ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Γιατί δεν επαναφέρει η κυβέρνηση το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους;

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Γιατί δεν επαναφέρει η κυβέρνηση το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους;


 Δεν ξέρουμε πόσοι ακόμα θα πρέπει να πεθάνουν για να αντιληφθούν στην κυβέρνηση πως δεν "μαζεύεται" η Ελληνίδα και ο Έλληνας , χωρίς να του επιβάλλεις μέτρα ακόμα και για το μείζον θέμα της υγείας του. 

Οι εμβολιασμοί μπορεί να περιόρισαν προσωρινά  το κύμα των θανάτων,  αλλά οι νέες μεταλλάξεις της Όμικρον επαναμολύνουν χιλιάδες συνανθρώπους μας , τους οδηγούν στα νοσοκομεία και πολλούς στο θάνατο. 

Πάνω από 300 "χάσαμε"  την προηγούμενη  εβδομάδα και το κακό συνεχίζεται όπως και η "ανεμελιά" όσων θεωρούν πιο σημαντικό τα ψηφαλάκια και δεν είναι σε θέση να πάρουν αποφάσεις που στην ουσία θα σώσουν τις δικές τους καρέκλες. 

Το να μας βάλουν να κάνουμε και άλλη υποχρεωτική δόση από Οκτώβριο και με χιλιάδες συνανθρώπους μας να έχουν ΗΔΗ πεθάνει . θα είναι  ΑΠΟΤΥΧΙΑ μιας κυβέρνησης που μας "μάντρωσε" στα ελάχιστα καθημερινά κρούσματα,  και άνοιξε τα πάντα χωρίς προφυλάξεις  λόγω τουριστικής περιόδου , λες και τα σάβανα έχουνε τσέπες. 

Οι ευθύνες του υπουργείο Υγείας είναι τεράστιες , αφού πολλοί δεν κάναμε την τέταρτη δόση αφού μας είπαν από επίσημα χείλη (κα. Γκάγκα)  πως αυτή δεν καλύπτει τις νέες παραλλαγές της Όμικρον. 

Έτσι 8 μήνες τώρα είμαστε με δική μας βέβαια ευθύνη ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ και αναμένουμε σκευάσματα που όπως μαθαίνουμε από τις ΗΠΑ θα αργήσουν να βγουν στην αγορά. 

Ακόμα και όσοι προνόησαν και έχουν κάνει και τέταρτη δόση εμβολίου νοσούν και κάποιοι πεθαίνουν μέσα σε νοσοκομεία που γίνεται χαμός και επικρατεί πλήρη αταξία παρά τις χιλιάδες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από την παρούσα κυβέρνηση. 

Για την χώρα μας τα νέα εμβόλια των Αμερικανικών εταιριών , το συντομότερο φαίνεται να έρχονται τέλη Οκτωβρίου , και με υπάρχοντα όχι μόνο πρέπει να φοράς μάσκα σε κλειστούς χώρους αλλά ακόμα και σε ανοιχτούς όπου υπάρχει συνωστισμός. 

Άμα βλέπεις πως έχει κολλήσει πάνω από το μισό υπουργικό συμβούλιο έχοντας κάνει και τις τέσσερις δόσεις τότε τα πράγματα είναι σοβαρά. Κάποιοι υπουργοί μάλιστα είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το πως θα ξεσπάσει αυτός ο κόσμος όταν ο χειμώνας της ενεργειακής κρίσης θα μας βρει και ανέτοιμους στο θέμα της πανδημίας που το έχουμε ξεπεράσει ήδη δύο καλοκαίρια και όλο μπροστά μας το βρίσκουμε! 

Φίλοι καλοί έχουν "σακατευτεί" από την covid-19 αφού μήνες μετά την νόσησή τους εξακολουθούν και κάνουν κινησιοθεραπεία λες και επρόκειτο για θύματα τροχαίου. Και δυστυχώς πλέον υπάρχουν και θύματα στον στενό περίγυρό μας. 

Άλλοι δεν έχουν ακόμα όσφρηση εάν και έχουν περάσει δύο μήνες από όταν είχαν νοσήσει και εμείς αισθανόμαστε "τυχεροί" που δεν κολλήσαμε,  αλλά παράλληλα μας τρώει και η "περιέργεια" πως θα αντιδρούσε στην πανδημία ο δικός μας οργανισμός!

Τα πράγματα είναι δύσκολα ακόμα και οι "ψεκασμένοι" τρέχουν να κάνουν τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου αντιλαμβανόμενοι πως η covid-19 δεν είναι γριπούλα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ακόμα και εάν την περάσουν έχουν μακροχρόνια συμπτώματα και αναγκάζονται να κάνουν θεραπείες που δεν καλύπτονται από τα δημόσια ταμεία. 

Δεν ξέρουμε εάν είσαστε και εσείς απασχολημένοι με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που είναι κάτι που συμβαίνει διαχρονικά σε όλες τις δυτικές δημοκρατίες αλλά προσέξτε για να μην νοσήσετε από κάτι που η επιστήμη ακόμα δεν έχει αποκωδικοποιήσει πλήρως και που βαδίζει στα "τυφλά" κόπτοντας απλώς με τα εμβόλια την μεγάλη εξάπλωσή του και τις βαριές νοσήσεις. 

Οι ηλικιωμένοι δεν είναι οι μόνοι που κινδυνεύουν και τα ευπαθή άτομα είναι πολύ περισσότερα από όσα φαντάζονταν αρχικώς οι επιστήμονες. Υπέρβαρη , καπνιστές και η λίστα δεν έχει τέλος άρα χρειάζεται προσοχή αφού τα υπάρχοντα εμβόλια δεν εξασφαλίζουν στα ευπαθή άτομα απολύτως τίποτα. 

Θα φτάσουμε τις 50.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας ενώ οι αιφνίδιοι θάνατοι νέων ανθρώπων ίσως πρέπει να εξεταστούν με περισσότερη σοβαρότητα από το επιστημονικό προσωπικό της χώρας που έχει ελλιπείς γνώσεις και δεν ανταποκρίνεται με επιτυχία στην αναχαίτιση της πανδημίας στη χώρα μας. 

Ακόμα και κράτη που πριν λίγο καιρό είχαν χειρότερη αναλογία από εμάς σε αριθμό νοσούντων και αποθανόντων πάνε καλύτερα αλλά η κυβέρνηση κάνει διακοπές και μετράει απλώς τα θύματα μη τονίζοντας σε καθημερινή βάση πως πρέπει ο κόσμος να προσέχει. 

Τελικά η λίστα Πέτσα δεν αρκούσε αφού με το που σταμάτησαν τα ΜΜΕ να αναδεικνύουν το ΘΕΜΑ σε δραματικούς τόνους ο κόσμος ξέχασε μάσκες , πανδημία και κυρίως μέτρα προφύλαξης. 

Ουδείς προσέχει όπως τους πρώτους μήνες και πρώτοι εμείς εδώ και ένα εξάμηνο περίπου έχουμε σταματήσει να γράφουμε καθημερινά τα κρούσματα από την covid-19 αφού άλλωστε είχαμε δεχθεί σκληρή κριτική από τους "ψεκασμένους" της πόλης. 

 Τον χειμώνα δεν θα είμαστε ΟΛΟΙ και φυσικά επειδή σε εμάς δεν αρέσει να μετράμε ΦΕΡΕΤΡΑ αλλά ούτε και να τρομοκρατούμε πουτάνες και πούστηδες σας λέμε απλώς πως πρέπει να προσέχετε όπως πρώτα ιδίως όσοι δεν έχετε κάνει ούτε μία δόση εμβολίου. 

Τελικά είναι αρκετοί όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο καθόλου δύο χρόνια κάτι που μπορείτε να δείτε και εσείς από το emvolio.gov. gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια: