ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μια φωνή λογικής ανάμεσα σε όσους προσπαθούν να "μπαχαλοποιήσουν" τους θεσμούς και παραπέμπουν για αργότερα ό,τι έπρεπε να είχε γίνει από χθες

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Μια φωνή λογικής ανάμεσα σε όσους προσπαθούν να "μπαχαλοποιήσουν" τους θεσμούς και παραπέμπουν για αργότερα ό,τι έπρεπε να είχε γίνει από χθες



Σας παραθέτουμε αυτούσιο το ποστάρισμα του Αντιδημάρχου Διοίκησης & Δημοτικής Αστυνομίας κ. Παναγιώτη Κόκλα για όσα τραγικά συνέβησαν χθες . Όχι βέβαια για αυτά που επικαλούνται οι λαϊκιστές και τα φερέφωνά τους αλλά για την αναβολή ενός δημοτικού συμβουλίου στο όνομα της φασιστεράς και των δήθεν αγώνων της. 

Διαβάζουμε λοιπόν από το προσωπικό προφίλ του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Κόκλα 

"Με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας αναβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί. Ο αξιότιμος κύριος Δήμαρχος έκρινε ότι λόγω της απουσίας κάποιων παρατάξεων για τους ανωτέρω λόγους ,έπρεπε να αναβληθεί το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ώστε στο επόμενο να είναι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι παρόντες για να συζητηθούν τα πολύ σοβαρά θέματα όπου απασχολούν το δήμο μας . 




Οφείλω ωστόσο προσωπικά να τονίσω, σεβόμενος πάντα το δικαίωμα της απεργίας, ότι είναι αδιανόητο αυτές τις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε να στήνονται σκηνικά πολιτικής αντιπαλότητας και να μην υπάρχει μια κοινή συνισταμένη από όλους μας απέναντι σε ένα αόρατο εχθρό, τον covid-19. Δεν δύναται να μην υπάρχει ενότητα και προσήλωση στις οδηγίες των ειδικών και να γίνονται πορείες που μπορεί να αποτελούν υγειονομική βόμβα για όλους μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η ελευθερία όλων μας συμβαδίζει με την κοινωνική υπευθυνότητα!
Όπως είπε και ο νέος πρόεδρος της Αμερικής κύριος Τζο Μπάιντεν "είμαστε σε πόλεμο με τον covid-19 και όχι μεταξύ μας ."

Με Εκτίμηση
Κόκλας Παναγιώτης Αντιδήμαρχος Διοίκησης&Δημ. Αστυνομίας

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Δυστυχώς ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα ανέβαλαν ένα δημοτικό συμβούλιο. Προφανώς για τις καθυστερήσεις θα ευθύνεται πάλι η δημοτική αρχή αφού για να πετύχει κάτι πρέπει όλοι να σέβονται τον θεσμικό τους ρόλο. Με δεδομένο πως η αντιπολίτευση του δήμου μας δεν θέλει να συνδράμει στο να γίνει έργο για την πόλη η μόνη λύση για μια υπεύθυνη διοίκηση είναι να προχωράει σε όσα αυτή θεωρεί πως πρέπει να γίνουν. Άλλωστε και η κεντρική κυβέρνηση πράττει το ίδιο αφήνοντας τους "ψεκασμένους" να φαντάζονται συνταγματικές εκτροπές. Η μη πραγματοποίηση του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου είναι μια ΝΙΚΗ των φασιστών της πόλης που θεωρούν πως μπορούν να σταματήσουν μια πλειοψηφία με την ανοησία τους. Η κυβέρνηση έχει καταργήσει την απλή αναλογική για τις επόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και έδωσε την δυνατότητα στις διοικήσεις που έχουν εκλεγεί με απλή αναλογική να διοικήσουν. Άλλωστε με 50% ο Χατζηδάκης στον δεύτερο γύρο και τον παλιό εκλογικό νόμο δεν θα είχε προβλήματα από τους λαϊκιστές ούτε θα χρειάζονταν "τσόντες" για να διοικήσει. Αφού στην πράξη δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε πάνω από κόμματα και χρώματα και με δεδομένο πως οι δημότες δεν μπορούν να περιμένουν κάθε φορά που η διοίκηση υποχωρεί σε αιτήματα "ψεκασμένων" και σε συμφέροντα που δεν θέλουν κάτι να αλλάξει θα έχει κάνει ένα βήμα πίσω ενώ οι πολλοί επιθυμούν να πάμε επιτέλους Μπροστά. Και στο μπροστά προφανώς και δεν μπορούν να συμμετάσχουν οι "νοσταλγοί" και όσοι αντί να σέβονται τα ΜΜΕ και τον ρόλο τους προσπαθούν επί ματαίω να τα απαξιώσουν. Γιατί ήταν και παραμένουν εχθροί της Αστικής Δημοκρατίας και δεν δέχονται την κριτική αφού δεν θέλουν να αλλάξουν. Κρίμα για την υποχώρηση της διοίκησης . Μπράβο για ακόμη μια φορά για την ΞΕΚΑΘΑΡΗ στάση του και χθες που δεν μπορεί να παρερμηνευτεί από κανέναν καλοθελητή. Όταν η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης προφανώς και το σεβαστό δικαίωμα στην απεργία είναι καταχρηστικό. Για φαντάσου αύριο να κατεβάσουν ρολά τα νοσοκομεία μας επειδή κάποιοι θα ήθελαν να εκβιάσουν ακόμα και για δίκαια αιτήματά τους; Τι θα λέγατε εάν οι νοσοκομειακοί γιατροί ανακοίνωναν απεργία διαρκείας ; Κρίμα για την χθεσινή υποχώρηση της διοίκησης που φοβήθηκε τις φωνές λαϊκιστών και έγραψε στα παλιά της υποδήματα την πλειοψηφία των δημοτών μας που ζητάει λύση των προβλημάτων της . Και φυσικά άμα ακούς τον κάθε "ψεκασμένο" και αναβάλεις για αύριο ό,τι έπρεπε να είχε γίνει από χθες το μέλλον δεν θα είναι ευοίωνο για τους πολλούς. Ο συνδικαλισμός άλλωστε δεν είναι απαραίτητα καλώς όταν βλάπτει εμφανώς την πορεία προς τα μπροστά μιας κοινωνίας. Οι βολεμένοι του δημοσίου ήταν και χθες στους δρόμους αποδεικνύοντας πως δεν διχάζουμε εμείς την κοινωνία αλλά αυτοί που αδυνατούν να καταλάβουν πως μας βούλιαξαν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: