ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Έρχονται τα led για την πόλη μας τους πρώτους μήνες του 2023

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Έρχονται τα led για την πόλη μας τους πρώτους μήνες του 2023


Παρόλο που κάποιοι θεωρούν πως το θέμα της αλλαγής οδοφωτισμού της πόλης μας με νέες λάμπες led έχει παγώσει η διοίκηση με μεθοδευμένες κινήσεις ετοιμάζεται να ξεκινήσει τον σχετικό διαγωνισμό με ΣΕΑ ( Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης) όπως άλλωστε συνέβη και στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας μας και μιλάμε φυσικά για τον δήμο Αθηναίων. 

Και μπορεί στον δήμο Αθηναίων ο ανάδοχος να είναι η Mytilineos ΑΕ και να αφορά την αντικατάσταση 43.678 φωτιστικών σωμάτων με κόστος 53,6 εκατομμύρια ευρώ αλλά στον δικό μας δήμο η "μπίλια" δεν έχει κάτσει σε κανέναν ανάδοχο από όσους θα σπεύσουν να αναλάβουν ένα μεγάλο έργο που θα μας συνοδεύει για τα επόμενα 30-40 χρόνια! 

Άλλωστε τα πρώτα 12 χρόνια θα περάσουν με την διαχείριση των φωτιστικών από τον ιδιώτη που θα πάρει την δουλειά και φυσικά η εικόνα μετά δεν θα αλλάξει ο ίδιος ή άλλος ιδιώτης με νέα σύμβαση θα αναλάβει την συντήρηση τους. 

Η "ιδιωτικοποίηση" του οδοφωτισμού θα είναι μια αναγκαιότητα αφού οι δήμοι δεν θα έχουν το απαιτούμενο προσωπικό για να συντηρούν και να αλλάζουν τις λάμπες και όπως συμβαίνει σε κάθε αλλαγή οι αντιδράσεις όσων δεν ζουν στην πραγματικότητα αλλά σκέφτονται με βάση το δόγμα "το κράτος να κάνει τα πάντα" θα είναι μια απέλπιδα προσπάθειά τους να γυρίσουν το ρολόι του χρόνου πίσω σε καταστάσεις που οδήγησαν στη χρεοκοπία της χώρας μας. 

Επειδή το έργο του οδοφωτισμού είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει χθες όπως είναι φυσικό θα αποτελέσει ένα πλεονέκτημα για την νυν διοίκηση αφού η προηγούμενη για λόγους που έχουμε εξηγήσει διεξοδικά σε προηγούμενες αναρτήσεις μας δεν πρόλαβε να υλοποιήσει. 

Οι ευθύνες της καθυστέρησης βαρύνουν εκτός από τις διοικήσεις του δήμου μας και μια πλειοψηφία δημοτών που δεν θέλουν η πόλη να αλλάξει επίπεδο και τάχα ενδιαφέρονται για μεμονωμένα συμφέροντα των ολίγων που καταδικάζουν την πόλη μας σε μαρασμό. 

Οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης όχι μόνο στον τρόπο αλλά και στο κόστος του νέου οδοφωτισμού δεν είναι του παρόντος έχουν τονιστεί και από εδώ και από τα άλλα τοπικά ΜΜΕ και φανταζόμαστε πως θα αναγκαστούμε να ασχοληθούμε ελπίζοντας πως μέσα στο 2023 θα έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο έργο για την πόλη μας. 

ΥΓ: Κάθε δήμος βάζει τα δικά του led και έτσι άλλον έχει ο δήμος Αλίμου και άλλον ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης και ο καθένας μπορεί να επισκεφθεί τους όμορους δήμους μας για να δει τις διαφορές που είναι εμφανείς δια γυμνού οφθαλμού! Όσοι έχετε γνωστούς στον δήμο Πατρέων μπορείτε να πληροφορηθείτε τους ρυθμούς και κυρίως την ποιότητα των εκεί φωτιστικών που βάζει η διοίκηση του κ. Πελετίδη με εργαζόμενους του δήμου για να μην έχετε αυταπάτες πως ο κομμουνιστής έβαλε στο παιχνίδι για την διαχείριση τον ιδιώτη. Όσο για το εάν τα led θα είναι κινεζικά , ευρωπαϊκά ή αμερικανικά δεν νοιάζει και κάποιων πλην από εμάς που θεωρούμε κατώτερης ποιότητας τα κινεζικά αλλά ποιος μας ακούει;

ΥΓ1: Ο δήμος Αλίμου αντικατέστησε 5.220 φωτιστικά με 3. 317.720 ευρώ αλλά αυτό αφορά τιμές του 2018 αφού εκεί δεν υπήρχαν εσωτερικά "προσκόμματα" και ο διαγωνισμός παρά τις αντιρρήσεις της εκεί αντιπολίτευσης προχώρησε και ολοκληρώθηκε. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: