ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Δημοτικής Αστυνομίας Παναγιώτης Κόκλας απαντάει μέσω facebook στους άδικους υπαινιγμούς εναντίον του δήμου στο θέμα της κ. Στέλλας που κάηκε το διαμέρισμά της πριν μερικές μέρες - Για ακόμη μια φορά τα fake news τοπικών ΜΜΕ προσπάθησαν να κάνουν το μαύρο - άσπρο βασιζόμενα σε εσκεμμένα λάθος πληροφόρηση

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Δημοτικής Αστυνομίας Παναγιώτης Κόκλας απαντάει μέσω facebook στους άδικους υπαινιγμούς εναντίον του δήμου στο θέμα της κ. Στέλλας που κάηκε το διαμέρισμά της πριν μερικές μέρες - Για ακόμη μια φορά τα fake news τοπικών ΜΜΕ προσπάθησαν να κάνουν το μαύρο - άσπρο βασιζόμενα σε εσκεμμένα λάθος πληροφόρηση



ΓΙΑΤΙ ?? Προς μεγάλη μου ΕΚΠΛΗΞΗ και ΛΥΠΗ διαβάζω τις τελευταίες ώρες δημοσιεύματα με σαφείς και ΑΔΙΚΟΥΣ υπαινιγμούς εναντίον του Δήμου, για έλλειψη κοινωνικής πολιτικής και φροντίδας προς το πρόσωπο μιας συμπολίτισσας μας , της κυρίας Στέλλας .
Ο Δήμος Ηλιούπολης με ευθύνη απέναντι στους Δημότες του και σε συνέχεια των δράσεων του, στηρίζει και στέκεται έμπρακτα πάντα ΔΙΠΛΑ σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Διερωτώμαι γιατί υφίσταται αυτή η παραπληροφόρηση και οφείλω υπευθύνως να εκθέσω την κατάσταση επακριβώς προς αποσαφήνιση της αλήθειας. 

ΗΜΕΡΑ 1η - Την Πέμπτη 26/11/20 το πρωί 07.14 ενημερώθηκα από την κυρία Ευδοκία για ένα θέμα της κυρίας Στέλλας (συμπολίτισσάς μας) που έχρηζε επίλυση . Μπράβο για το ενδιαφέρον ! Ήθελε ένα κάδο αποκομιδής μπαζών . Αμέσως το αίτημα κοινοποιήθηκε στον Αντιδήμαρχο καθαριότητας, κύριο Αντζινά, όπου άμεσα, την επόμενη κιόλας ημέρα(Παρασκευή) , ο κάδος τοποθετήθηκε . 

ΗΜΕΡΑ 2η – Την Παρασκευή 27/11/20 και ώρα 16.20 πήγα προσωπικά στην οδό Επταλόφου όπου γνώρισα την κυρία Στέλλα , τις κυρίες που την φιλοξενούσαν καθώς και την κυρία Νεκταρία. Στόχος μου ήταν η παροχή οποιασδήποτε είδους βοήθειας από τον Δήμο προς το πρόσωπο της ,μέσω μιας σειράς ενεργειών και ερωτημάτων προς επίλυση : 1)Ποιος θα καθαρίσει το χώρο ? Η απάντηση που έλαβα ήταν ότι θα το κάνουν εθελοντές και αυτό που ήθελαν από το δήμο ήταν ο κάδος. 2) Που θα μείνει ? Όλες η κυρίες που συνομίλησα, μου απάντησαν ότι θα παραμείνει στο σπίτι που ήδη φιλοξενείται καθώς έχουν επισυνάψει στενές συναισθηματικές σχέσεις τονίζοντας μάλιστα αυτολεξεί ότι αν πάει αλλού θα μαραζώσει . 3) Εάν έχουν μεριμνήσει για φαγητό? Η απάντηση που έλαβα από την κυρία Νεκταρία ήταν ότι δεν χρειάζονται προς στιγμήν τίποτα καθώς έχουν φροντίσει οι εθελόντριες για το επισιτισμό. 4) Εάν χρειάζεται ρουχισμό ή κάποιο εξοπλισμό επίπλων λαμβάνοντας αρνητική απάντηση. 5)Επανέλαβα πάλι στην κυρία Νεκταρία εάν διαπιστώσει ότι η κυρία Στέλλα χρήζει οποιαδήποτε άλλης βοήθεια να με ενημερώσει. Αναφέρω συνέχεια την κυρία Νεκταρία γιατί γνωρίζει πολύ καλά την κυρία Στέλλα και με αυτή συνομίλησα τις περισσότερες φορές . Μπράβο για το ενδιαφέρον !! 

ΗΜΕΡΑ 3η –Σάββατο 28/11/20 και ώρα 13.20 . Ενημερώθηκα ότι υπήρξε πρόβλημα με κάποια άλλη κυρία (σε άλλο σημείο της πόλης) που είχε πάρει την κάρτα της κυρίας Στέλλας και ενώ έκανε αναλήψεις δεν της έδινε τα χρήματα . Πήγαμε αμέσως με τους άλλους δύο Αντιδημάρχους την κυρία Σκλαβενίτη και το κύριο Πούλο, με συνοδεία τους εθελοντές στο σημείο αναφοράς, όπου με κόπο καταφέραμε να πάρουμε τα χρήματα και την τραπεζική κάρτα ανάληψης που ανήκαν στην κυρία Στέλλα και τα παραδώσαμε στους εθελοντές . Ακόμα μία φορά επισήμανα προσωπικά στην κυρία Νεκταρία ότι ο Δήμος μας θα βρίσκεται κοντά , ενισχύοντας την κοινωνική του δράση με οποιοδήποτε τρόπο, όπως οφείλει να ενεργεί για τους ευάλωτες πολίτες.

ΗΜΕΡΑ 4η –Κυριακή 29/11/20 και ώρα 11.45 . Επισκέφτηκα πάλι το σημείο όπου ρώτησα εάν χρειάζονται κάποια περαιτέρω βοήθεια. Έλαβα αίτημα για ανάγκη παροχής φαρμάκων και ιατρικής επίσκεψης όπου αμέσως ενημέρωσα τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο . Επίσης ζητήθηκε και η συνδρομή της νομικής υπηρεσίας του δήμου όπου θα παρασχεθεί . Την ίδια μέρα(Κυριακή) έμαθα ότι το ισόγειο σπίτι κάτω από αυτό που κάηκε ανήκει στην κυρία Στέλλα, όπου τους πρότεινα να μείνει εκεί εφόσον αδειάσει από κάποια άλλα αντικείμενα που όπως είπαν υπήρχαν στο χώρο. 

ΗΜΕΡΑ 5η -Δευτέρα 30/11/20 ανακοίνωση δημοσιευμάτων ότι Δήμος δεν στάθηκε αρωγός στη κυρία Στέλλα …
Για του λόγου το αληθές παρακαλώ την κυρία Νεκταρία Βλαστάρη εάν κάτι από τα ανωτέρω που εκτέθηκαν δεν ήταν αληθή, να τοποθετηθεί δημόσια και να με διαψεύσει . Δεν ξεχνώ να χαιρετίσω ακόμα μια φορά την προσπάθεια των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ που μέσα από τις ενέργειες τους ενδυναμώνονται οι σχέσεις, καλλιεργείται η αξία του ανθρωπισμού και της συλλογικότητας καθώς και της ενεργούς δράσης των ανθρώπων για την από κοινού επίλυση καθημερινών προβλημάτων. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε όλοι να είμαστε ενωμένοι και ενεργοποιημένοι στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό με αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα . ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !

Με Εκτίμηση
Κόκλας Παναγιώτης
Αντιδήμαρχος Διοίκησης &Δημ. Αστυνομίας


1 σχόλιο:

Ζητείται Ελπίς!!! είπε...

Με την δική της κάρτα και με δικό της διαμέρισμα στο ισόγειο όλοι κάνουμε τους "εθελοντές".
Καλά έκανε ο Δημος που της επιστρέψε την κάρτα και τα χρήματα.
Υπάρχουν τρείς αντιδήμαρχοι μάρτυρες του γεγονότος.
Οπότε η κα Νεκταρία η οποία την αναφέρουν ως δήθεν καταγγελουσα απραξίας του Δήμου Ηλιούπολης τοπικά sites πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς έχει γίνει;