ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό....

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Ειδήσεις σε ένα λεπτό....



  • Αφού σας ευχαριστήσουμε που ακολουθείτε τις ομάδες μας στο facebook να σας τονίσουμε πως το ερωτηματολόγιο για να συμμετάσχετε σε αυτές δεν το βάλαμε εθιμοτυπικά αλλά γιατί από αυτές τις ομάδες αποκλείονται ξεκάθαρα όσοι δεν πιστεύουν στην Αστική Δημοκρατία. Μπορεί κάποιοι να μετέχουν και να μην την πιστεύουν,  αλλά έστω για το θεαθήναι απάντησαν πως πιστεύουν σε αυτή. Δεν μας ενοχλούν τα αρνητικά σχόλια προς τον οιοδήποτε αρκεί να σεβόμαστε όσους σέβονται την Αστική μας Δημοκρατία. Τους άλλους προφανέστατα και δεν τους σεβόμαστε,  ούτε έχουμε καμία πρεμούρα να αρχίσουμε και πάλι διάλογο μαζί τους. 

  • Καλές διακοπές εύχονται οι πολιτικοί μας θεωρώντας πως έτσι θα γλιτώσουν από την έντονη κριτική που δέχεται το πολιτικό μας σύστημα μετά από δέκα χρόνια μνημονίων. Με χρέος που ξεπερνάει το 150% του ΑΕΠ μας η σημερινή Ελλάδα θυμίζει όλο και πιο πολύ αυτή του Ελευθέριου Βενιζέλου που χρεοκόπησε το 1932 για δεύτερη φορά στην σύγχρονη Ιστορία της. Τρικούπης , Βενιζέλος , Παπανδρέου ήταν οι "άτυχοι" που στην βάρδιά τους έσκασε η χρεοκοπία για την οποία δούλεψε όλο το πολιτικό σύστημα που νοιάζονταν και νοιάζεται στο να διατηρηθούν τα προνόμια επαγγελματικών ομάδων εις βάρος της ίδιας της κοινωνίας. Ο κρατισμός θα μας χρεοκοπήσει και πάλι είναι θέμα χρόνου η Ελλάδα να αναγκαστεί να δανείζεται υπέρογκα ποσά και πάλι αφού ο λογαριασμός δεν βγαίνει. 


  • Δεν μπορεί με τέτοιο γραφειοκρατικό σύστημα να προχωρήσει η ανάπτυξη στη χώρα μας. Ουδείς θα παραμείνει σε μια χώρα ως επιχειρηματίας που οι πολίτες της έχουν την προτελευταία θέση στους 27 της Ε.Ε σε αγοραστική δύναμη. Δεκάδες τα δημοσιεύματα του ξένου και εγχώριου τύπου που προετοιμάζουν τον λαό για τα χειρότερα που είναι μπροστά μας. 

  • Εάν δεν συγκυβερνήσουν ΟΛΟΙ μαζί , και εάν δεν κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα πάλι θα χρεοκοπήσουμε, πάλι θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις και πάλι θα υπογράψουμε νέα μνημόνια. Λεφτά για την Ελλάδα δεν υπάρχουν στην παρούσα συγκυρία που όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη θα χρειαστούν χρήμα για να αντιμετωπίσουν μια ενεργειακή κρίση που θα δοκιμάσει τις αντοχές όσων επιφανειακά είναι με τους Ουκρανούς και υπόγεια αλλά όχι τόσο για να μην είναι εμφανές τροφοδοτούν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: