ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό....

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Ειδήσεις σε ένα λεπτό....



  •  Ο δεξιός λαϊκισμός στις ΗΠΑ καλά κρατεί με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να παραμένει ο πιο δημοφιλής "δεξιός" πολιτικός στη πιο ισχυρή χώρα του πλανήτη. Τα εισαγωγικά στο "δεξιός" είναι επιβεβλημένα αφού οι ΗΠΑ επί θητείας του δεν είχαν τις κλασσικές επιλογές που είχαν όλες οι προηγούμενες πραγματικά δεξιές κυβερνήσεις και ο Τραμπ ως προσωπικότητα δεν φαντάζει να είναι καθόλου "συντηρητικός" ενώ για ριζοσπάστης δεν φαίνεται με την καμία. Το πρόβλημα είναι πως το παράδειγμα του Τραμπ έχουν πάρει και άλλα ευρωπαϊκά κόμματα και δημιουργούνται και στην Ε.Ε μπολσεβίκοι με μαύρες μπλούζες, νεοναζί και αρνητές της πραγματικότητας. Στην Ελλάδα δεν έχει επηρεαστεί η ΝΔ από το κλίμα αυτό αλλά είναι σίγουρο πως εάν η στροφή προς το κέντρο δεν πιάσει θα έχουμε ανάλογες τραγικές καταστάσεις. Τραμπικοί και παράλληλα φίλοι του Πούτιν είναι όλα τα ελληνικά ακροδεξιά κόμματα "Χρυσή Αυγή" , Έλληνες για την Πατρίδα, Ελληνική Λύση , κόμμα Εμφιετζόγλου, αλλά και ο σχηματισμός Τζήμερου- Φαήλου Κρανιδιώτη παρόλο που δεν το δηλώνουν ανοιχτά όπως οι άλλοι. Το ποσοστό αυτών των κομμάτων στις κάλπες θα ξεπεράσει αθροιστικά το 5% και αυτό αποτελεί την κατάντια στην οποία έχουμε περιέλθει ως κοινωνία. Γιατί το να εξακολουθείς και να ψηφίζεις Κασιδιάρη για να σε "σώσει" δεν είναι απλώς γραφικό αλλά δείχνει πόσο ΣΑΠΙΟΣ είσαι. Στην πόλη μας ευτυχώς λόγο της δικής μας διαδικτυακής παρουσίας "οι Κασιδιάρηδες" μαζεύουν απλώς τα σκουπίδια και αναμένουν έναν "Μεσσία" για να έχουν και εδώ τον δικό τους εκπρόσωπο στο δημοτικό συμβούλιο. Εκπροσώπους άλλωστε έχουν σε συλλόγους , σωματεία , συλλογικότητες που ζέχνουν φασισμό και που πουλάνε απαράδεκτα συνθήματα που για την πλειοψηφία των συνδημοτών μας περνάνε απαρατήρητα. Άλλωστε η πόλη επί επταετίας χόρευε σε ρυθμούς "επανάστασης" με πολλούς σημερινούς αριστερούς να υπηρετούν τότε στον δημόσιο τομέα! 

  • Η ΝΔ δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. το κόμμα θα υπάρχει και μετά την δική του απομάκρυνση από την Εξουσία. Άλλωστε ΔΕΞΙΑ θα πορευτεί το "καράβι" ΕΛΛΑΣ για καμία 20ετία το ελάχιστο. Με 32% η ΝΔ είναι λογικό πως δεν θα μείνει εκτός κυβέρνησης,  για αυτό ας μην πανηγυρίζουν ακόμα όσοι επιθυμούν την επιστροφή σε κεντροαριστερές κυβερνήσεις. 
  • Φαήλος, Μπογδάνος, Εμφιετζόγλου, Κασιδιάρης , Βελόπουλος, Μιχαλολιάκος, Λατινοπούλου, προσπαθούν να γίνουν κάτι σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη ή τον Μάκη Βορίδη αλλά δεν τους "κάθεται". 


  • Μια καθαρόαιμη ΔΕΞΙΑ δημοτική παράταξη στην Ηλιούπολη θα έπαιρνε ένα 10% και θα έμπαινε στο δημοτικό συμβούλιο με έναν ή δύο το πολύ δημοτικούς συμβούλους. Δεν θα το αποτολμήσει κανείς βέβαια παρόλο που έχουν δημιουργηθεί τέσσερις κεντροδεξιές παρατάξεις από το 2010 έως σήμερα. Αναγνώστου, Πίκουλα, Ευσταθίου, Αραμπατζής και κάποιοι λένε πως στις κάλπες του 2028 θα δούμε και την νέα γενιά να βγαίνει μπροστά λες και οι Ιδέες είναι θέμα ηλικίας , λες και οι αγώνες κάποιων για δεκαετίες πρέπει να πεταχτούν στα σκουπίδια για να έρθει ένας 35αρης να μας λέει τα ίδια ακριβώς πράγματα αλλά να ποντάρει στο ότι είναι "άφθαρτος". Είδαμε και τους Τσίπρα - Μητσοτάκη που είναι νέοι δεν θα πάρουμε! 


  • Παπανικολάου- Κονδύλης είναι σίγουροι σε Γλυφάδα και Άλιμο για τις κάλπες του 2023 για άλλους που είναι και αυτοί πολύ κοντά ίσως προτιμήσουν να κατέβουν στην κεντρική πολιτική σκηνή που και τα χρήματα είναι περισσότερα και η δημοφιλία μεγαλύτερη . Γιατί κάποιοι δεν πάνε για τα μερικά εκατομμύρια ευρώ αλλά για την ΔΟΞΑ! 

  • Μην το ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ δεν υπάρχει ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ χωρίς ΜΙΖΑ για αυτό και στις ΗΠΑ είναι ΝΟΜΙΚΑ κατοχυρωμένη και ΕΜΦΑΝΗΣ στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Εδώ που φακελάκι παίρνει και ο τελευταίος υπάλληλος της πολεοδομίας που οι γιατροί σε κοιτάνε στην τσέπη πριν την οιαδήποτε επέμβαση λέμε πως τα έργα δίνονται με αδιάβλητους διαγωνισμούς και είναι όσα φαίνονται. Βέβαια όσα φαίνονται δεν είναι και για τον λόγο αυτό όσο πιο πολύ χρεωκοπεί η χώρα ή βουλιάζουν οι δήμοι μας τόσο περισσότεροι εμφανίζονται πως θα μας σώσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: