ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δέκα χρόνια μνημόνια και μετά ....κορονοϊός

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Δέκα χρόνια μνημόνια και μετά ....κορονοϊός


Η Ελλάδα βιώνει την τελευταία δεκαετία πρωτόγνωρες καταστάσεις. Τα χρόνια ψεύτικης ευδαιμονίας με δανεικά έφεραν την οικονομική καταστροφή και τα μνημόνια.



Όμως αυτά μας τσάκισαν ,αλλά δεν μας τελείωσαν είχαμε ελπίδα πως χάνοντας μια δεκαετία από την ζωή μας θα έρχονταν καλύτερες μέρες.

Τελικά δεν ήρθαν αφού πάνω που πηγαίναμε να ορθοποδήσουμε ήρθαμε αντιμέτωποι με την πανδημία. Η χώρα μας δεν έχει αποθέματα αντοχής και οι πολίτες αργά αλλά σίγουρα θα ξεσπάσουν εναντίον όλων.

Ήδη τους φταίνε τα ΜΜΕ επειδή παρουσιάζουν την νέα πραγματικότητα. Επειδή όπως και το 2010 τους έλεγαν πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Επειδή όπως και τότε έτσι και τώρα τους λένε πως η καταστροφή της οικονομίας θα διαδεχθεί τις μικρές έως τώρα απώλειες ανθρώπινων ζωών για την χώρα μας.

Βέβαια μέχρι το τέλος του έτους οι νεκροί και εδώ θα είναι χιλιάδες εκτός και εάν μείνουμε σε καραντίνα έως το τέλος του χρόνου κάτι που όλοι ξέρουμε πως δεν πρόκειται να συμβεί γιατί δεν αντέχουμε οικονομικά να το κάνουμε.

Θα θυμόμαστε πάντα το Πάσχα του 2020 επειδή ήταν οι Εκκλησίες κλειστές και επειδή όλοι κάτσαμε σπίτια μας και μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. 

Δεν μπορώ πλέον να θυμηθώ καλά Πάσχα μετά το 2010 και σίγουρα πλέον η ελπίδα μου είναι να μην έχουμε χειρότερα από εδώ και πέρα.

Θα σας ευχόμουν Καλή Ανάσταση αλλά προφανώς και αυτή δεν μπορεί να έρθει με κλειστές τις Εκκλησίες για όσους ακόμα πιστεύουν στο Χριστιανισμό δεν ήταν μια απλή ήττα των Θρησκειών απέναντι στην επιστήμη.

Ήταν η αρχή του τέλους για πολλά δόγματα που προφανώς και δεν έχουν αντιληφθεί πως η παρουσία των Θρησκειών δεν είναι απλώς για να προετοιμάζει τους πολίτες για έναν άλλο Κόσμο αλλά πρωτίστως να τον καθοδηγεί σε αυτόν για να αποφεύγει τις χίμαιρες .

Ο χώρος στην επιστήμη μπορεί να βολεύει κάποιους ορθολογιστές αλλά προφανώς οδηγεί τον κόσμο σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες.

Γιατί χωρίς ΠΙΣΤΗ είναι αδύνατον να επιβιώσει κανείς και όταν αυτή κλονίζεται ή χάνεται δεν θα μας σώσει όλη η επιστήμη του κόσμου.

Άλλωστε επιστήμη χωρίς ηθική πανουργία εστί όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: