισσότερα που θα ακολουθήσουν εάν η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν βρει λύση στο κακό που μας ήρθε από την Κίνα.

Πριν λίγες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν την εμφάνισή τους φωτογραφίες από άστεγο της πόλης . Η άμεση κινητοποίηση του δημοτικού συμβούλου και γραμματέα του δημοτικού μας συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κόκλα έδωσαν σε αυτόν τον άνθρωπο πρόσβαση όπως μάθαμε στο ειδικό επίδομα αλληλεγγύης που δικαιείται.

Σε δομή ο ίδιος δεν θέλει να πάει όπως μάθαμε και ευελπιστεί πως θα ενοικιάσει σύντομα ένα φθηνό διαμέρισμα έτσι ώστε να μην κοιμάται στο δρόμο. Επίσης στα χρόνια των μνημονίων 300 περίπου συμπολίτες μας και οι οικογένειές τους δέχονται τρόφιμα μία φορά το μήνα από το κοινωνικό παντοπωλείο.

Επίσης οι Ενορίες της πόλης μας προσφέρουν τρόφιμα και κάποιες και συσσίτια σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Το γράφω για όσους δεν γνωρίζουν πως η Ελλαδική Εκκλησία προσφέρει καθημερινώς τα τελευταία χρόνια 250.000 συσσίτια ημερησίως!

Λόγω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων η δράση αυτή έχει ατονήσει αλλά θα επανέλθει στις 4 Μάη μαζί με το άνοιγμα  των περισσότερων δομών της που παραμένουν σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας.

Επειδή δεν είμαι κανένας αφελής να πιστέψω πως ένας δήμαρχος μπορεί να φτιάξει εν μέσω κρίσης μεγάλα έργα , η παρούσα διοίκηση θα κριθεί από αυτά που μπορεί να προσφέρει.

Τα 40 εκ. ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης προφανώς και για να φαίνονται επαρκή θα πρέπει να γίνεται εξορθολογισμός των εξόδων του δήμου μας. 

Και επειδή έχουμε αναφερθεί πολλάκις φορές για ό,τι συνέβαινε στην πόλη τα χρόνια προ κρίσης θα είναι καλό να αποφευχθούν σπατάλες που οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Διαβάζω ρεπορτάζ άλλων τοπικών ΜΜΕ που αναρωτιούνται για ένα σωρό θέματα που προφανώς και δεν μπορεί να λύσει καμία διοίκηση όσο και εάν το ήθελε.

Το θέμα π.χ με τις παιδικές χαρές όπου ο αείμνηστος Δημήτρης Κιντής πέταγε μέσα πέντε παλιοσίδερα για να πιάσει κατοχή από τους ιδιοκτήτες Νασταίους δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο αντιπολίτευσης από όσους δημιούργησαν αυτό το χάος.

Ούτε προφανώς να ζητάμε πιστοποιητικά και ανακαινίσεις διαρκώς σε παιδικές χαρές που θέλουν ξήλωμα και φτιάξιμο από την αρχή εάν θέλουμε να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τα παιδιά μας.

Άλλωστε όλες οι διοικήσεις τις εγκατέλειψαν αφού προφανώς και η συντήρησή τους είναι μάταιος κόπος και κατασπατάληση χρήματος. 

Κρατάμε 10 και τις φτιάχνουμε από την αρχή , δεν μας χρειάζονται 100 διαλυμένες για να λέμε πως έχουμε τάχα πολλές αλλά άχρηστες και μη ασφαλείς για τα παιδιά μας.

Για το προσωπικό του δήμου και με δεδομένο πως όλες οι δημοτικές παρατάξεις το θεωρούν λίγο εμείς δεν θα τον στεναχωρήσουμε ανήμερα της γιορτής του . Άλλωστε για εμάς ο δήμος μπορεί να λειτουργήσει και με το μισό του προσωπικό χωρίς οι πολίτες να αντιληφθούν την διαφορά.

Αφού οι μισοί δουλεύουν και οι άλλοι μισοί κοιτάνε απλώς και εισπράττουν το μηνιάτικο! Το ό,τι ο δήμος μπορεί να αυξήσει τα έσοδα του αξιοποιώντας και ενοικιάζοντας δομές σε ιδιώτες σε τιμές αγοράς είναι κάτι το οποίο πολλάκις έχουμε αναφέρει. 

Όπως έχουμε αναφέρει επίσης και γινόμαστε κακοί πως τις καλές εποχές ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης ελάχιστα συνεισέφερε στο κοινό καλό.

Είτε το θέλουν είτε όχι στο αφορολόγητο των 12.000 ετησίως έπεφταν οι πιο πολλοί το πιστοποιούν άλλωστε όλοι οι λογιστές για να εξασφαλίσουν υπερκέρδη.

Τα υπερκέρδη αυτά κάποιοι τα αξιοποίησαν σε ακίνητη περιουσία και για αυτό θα πρέπει να τους ευγνωμονούμε όλοι γιατί σήμερα ο ΕΝΦΙΑ στηρίζει με με δισ . τον ετήσιο προϋπολογισμό και κάποιοι τα έφαγαν!

Όλοι πάντως φέρουμε ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας αφού ζούσαμε για δεκαετίες πάνω από τις δυνάμεις μας.

Πλέον στις ευπαθείς ομάδες βλέπεις τους συνεπείς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και δυστυχώς βλέπεις και εργαζόμενους σκληρά στον ιδιωτικό τομέα που καταστράφηκαν επειδή έπρεπε να συντηρηθεί ένα σπάταλο και αναποτελεσματικό κράτος. 

Οι μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα είναι αυτοί που φταίνε λιγότερο και φυσικά όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που επιχείρησαν εν μέσω κρίσης και όταν είχαν χάσει τις δουλειές τους.

Δεν θεοποιούμε εμείς τον ιδιωτικό τομέα αφού στην χώρα μας υπήρχε και υπάρχει ο κρατικοδίαιτος τάχα καπιταλισμός .

Η χώρα μας προσεγγίζει το μοντέλο της Κίνας και η μόνη μας διαφορά είναι πως ακόμα έχουμε Αστική Δημοκρατία και δεν έχουμε τους μισθούς τους.

Ο δήμαρχος που γιορτάζει σήμερα και οι συνεργάτες του θα πρέπει να αντιληφθούν πως η επόμενη μέρα θα έχει δυστυχώς και πάλι για την χώρα μας τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις. Νέοι άνεργοι που μάλλον δεν θα έχουν πλέον και την δυνατότητα να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον σε δυτικά κράτη θα δημιουργηθούν και οι συντάξεις που στήριξαν ολόκληρες οικογένειες θα μειωθούν και πάλι αφού το φάσμα της άμεσης χρεοκοπίας θα είναι και πάλι ορατό για την πατρίδα μας.

Η τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι σε μεγάλο ποσοστό υπεύθυνη για την χρεοκοπία της χώρας θα πρέπει να επιδείξει σύνεση γιατί εάν επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος θα οδηγήσει σε πλήρη διάλυση την οικονομία της χώρας

Προσεκτικά και χωρίς υπερβολές αναδεικνύουμε χρόνια τώρα τις σπατάλες κατά εμάς που γίνονται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θεωρούμε μάλιστα βέβαιο πως η Περιφέρεια Αττικής θα δημιουργήσει πρόβλημα στους πολλούς αφού οι τελευταίοι προτίμησαν να εκλέξουν για Περιφερρειάρχη τον αποδεδειγμένα μη ικανό στη σωστή διαχείριση των οικονομικών  εορτάζοντα και αυτόν σήμερα Γιώργο Πατούλη.

Ελπίζοντας πως ο Γιώργος Χατζηδάκης ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών στη διοίκηση Βαλασόπουλου που πέτυχε να εξαφανίσει τα ελλείμματα και να αφήσει πλεονάσματα δεν θα ακούσει τις σειρήνες του λαϊκισμού και θα συνεχίσει την συνετή οικονομική πολιτική του θεωρούμε πως ο δήμος μας δεν θα καταρρεύσει και πως θα έχει έως το 2023 την δυνατότητα να προσφέρει φροντίδα σε όσους την έχουν ανάγκη.

Σε διαφορετική περίπτωση και εάν συνεχίσει να ακούει όσους πιστεύουν σε  λεφτόδενδρα και αναζητούν άλλες λύσεις πέρα από όσα επιβάλλουν οι κανόνες της αγοράς μάλλον θα μας αναγκάσουν όλους μας να ζήσουμε καινούργιους εφιάλτες και μια πραγματικότητα που δεν θα αρέσει σε κανέναν οικονομικά αδύνατο.

Γιατί ένα 5% του πληθυσμού θα περνάει καλά ακόμα και εάν η χώρα γεμίσει φέρετρα όχι από τον κορονοϊό αυτή την φορά αλλά από την πείνα.

Άλλωστε η κρίση είναι για κάποιους ευκαιρία να γεμίσουν τις τσέπες τους αδειάζοντας τις δικές μας. Αλλά αυτοί είναι οι λίγοι και ως πολιτικός ο Γιώργος Χατζηδάκης θα πρέπει να γνωρίζει πως οι πολλοί βγάζουν διοικήσεις και όχι οι λίγοι. Και οι πολλοί πλέον όπως όλα δείχνουν σε παγκόσμιο επίπεδο δεν επηρεάζονται από τα ΜΜΕ που μπορεί να τα βλέπουν όλα καλώς επειδή οι ιδιοκτήτες τους μπουκώνονται με πακτωλούς χρημάτων.

Στη χώρα μας πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν ελεύθερες πένες ή πλέον πληκτρολόγια και φάνηκε αυτό και την περίοδο της κρίσης αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ είπε όχι στον λαϊκισμό ακόμα και τις περιόδους όπου οι καλά αμειβόμενοι και εξασφαλισμένοι οικονομικά μούντζωναν στην πλατεία Συντάγματος όσους πάλευαν να κρατήσουν την χώρα μας ζωντανή.

Τώρα που είναι όλα χειρότερα από τότε ουδείς πάει Σύνταγμα αφού οι περισσότεροι κατάλαβαν πως αυτοί που θα έσχιζαν τα μνημόνια μόλις αντιλήφθηκαν πως θα πέθαινε ο μισός πληθυσμός από πείνα μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες υπέγραψαν τα πάντα.

Γιατί προφανώς και οι εκβιασμοί είναι προνόμιο των οικονομικά ισχυρών και κανείς δεν θα αποτρέψει κάποιος την "αυτοκτονία" κάποιου προκειμένου να γλιτώσει από το κόστος συντήρησής του.

Επειδή και πάλι θα αρχίσουν οι γνωστοί ψεκασμένοι τα μπορούμε μόνοι μας ας πάνε σε κάποιο κράτος που ζει σε απομόνωση για να δουν πως είναι να ζεις εκεί.

Επειδή λοιπόν ανάμεσα στους συμβούλους του δημάρχου υπάρχουν αρκετοί οπαδοί του κόκκινου ολοκληρωτισμού η περίοδος χάριτος προφανώς και για εμάς έχει λήξει και πριν την χρεοκοπία εμείς καθημερινά πλέον θα αναδεικνύουμε έξοδα περιττά και επιζήμια για τους πολλούς.

Άλλωστε η καλύτερη λύση για να "αυτοκτονήσει" μια διοίκηση είναι να ακούσει την αντιπολίτευση η οποία προφανώς και εσκεμμένα ζητάει το πέταμα του χρήματος για να έρθει ως "σωτήρας" όταν όλα θα έχουν καταρρεύσει.

Έξοδα λοιπόν σε ευπαθείς ομάδες και περιορισμών όσων οδηγούν τον δήμο σε ελλείμματα . Μην διστάσετε να κατηγορήσετε δημόσια όσους σας ζητάνε να μοιράσετε τα πάντα σε όλους και εξηγήστε τους πως ο λαϊκισμός τους δεν θα τους πάει μακριά αφού προφανώς και κάθε διοίκηση θα ήθελε να ικανοποιήσει τους πάντες αφού εκλέγεται και δεν είναι δοτή ! 

Χρόνια πολλά λοιπόν στον δήμαρχο μας και του συνιστούμε να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες του λαϊκισμού που ζητάνε πράγματα που δεν θα έκανε καμία συνετή διοίκηση που γνωρίζει τα οικονομικά δεδομένα του δήμου και αντιλαμβάνεται πως τα έσοδα από κρατική επιχορήγηση θα μειωθούν αφού τα έσοδα του κράτους για το επόμενο χρονικό διάστημα θα υποστούν σοβαρό πλήγμα.

Εάν συνεχίζουν καλέστε τους να τα βάλουν από την τσέπη τους πιστέψτε με πως θα σταματήσουν αμέσως να σας ζητάνε τέτοιες δαπάνες αφού οι ίδιοι έχουν μάθει να πολιτεύονται στο ΤΖΑΜΠΑ και αυτό διαφαίνεται ήδη ακόμα και από την προβολή τους στα ιδιωτικά ΜΜΕ . 

Αλλά τι να τα κάνουν τα ΜΜΕ αφού θεωρούν πως οι πολλοί πιστεύουν τα όσα είναι εύηχα στα αυτιά τους. Οι καιροί άλλαξαν και εάν τους αγνοήσετε το όφελος σας θα τι πιστωθείτε στις κάλπες του 2023. Εάν όχι τότε προφανώς και θα αντιληφθείτε πως ο λαϊκισμός ευνοεί όσους είναι στην αντιπολίτευση και δεν έχουν στα χέρια τους την διαχείριση.

Εμείς θεωρούμε πως οι πολλοί δεν πιστεύουν στον λαϊκισμό κάτι που αποδεικνύεται παντού πλέον όπου στήνονται κάλπες.

ΥΓ: Για όσους πάντως ζητάνε άμεση λύση όλων των προβλημάτων τους , τους συνιστούμε διορισμό στο Δημόσιο αφού καμία επιχειρηματική δραστηριότητα δεν εξασφαλίζει την ΣΙΓΟΥΡΙΑ και την ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ που έχει ανάγκη κάθε άνθρωπος για να "ευτυχήσει". Γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι θα σταματήσουν να πληρώνονται μόνο όταν το κράτος μας πάει σε άτακτη χρεοκοπία μαζί με όλους μας. Μέχρι τότε αυτοί που θα έχουν άγχος και συνεχείς καθυστερήσεις στα δεδουλευμένα τους θα είναι οι του ιδιωτικού τομέα που εν μέσω κρίσης πληρώνονταν μία φορά το τρίμηνο σε κλάδους όπως τον δικό μου. Μόνο στην ΕΡΤ δεν υπήρξε ποτέ καμία καθυστέρηση και όταν έκλεισε έφτιαξαν και μνημείο για τους "ήρωες". Όλοι οι άλλοι που έχασαν την δουλειά τους προφανώς και ήταν παιδιά ενός κατώτερου Θεού και δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη!

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: