ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μειωμένο το ενδιαφέρον για τα τοπικά θέματα εν μέσω πανδημίας

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Μειωμένο το ενδιαφέρον για τα τοπικά θέματα εν μέσω πανδημίας

Την περίοδο του αναγκαστικού εγκλεισμού λόγω της πανδημίας οι δημότες μας δεν ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στα τοπικά ΜΜΕ αλλά λιγότερο όπως αποδεικνύει ο πίνακας κατάταξης της alexa.com



Έτσι τα τοπικά ΜΜΕ παρουσιάζουν πλην του ilioupolinews.gr χαμηλότερες θέσεις από αυτές που κατείχαν προηγούμενα. Θύμα του κορονοϊού παρόλο που εμείς έγκαιρα μετατρέψαμε το ιστολόγιό μας αμέσως σε πηγή ειδήσεων για την πανδημία και εμείς.

Κατρακυλήσαμε στη θέση 1674 στην Ελλάδα έχοντας πλέον πιο ψηλά από εμάς το site του Γιάννη Καραμαγκάλη που μέσα στην κρίση πέτυχε να βρίσκεται στη θέση 1457. 

Το μόνο που δεν χάσαμε είναι την επαφή μας με όσους μας κατακλύσουν με mail για θέματα που αυτή την περίοδο προφανώς και δεν θα δημοσιοποιήσουμε γιατί ο κόσμος πεθαίνει και δεν μας νοιάζει να κάνουμε σπέκουλα σε όσους βρήκαν ευκαιρία να βάλουν κατά της διοίκησης.

Άλλωστε οι ίδιοι ήταν αυτοί που ψήφισαν Γιώργο Χατζηδάκη στις εκλογές του 2019 στέλνοντας σε πρόωρη συνταξιοδότηση έναν δήμαρχο που μπορεί να μην μας έκανε Λας Βέγκας αλλά διαχειρίστηκε τα οικονομικά καλύτερα από όλους τους προηγούμενους.

Η παραμονή μας άλλωστε έχει να κάνει με τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ όπου θέλουμε πρόεδρο με ΑΠΟΨΗ που να συγκρούεται και με την κεντρική διοίκηση του κόμματος όταν αυτό απαιτεί το καλό των δημοτών μας.

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο χώρο της ΝΔ και θα είμαστε όπως πάντα στο πλευρό της ΔΕΞΙΑΣ παράταξης όπως εμείς και πολλοί άλλοι αντιλαμβανόμαστε.

Η Δεξιά προφανώς σε παγκόσμιο επίπεδο δεν θα βγει λαβωμένη από αυτή την πανδημία αφού οι Ιδέες και οι Αξίες που υπηρετεί θα είναι απαραίτητες την επόμενη μέρα όταν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας θα είναι ορατές σε όλους.

Έτσι ατυχώς χθες ο πρωθυπουργός μίλησε για ιδεοληψίες που κατέρρευσαν για το Κράτος αφού κράτη στα οποία κυβερνά η αριστερά κρύβουν κρούσματα και νεκρούς για να θεωρήσουν κάποιοι αφελείς πως φασιστικά καθεστώτα δείχνουν τάχα  περισσότερο αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

Η ανελευθερία , η πείνα και η εξαθλίωση που επικρατεί όπου κυβερνούν αριστερά κόμματα είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να καλυφθεί από όσους χαίρονται σήμερα για τα δεινά των δυτικών δημοκρατιών.

ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία , Βέλγιο, Αυστρία και άλλα τόσα δυτικά κράτη μπορεί να έχουν πληγεί από την πανδημία που μας έστειλαν οι Κινέζοι και μας απέκρυψαν αρχικώς το μέγεθός της αλλά θα εξακολουθήσουν και την επόμενη ημέρα να αποτελούν παραδείγματα Δημοκρατίας και ελεύθερης διακίνησης των Ιδεών . Αντίθετα η επόμενη μέρα θα είναι πιο δύσκολη για το κράτος -παρία Κίνα και τους συμμάχους της αφού ο καθένας πλέον έχει αντιληφθεί πως ο συγχρωτισμός με την Ανατολή και τον "πολιτισμό" της εκτός από επικίνδυνος για τις βασικές Αξίες της Δημοκρατίας μας είναι και ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ.

Η επόμενη μέρα λοιπόν δεν θα έχει μόνο τις άναρθρες κραυγές των λαϊκιστών που θέλουν να μας κάνουν μια ανελεύθερη Σοβιετία αλλά και τις δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο όσον αρνούνται πλέον να ζήσουν σε έναν κόσμο που να υπάρχουν κράτη- παρίες που αμφισβητούν και προσπαθούν να καταστρέψουν όσα χτίσαμε μετά την λήξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου στη Δύση όπου υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Δεν ξέρω πόσο έχουν αντιληφθεί κάποιοι στη ΝΔ τι σημαίνει η επόμενη μέρα , ξέρω όμως σίγουρα πως οι υγιείς δυνάμεις του κόμματος δεν θα παραμείνουν σιωπηλές σε συμπεριφορές που προσβάλουν τον δυτικό μας πολιτισμό.

Η ΝΔ για να παραμείνει ενωμένη και δυνατή εν όψει των εκλογών του φθινοπώρου θα πρέπει να αντιληφθεί πως έχει συγκεκριμένους φίλους και συμμάχους και πως προφανώς και η εκλογική της βάση νιώθει αμήχανα όταν διώκονται ιερείς. 

Το κοινό καλό και η δημόσια υγεία δεν μπορεί να είναι η αιτία για να αναθεωρήσει ο Μητσοτάκης όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που μας έταζε προεκλογικά και δεν έχει υλοποιήσει 8 μήνες μετά.

Η δική μας ΑΝΟΧΗ προφανώς και έχει εξαντληθεί όταν ακούμε από έναν πρωθυπουργό να μας διαφημίζει τα καλά της Σοβιετίας αυτής που τάχα θα διέλυε η ΝΔ και η κυβέρνησή της  που θα μείωνε φόρους και θα μας μείωνε και το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ , που θα έλυνε το μεταναστευτικό και που θα έτριζε τα δόντια στην Τουρκία για τις συνεχείς παραβιάσεις που κάνει στον εναέριο μας χώρο.

Αντί αυτών είδαμε ελάχιστες μειώσεις φόρων, διορισμούς ημετέρων στο δημόσιο που αυξάνεται και στο μεταναστευτικό νέες δομές φιλοξενίας σε ολόκληρη την χώρα για αποσυμφόρηση των νησιών μας.

Οι παραβιάσεις συνεχίζονται και οι φωνές που θέλουν διάλογο με τον δικτάτορα Ερντογάν μέσα στο κόμμα αυξάνονται όπως αυξάνεται και η ανοησία όσων θεωρούν πως έχουμε όφελος με προσεγγίσεις σε κράτη παρίες όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Εμείς όπως και άλλα ΜΜΕ που ανήκουν στη ΔΕΞΙΑ και έχουν δώσει μάχες για αυτή πριν την πανδημία έχουν αναφερθεί για τα λάθη της κυβέρνησης και κυρίως έχουν υποδείξει ποιοι δεν θα έπρεπε καν να είναι μέλη της.

Γιατί προφανώς και εμείς δεν αλλάξαμε ούτε Ιδέες ούτε είμαστε οι "ακραίοι" του κόμματος. Εκτός και εάν οι ακραίοι αποτελούν την πλειοψηφία από το 39% που πήρε η ΝΔ στις τελευταίες εκλογές.

Έχουμε ξαναγράψει και πάλι πως σαν και εμάς ήταν ακόμα και το μακρινό 2012 το 19% του κόμματος, σήμερα θεωρούμε πως είναι πάνω από το 25% αφού όλος ο κόσμος κινείται πιο ΔΕΞΙΑ, εάν δεν το αντιληφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και του φύγουμε θα έρθει πρόωρα στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού η συμπόρευση είναι κατανοητή όταν δεν μας απαξιώνουν τα στελέχη του με δηλώσεις ανεπίτρεπτες για μέλη ενός δεξιού κόμματος. 

Εκτός και η ΝΔ δεν βλέπει τι γίνεται σε ΗΠΑ , Ιταλία, Γαλλία , Γερμανία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία και θεωρεί πως με αριστερά πειράματα θα έχει θετικά για την χώρα αποτελέσματα.

Γιατί από την μία ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον λαϊκισμό και από την άλλη ζητάει ως γνήσιος λαϊκιστής ευρωομόλογο χωρίς προηγουμένως να υπάρχει ενιαία οικονομική πολιτική σε όλα τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. 

Και επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί θα σήμαινε την διάλυση του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος ας κοιτάξει γύρω τους στους στενούς του συνεργάτες τι πολιτικές εφαρμόζουν για να καταλάβει γιατί ποτέ κανείς δεν θα έδινε χρήματα σε κράτη που έχουν μάθει να ζουν παρασιτικά εις βάρος των άλλων.

Σε όποιον δεν αρέσει η Ε.Ε , και εάν κάποιος νιώθει πως δίνει πολλά και παίρνει λίγα ας φύγει . Η Ελλάδα έχει πάρει περισσότερα από όσα έχει συνεισφέρει στο κοινό ταμείο και όποιος θεωρεί πως η χώρα αντέχει χωρίς ευρωζώνη και ευρώ μπορεί και αύριο να πάει στο εθνικό του νόμισμα.

Άλλωστε κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό και τότε η κρίση του κορονοϊού θα είναι καθημερινότητα αφού χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες θα πεθάνουν από την πείνα ακόμα και εάν το Κράτος μας γίνει κομμουνιστικό και μοιράζει τρόφιμα με δελτίο. 

Γιατί δεν θα έχει και κάτι να μοιράσει μετά τους πρώτους 3-4 μήνες αφού ο ιδιώτης που παράγει τον πλούτο θα έχει σταματήσει και αυτός να παράγει και θα έχει μετατραπεί σε έναν σοσιαλιστή κηφήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: