ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η αλλαγή που ήρθε για να μείνει! Γράφει ο Ν.Σιαδήμας

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Η αλλαγή που ήρθε για να μείνει! Γράφει ο Ν.Σιαδήμας


Η πολιτική (πρέπει να) είναι σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους εκλογείς (λαός) και στους εκλεγμένους. Αυτό είναι το κοινωνικό συμβόλαιο βάσει του οποίου λειτουργεί η αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Οι εκλεγμένοι ασκούν την εξουσία εξ’ ονόματος των εκλογέων, λογοδοτούν καθημερινά και κρίνονται στις εκλογικές.

Του Ν. Σιαδήμα*

Βασικό στοιχείο για την απρόσκοπτη λειτουργία του πολιτεύματος είναι η αξιοπιστία των εκλεγμένων (τι υποσχέθηκαν και τι πράττουν), η διαφάνεια των πράξεων τους και η λογοδοσία στους πολίτες. Όταν τα στοιχεία αυτά εκλείπουν, τότε η εμπιστοσύνη καταρρέει και οι πολίτες είτε αποστασιοποιούνται είτε καταφεύγουν σε ακραίες λύσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, το 2012 μόνο 2 στους 10 πολίτες των μελών κρατών του οργανισμού είχαν εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις τους.

Η αλλαγή σελίδας ήταν επιβεβλημένη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται ο κατάλληλος άνθρωπος για να την πραγματοποιήσει. Από την αρχή της θητείας του ως πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέδειξε σεβασμό στους θεσμούς και άσκησε υπεύθυνη και λογική αντιπολίτευση μακριά από λαϊκίστικες δεσμεύσεις. Απέφυγε να εξαγγείλει αρεστές αλλά ανέφικτες πολιτικές. Το πρόγραμμα της ΝΔ ήταν πάντα δομημένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο. Επισήμανε πάντα στις ομιλίες του την ανάγκη του σεβασμού στους θεσμούς, της αναβάθμισης του πολιτικού διαλόγου και τον επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών μας αξιών.

Δεν έμεινε όμως στα λόγια. Από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και μετά, η διακυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει στην πράξη την προσπάθεια να ξαναχτιστεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ εκλεγμένων και εκλογέων. Σεβασμός στους θεσμούς, στα πρόσωπα και στις συνταγματικά καθορισμένες διαδικασίες. Εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων, διαφάνεια στην άσκηση της πολιτικής και διαρκής ενημέρωση του λαού.

Η πατρίδα έχει έπειτα από καιρό υπεύθυνη και στιβαρή ηγεσία, η οποία εννοεί αυτά που λέει και πράττει με αποφασιστικότητα χωρίς λαϊκίστικες κορώνες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η άσκηση της οικονομικής πολιτικής, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, η αποφασιστική αντιμετώπιση των ιταμών προκλήσεων της Τουρκίας στον Έβρο αλλά και η διαχείριση της πανδημίας. Τα σωστά πρόσωπα βρίσκονται στις θέσεις ευθύνης και λειτουργούν κάτω από υπεύθυνη πολιτική καθοδήγηση.
Ο θυμόσοφος λαός μας λέει «ουδέν κακό αμιγές καλού». Έτσι λοιπόν στις τελευταίες δοκιμασίες που περνά η πατρίδα μας, αποτυπώνεται με τον πιο σαφή τρόπο η αλλαγή σελίδας που πραγματοποιείται στην πολιτική ζωή της χώρας. Η αλλαγή αυτή ήρθε για να μείνει.

Καλή δύναμη σε όλους.

Ν. Σιαδήμας είναι Γραμματέας ΚΕ ΟΝΝΕΔ – Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής, MBA

Δεν υπάρχουν σχόλια: