ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ βάλλει κατά του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ βάλλει κατά του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά



Αυτές οι απόψεις προφανώς και κρίνονται από πιστούς και μη και είναι η αρχή μιας κόντρας που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια αφού ο καθένας έχει πλέον αντιληφθεί πως οι διάφορες Θρησκείες και τα δόγματα στην κρίση της πανδημίας υποχώρησαν στις επιταγές της επιστήμης.



Τουλάχιστον οι επικεφαλής των Θρησκειών και των δογμάτων αφού πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν ιερείς που είναι "εκτός επίσημης γραμμής".

Η Εκκλησία που αποτελείται από τους κληρικούς αλλά και τους πιστούς της και το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν σε αυτή την ζωή μας έχει παραδώσει στα χέρια της επιστήμης ή όχι.

Ο υφυπουργός δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να εφαρμόσει μια πολιτική που θεωρεί πως είναι προς όφελος των πολλών για για τον λόγο αυτό θα κριθεί από τους πολίτες.

Αυτοί που για αιώνες όμως εκμεταλλεύθηκαν τον ΦΟΒΟ της κολάσεως θα πρέπει το επόμενο διάστημα να αναπροσαρμόσουν το αφήγημά τους γιατί είναι φανερό πως στους πολλούς δεν έχει απήχηση και οι διαδοχικές ήττες τους οδηγούν τον Χριστιανισμό σε ρόλο κομπάρσου σε έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά και όχι πάντα προς την σωστή κατεύθυνση.

Για την Ιστορία να αναφέρω πως όσοι επικαλούνται την Δημοκρατία θα πρέπει να μην αποδίδουν τιμές σε δοτούς δημάρχους της χούντας και πως προφανώς ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ένας επιτυχημένος επί 11 χρόνια δήμαρχος που όχι μόνο δεν ήταν πολέμιος της Εκκλησίας αλλά ήταν αρωγός της καθ' όλη την διάρκεια της δημαρχίας του.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προφανώς και θα κριθεί από τους πολίτες ως πολιτικό πρόσωπο. Μπορεί να διαφωνούμε με κάποιες ενέργειές του αλλά προφανώς και δεν τον θεωρούμε πολέμιο της Δημοκρατίας όπως παρουσιάζεται στο κείμενο αυτό , όπως δεν θεωρούμε και "αντιστασιακούς" ιερείς που πληρώνονται με δημόσιο χρήμα ακόμα και σε μια χρεοκοπημένη χώρα που έχει περισσότερους ιερείς από ό,τι γιατρούς διορισμένους στο Κράτος. 

Ο κρατικοδίαιτος Χριστιανισμός της Ανατολής άλλωστε έχει αποτύχει μπροστά στο Δυτικό μοντέλο του Καθολικισμού που προφανώς και δεν πουλάει σανό για το Άγιο Φως όπως έκαναν γιατί πλέον δεν κάνουν επίσημα οι της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Γιατί προφανώς και όταν ένα δόγμα στηρίζεται σε ψέματα αργά αλλά σίγουρα θα παραμείνει με λιγότερους πιστούς και ακόμα λιγότερους λειτουργούς σε μια κοινωνία που σε εποχές κρίσης αναζητά μόνο την ΑΛΗΘΕΙΑ. 

Αυτά και καλή η Ορθοδοξία αλλά η ΑΛΗΘΕΙΑ καλύτερη για όλες και όλους μας. Άλλωστε εάν ήθελαν οι πιστοί να γεμίσουν τις Εκκλησίες θα το έκαναν παρά τα απαγορευτικά μέτρα αφού ως γνωστόν η ΕΛΠΙΔΑ νικάει τον ΦΟΒΟ. 

ΥΓ: Πάντως κακώς μπλόκαρε ο υφυπουργός την ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ φωνή θα μπορούσε απλά να του απαντήσει πως η Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας αποφάσισε να κρατήσει κλειστές για τους πιστούς τις Εκκλησίες προφανώς γιατί δεν πιστεύει ούτε η ίδια πως όποιους αγαπάει ο Θεός τους παίρνει έτσι και αλλιώς σύντομα κοντά Του.

Η αλήθεια είναι πως με άλλον Αρχιεπίσκοπο θα είχαμε άλλη αντιμετώπιση. Ο Χριστόδουλος είχε συναντηθεί άλλωστε και με τον Πάπα σε μια προσπάθεια να συμφιλιωθούν δόγματα που δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να χωρίσουν.

Γιατί ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως έτσι και αλλιώς εδώ και δεκαετίες βρίσκεται όμηρος σε ένα κράτος που είναι Ισλαμικό και που τον χρησιμοποιεί ως άλλοθι για την δήθεν ανεκτικότητα του στις άλλες Θρησκείες και δόγματα.


Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: