ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Πόσα εκατομμύρια ευρώ χρειάζεται για να λειτουργήσει ένας δήμος ;

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Πόσα εκατομμύρια ευρώ χρειάζεται για να λειτουργήσει ένας δήμος ;


Στο παραπάνω ερώτημα η απάντηση που δίνουν οι δημοτικές παρατάξεις που είναι στο δημοτικό συμβούλιο είναι όσο πιο πολλά τόσο το καλύτερο. 



Το καλύτερο για τους ίδιους γιατί προφανώς τα 40 εκ. ευρώ κρατικής χρηματοδότησης
( προέρχονται από τους φόρους όλων μας ή μάλλον όσων πληρώνουν) δεν φαίνονται αρκετά για να λειτουργήσει ο δήμος μας όπως ψευδώς ισχυρίζονται ΟΛΕΣ οι δημοτικές παρατάξεις. 

Από καμία δεν ακούσαμε πως τα χρήματα είναι πολλά , και φυσικά καμία δεν αναρωτιέται γιατί χρειάζονται 600 δημοτικοί υπάλληλοι για  να λειτουργήσει μια επιχείρηση. Γιατί προφανώς και ο δήμος είναι μια επιχείρηση που προσφέρει υπηρεσίες και έχει έσοδα και έξοδα.

Τα έσοδα της προέρχονται ατυχώς για εμάς κατά κύριο λόγο από την κρατική επιχορήγηση γιατί ουδείς δήμαρχος δεν σκέφτηκε πως ο δήμος μας πρέπει να αξιοποιήσει την περιουσία του δήμου για να έχει δικά του έσοδα και αυτάρκεια. 

Ακόμα και εάν δώσει στους δήμους η κεντρική διοίκηση την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ αυτοί ακόμα θα φωνάζουν γιατί οι αυτοδιοικητικοί είναι πολύ χειρότεροι πολιτικοί από αυτούς της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Άλλωστε οι ΟΤΑ είχαν και έχουν περισσότεροι ΔΙΑΦΘΟΡΑ από όση συναντάει κανείς σε υπουργεία και δεκάδες έρευνες ανεξάρτητων αρχών έχουν καταδείξει το θέμα στο παρελθόν.

Το χθεσινό διαδικτυακό συμβούλιο κατέδειξε για ακόμη μια φορά πως οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν παντελή άγνοια των οικονομικών και ζητάνε παροχές που δεν μπορούν να δοθούν εάν προηγουμένως δεν έχει εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση.

Με λύπη μας βλέπουμε πως αυτή η διοίκηση θα καλυφτεί πίσω από την πανδημία για να δικαιολογήσει την ανικανότητά της να εξασφαλίσει πόρους και να βάλει τάξη στο προσωπικό του δήμου που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχει καν αντικείμενο εργασίας.

Από τους 200 περίπου υπαλλήλους της καθαριότητας και του πρασίνου που μαζί με τους νέους συμβασιούχους θα αυξηθούν είναι ζήτημα εάν ενεργούν οι μισοί από αυτούς.

Κάποιοι λόγω ηλικίας και ασθενειών και να ήθελαν να ενεργήσουν δεν μπορούν , κάποιοι συνδικαλίζονται και οι συμβασιούχοι τραβάνε όλο το λούκι για να κρατήσουν την πόλη μας καθαροί.

Οι ίδιοι λένε πως με ελάχιστες προσθήκες 20-25 ατόμων η πόλη μας θα είναι καθαρή αλλά δεν τους πιστεύουμε γιατί ούτε επί Κιντή ήταν που οι υπάλληλοι ήταν διπλάσιοι , ούτε επί Θεόδωρου Γεωργάκη , ούτε φυσικά επί Βασίλη Βαλασόπουλου όταν και το προσωπικό μειώθηκε λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων και πολλών συνταξιοδοτήσεων και όχι επειδή ήθελε κάποιος να βάλει τάξη.


Επειδή λόγο κορονοϊού προφανώς και ο κρατισμός θα φτάσει πάλι σε υψηλά επίπεδα στη συνείδηση των πολλών να πούμε από τώρα πως οι χιλιάδες μάσκες και ιατρικό υλικό είναι προσφορές ιδιωτών που στηρίζουν με τους φόρους τους την οικονομία και χωρίς αυτούς κανένα κράτος δεν θα μπορούσε να έχει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.

Άρα κλείνοντας ιδιωτικές επιχειρήσεις το Κράτος θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και συντάξεων αφού απολύσεις δεν πρόκειται να κάνει και αυτό είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

Θα προτιμήσει να χρεοκοπήσει εκ νέου αλλά καμία απόλυση δεν θα κάνει ενώ παράλληλα θα προσλάβει χιλιάδες νέους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας και των σωμάτων ασφαλείας με κάποιες που έγιναν πρόσφατα στην Πολιτική Προστασία και αφορούν άτομα έως και 65 ετών! 

Βλέπετε η αντιπολίτευση δεν ψάχνει καλά τις προσλήψεις θα το δουν φαντάζομαι τις επόμενες μέρες και θα φέρουν το θέμα στη Βουλή όταν και εφόσον αυτή αρχίσει να λειτουργεί και πάλι με τους παλιούς της ρυθμούς. 

Στα δικά μας ΟΛΕΣ οι παρατάξεις θέλουν περισσότερο προσωπικό στο δήμο μας , όλες ζητάνε περισσότεροι χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση και φυσικά χωρίς να ισχύει όλες ισχυρίζονται πως θα έκαναν καλύτερη διαχείριση των οικονομικών πόρων.

Δεν ξέρουμε πότε και εάν θα ανέβει η διαδικτυακή αυτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά προφανώς κανείς δεν παρακολουθεί πλέον τέτοια συμβούλια αφού βλέπει πως ο κρατισμός δεν είναι πανάκεια και πως ο ίδιος στο τέλος θα πληρώσει τις σπατάλες της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς να λαμβάνει υπηρεσίες που να τον ικανοποιούν.

Κάποιοι ζητάνε και καλά κάνουν γιατί ψήφους θέλουν να πάρουν λάπτοπ για μαθητές του δήμου μας και φυσικά χωρίς εισοδηματικά κριτήρια αφού αυτά αφορούν την δηλωμένη εργασία και μπορεί ο άλλος να έχει 1.000.0000 ευρώ στην τράπεζα και να φαίνεται άνεργος και αναξιοπαθούντας. 

Γιατί προφανώς και στην πόλη μας όλοι γνωρίζουμε πως οι εγκληματικές συμμορίες δεν κόβουν απόδειξη για τις "υπηρεσίες" που προσφέρουν και πως το τοπικό αστυνομικό τμήμα ελάχιστα έχει συμβάλει στην εξάρθρωση τους.

Ό,τι έχει επιτευχθεί έγινε από τη ΓΑΔΑ , και ακόμα από το 2013 περιμένουμε τα πορίσματα των "αδιάφθορων" για αστυνομικούς που απλώς άλλαξαν αστυνομικά τμήματα ή υπηρεσία αλλά ακόμα λαμβάνουν μισθούς και συντάξεις αφού μέχρι να τους "τσιμπήσουν" θα έχουν αποδημήσει εις Κύριον!

Μαθαίνουμε πως λόγω της κρίσης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα παίξει αυτό το "χαρτί" της καταπολέμησης της διαφθοράς τους επόμενους μήνες για να γλιτώσει κάποιες συντάξεις που σε λίγο θα αδυνατεί να πληρώσει.

Μάλιστα ετοιμάζεται να νομοθετήσει για τις 12.000 τέτοιες υποθέσεις ! να νομοθετήσει καταβολή τμήματος της σύνταξης ή του μισθού κάτι που μεταφράζεται σε κάποια εκατομμύρια ευρώ ετησίως!

Αναμένοντας τις ανακοινώσεις των παρατάξεων για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο θα επανέλθουμε για ένα- δύο θέματα που πέρασαν και θα τα βρούμε μπροστά μας όταν επιτέλους βγούμε μετά από μήνες από την περιπέτεια του κινεζικού ιού.



Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: