ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οι προμήθειες σε περιόδους κρίσης δεν δίνουν άλλοθι σε κανέναν

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Οι προμήθειες σε περιόδους κρίσης δεν δίνουν άλλοθι σε κανέναν



Όταν τα χρήματα δεν είναι δικά σου προφανώς και δεν ψάχνεις την καλύτερη τιμή. Συμβαίνει σε όλες τις προμήθειες του Κράτους και είναι και ο λόγος που εμείς δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε
κανέναν που δεν γνωρίζουμε προσωπικά αλλά διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. 



Βλέποντας στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την προμήθεια υλικού για την προστασία των υπαλλήλων του δήμου μας από τον κορονοϊό είδαμε πως θα δαπανηθούν 7.600 ευρώ για διάφορα υλικά

Μπορείτε να δείτε και εσείς εδώ  πως ο κορονοϊός είναι για κάποιους ευκαιρία αφού δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως μια υφασμάτινη μάσκα που μπορεί βέβαια κάποιοι να τις πουλάνε και 5 ευρώ να αγοράζονται από ένα δήμο στην τιμή των 2,5 ευρώ ενώ εύκολα από ένα Super Market ένας απλός πολίτης μπορεί να την προμηθευτεί με 1,8 ευρώ! 

Βέβαια για έναν δήμο που έχει μάθει να χαρίζει στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης πάνω από 300.000 ευρώ τον χρόνο και που ποτέ κανείς δεν αναρωτήθηκε που πάνε τόσα λεφτά , το να γλιτώναμε 1000 ευρώ από μια παραγγελία δεν λέει και κάτι .

Άλλωστε σε αυτή την πόλη κάποιοι εδώ και δεκαετίες βλέπουν να εξαφανίζονται προϋπολογισμοί 80 εκ ευρώ , ή μέσα στην κρίση 30 και 40 εκ. ευρώ τον χρόνο για να συντηρούνται εργαζόμενοι που ελάχιστα δουλεύουν ή δομές που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Άρα μικρό το κακό γιατί και οι προηγούμενοι τέτοιοι ήταν και οι επόμενοι αφού πιστεύουν στα ίδια πάνω κάτω πράγματα θα είναι χειρότεροι!

Άλλωστε δεν είδαμε κανέναν να θέλει εξυγίανση των οικονομικών όλοι ζητάνε λεφτόδενδρα στα δημοτικά συμβούλια που παρακολουθούσαμε και όλοι απαιτούσαν περισσότερα χρήματα από την κεντρική διοίκηση για να χρεοκοπήσει πιο γρήγορα το κράτος.

Ο Covid-19 θα βοηθήσει ώστε τα 10 χρόνια μνημονίων να πάνε χαμένα και ευτυχώς με λιγότερα χρήματα οι δήμοι θα αρχίσουν να κάνουν καλύτερη διαχείριση των οικονομικών τους εάν δεν θέλουν να χρεοκοπήσουν και να κλείσουν δομές τους.

Άρα κάντε οικονομία γιατί μπορεί κάποτε τα ΕΣΠΑ να σταματήσουν και να γίνει και το χατίρι των κομμουνιστών της πόλης που ακόμα οι αχρείοι ισχυρίζονται πως χάσαμε από την συμμετοχή μας στην Ε.Ε

Εκτός θα παίρνουν 100-200 ευρώ τον μήνα και προφανώς θα είναι πολυτέλεια όχι μόνο να έχεις αυτοκίνητο αλλά να τρως και κρέας πάνω από μία φορά τον μήνα  όπως συνέβαινε για δεκαετίες στη χώρα μας.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: