ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κλείστε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και αγοράστε ικανό αριθμό κάδων με "μπαλώματα" δεν θα αλλάξει η εικόνα της πόλης μας

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Κλείστε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και αγοράστε ικανό αριθμό κάδων με "μπαλώματα" δεν θα αλλάξει η εικόνα της πόλης μας


Καινούργιους μπλε κάδους ανακύκλωσης προμηθεύτηκε ο δήμος μας όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Γιάννης Αντζινάς.  Οι κάδοι παραδόθηκαν ΔΩΡΕΑΝ από την εταιρία από την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης προφανώς για να μάθουμε όλοι να ανακυκλώνουμε και τα κέρδη από τα σκουπίδια μας να τα παίρνει η ανώνυμη αυτή εταιρία που τα διαχειρίζεται και ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2001.



Εμείς στο θέμα της προμήθειας κάδων έχουμε τοποθετηθεί εδώ και καιρό και μάλιστα συμφωνούσαμε με την αγορά 1500 νέων κάδων με διαγωνισμό που είχε προτείνει ο τέως δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος και δυστυχώς υπήρξαν αντιδράσεις.

Δεν θα μπούμε τώρα στα οικονομικά του δήμου μας απλώς θα αναφέρουμε πως ο δήμος Αθήνας έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για την προμήθεια 13.000 νέων κάδων ( και εκεί με αντιδράσεις από την αντιπολίτευση) αλλά το θέμα πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο αφού ο κ. Μπακογιάννης έχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Εδώ η διοίκηση προς το παρόν μιλάει για λίγους καινούργιους και επισκευή των παλιών. Μια βόλτα όμως στην πόλη δείχνει πολλούς φθαρμένους πράσινους πλαστικούς κάδους που δεν θεωρούμε πως μπορούν να επισκευαστούν αφού η φθορά τους είναι πολύ μεγάλη.

Αφού χαιρετήσουμε αυτή την αγορά εμείς από εδώ συνεχίζουμε να θεωρούμε πως η ανάγκη για 1500 νέους κάδους είναι αναγκαία.

Το κόστος τους θα μπορούσε κάλλιστα να καλυφθεί από από το κλείσιμο του ΝΠΔΔ Μουσείο Εθνικής Αντίστασης που όπως μπορεί να δει κανείς από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ κάνοντας κλικ εδώ στοιχίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο στο δήμο μας χωρίς κατά την άποψή μας να προσφέρει τίποτα σημαντικό για την πόλη μας.

Άλλωστε πλέον και μετά τις δικές μας φωνές από το 2013 υπάρχουν δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης που ζητάνε τον λογαριασμό για ό,τι συμβαίνει εκεί μέσα.

Θεωρούμε μάλιστα επιβεβλημένο η υπόθεση να οδηγηθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη αφού τα ποσά που έχουν δαπανηθεί για την συγκεκριμένη δομή αποτελούν σκάνδαλο πρώτου μεγέθους .

Από την ίδρυση του ως νομικό μέχρι σήμερα μας έχει στοιχίσει πολλά εκατομμύρια και προφανώς η πλειονότητα των δημοτών μας δεν επιθυμεί την συνέχιση της λειτουργίας του.

Το ό,τι οι δημότες αυτοί δεν είχαν εναλλακτική στις προηγούμενες εκλογές δεν σημαίνει πως δεν θα βρουν στις επόμενες . Άλλωστε ενώ κάποιοι φωνάζουν για 20.000 ή 30.000 ευρώ δεν βλέπουν τα εκατομμύρια που έχει στοιχίσει αυτή η "μαύρη τρύπα" του δημοτικού προϋπολογισμού .

Μια απλή ματιά στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ  που αφορούν τις κατά καιρούς δαπάνες τάχα για συντήρηση επίπλων του ΝΠΔΔ του δήμου μας είναι αρκετή για να πείσει και τον τελευταίο δημότη μας πως δίκαια φωνάζουμε 8 χρόνια τώρα .

Επειδή το κακό αυτό συνεχίζεται επί πολλά χρόνια στο τέλος κάποιος θα πληρώσει το "μάρμαρο". Άλλωστε η δομή θα κλείσει έτσι και αλλιώς αφού είναι ο αδύναμος κρίκος από όλες τις άλλες που απασχολούν προσωπικό και σίγουρα έχουν έξοδα για το προσωπικό τους.

Εδώ ποιοι ακριβώς πληρώνονται και γιατί είναι ένα ερώτημα που αρνούνται να μας απαντήσουν όλες οι διοικήσεις .

Χαρακτηριστικό ένταλμα πληρωμής για επισκευή επίπλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης



Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: