ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αρχίζει από 4ης Μαΐου σταδιακά η επιστροφή στη νέα "κανονικότητα" - Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης και οι κίνδυνοι να τιναχθούν όλα στον αέρα από περιστατικά όπως το παρακάτω

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Αρχίζει από 4ης Μαΐου σταδιακά η επιστροφή στη νέα "κανονικότητα" - Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης και οι κίνδυνοι να τιναχθούν όλα στον αέρα από περιστατικά όπως το παρακάτω



Το ρεπορτάζ για το πότε ανοίγουν τα διάφορα μαγαζιά μπορείτε να το δείτε εδώ ή εδώ . Ήμουν έτοιμος για έναν σύντομο σχολιασμό αλλά ατυχώς για μένα με πρόλαβε ένα τηλεφώνημα από συνάδελφο μέσου που έχω αφιερώσει πάνω από μία δεκαετία υπηρετώντας αυτό που καμία Εξουσία δεν θέλει. Την αποκαλυπτική δημοσιογραφία που "ξεβρακώνει" συμπεριφορές όπως αυτή που θα διαβάσετε πιο κάτω.



Ένας αστυνομικός παραβιάζοντας κάθε έννοια λογικής ξυλοκόπησε πολίτη στο κέντρο της Αθήνας και το χειρότερο πριν από λίγα λεπτά ο πολίτης αυτός  γλίτωσε από του χάρου τα δόντια όταν το αυτοκίνητο του επισήμου στον  οποίο ο αστυνομικός ήταν φρουρά πήγε να του αφαιρέσει την ίδια του την ζωή , παραβιάζοντας κόκκινο φανάρι.

Ατυχώς για την "εξουσία" υπήρξε βίντεο πολίτη που ήταν μπροστά στο περιστατικό και τα χειρότερα έρχονται αφού η zougla.gr δεν αφήνει τέτοια θέματα στην αφάνεια όπως ατυχώς άλλα ΜΜΕ που "τυφλώνονται"  με μερικά χιλιάδες ευρώ ή την εύνοια της Εξουσίας.

Το θέμα στην ουσία έχει δοθεί από δεξιούς, προς τα έξω γι' αυτό και οι  κύριοι του Μαξίμου θα βρεθούν προ εκπλήξεων εάν προσπαθήσουν να το  "κουκουλώσουν".

Ήδη δηλαδή είναι γνωστά στις αρχές εκτός από τα ονόματα του αστυνομικού και του επισήμου που συνόδευε.

Άλλωστε οι αντιπάθειες προς τον συγκεκριμένο αστυνομικό είναι πολλές και φυσικά το πρόσωπο που τον χρησιμοποιούσε ως "φύλακα" βαριά εκτεθειμένο.

Το γεγονός πως η καταγγελία έγινε γνωστή διαδικτυακά από το μέλος του Ρουβίκωνα Γιώργο Καλαϊτζίδη είναι μια άλλη παράμετρος που πρέπει να τύχει της ανάλογης αξιολόγησης από την κυβέρνηση.

Η σιωπή δεν είναι χρυσός σε αυτές τις περιπτώσεις αφού όσοι έχουν ήδη δει το βίντεο έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Το βίντεο παραμένει ενεργό στην πλατφόρμα του facebook αφού προφανώς και ο Αμερικανικός κολοσσός δεν μασάει από τις "μαγκιές" των εδώ σερίφηδων της ΕΛ.ΑΣ .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  το περιστατικό αστυνομικής βίας έλαβε χώρα την Δευτέρα περίπου στις 12 και 30 στην συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν το αυτοκίνητο με τα φιμέ τζάμια παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη και έκλεισε τον δρόμο σε μοτοσυκλετιστή που πέρασε κανονικά με πράσινο.

Όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε δέχθηκε επίθεση από τα δύο άτομα που φαίνονται στο βίντεο και έχουν ταυτοποιηθεί από τις αρχές.

Βέβαια για να γίνει το αυτονόητο έπρεπε να παρέμβουν ψύχραιμες φωνές κυβερνητικών που δεν ήθελαν να εκτεθεί περαιτέρω η κυβέρνηση για κάτι για το οποίο προφανώς και δεν φέρει συλλογική ευθύνη.

Για την αστυνομία είναι ένα ακόμα περιστατικό που δείχνει πως τα πράγματα δεν πάνε καλά. Δεν πήγαιναν εδώ και καιρό και εκτός από μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε το 2013 επί κυβερνήσεως Σαμαρά - Βενιζέλου με κάποια θετικά αποτελέσματα η κατάσταση είχε αφεθεί ανεξέλεγκτη.

Είναι μια καλή ευκαιρία να καταλάβουν όλοι πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ασυδοσία .

Καλούμε την κυβέρνηση να διαλευκάνει την υπόθεση και να επιβάλλει τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται .

Το ερώτημα της zougla.gr εάν ο επίσημος ήταν του Μαξίμου προφανώς και πρέπει να απαντηθεί έστω και εάν ο ίδιος δεν έχει άμεση ευθύνη για το ξέσπασμα του εν λόγω αστυνομικού.

Σε κάθε περίπτωση εμείς εάν ήμασταν στη θέση του θα είχαμε ήδη φανερώσει την ιδιότητα μας και θα είχαμε καταδικάσει τις πράξεις των ανθρώπων που προφανώς και δεν μας προστατεύουν όταν φέρονται έτσι αλλά μας εκθέτουν.

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: