ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δικαίως διαμαρτύρονται κάποιοι από τους δημότες μας στην οδό Θεσσαλίας αφού οι λαϊκές αγορές δεν πρέπει να είναι μετακινούμενες και να θυμίζουν Βαλκάνια μιας άλλης εποχής !

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Δικαίως διαμαρτύρονται κάποιοι από τους δημότες μας στην οδό Θεσσαλίας αφού οι λαϊκές αγορές δεν πρέπει να είναι μετακινούμενες και να θυμίζουν Βαλκάνια μιας άλλης εποχής !

 

Μπορεί ο υπουργός Ανάπτυξης κος Άδωνις Γεωργιάδης να άλλαξε πράγματα κακώς κείμενα που συνέβαιναν για δεκαετίες στις υπαίθριες λαϊκές αγορές αλλά δεν κατάφερε να τις "μαντρώσει". 

Παντού οι υπαίθριες λαϊκές αγορές στον δυτικό κόσμο γίνονται σε προκαθορισμένα ΣΤΑΘΕΡΑ σημεία και όχι έξω από τις πόρτες των σπιτιών όπου είναι εύλογο να δημιουργούν πλήθος προβλημάτων. 

Και μπορεί να πηγαίνουν κάποιοι στις λαϊκές αγορές και να ψωνίζουν φθηνότερα αλλά δεν μπορεί αυτό να αποτελεί δικαιολογία για την ταλαιπωρία χιλιάδων συνανθρώπων μας που για μια μέρα την εβδομάδα ζουν τον δικό τους Γολγοθά. 

Τι θα γίνονταν δηλαδή εάν οι υπαίθριες λαϊκές αγορές ρυθμίζονταν με το νέο νομοσχέδιο να είναι σε σταθερά σημεία; 

Θα άλλαζαν πολλά και θα ξεβολεύονταν πολλά συμφέροντα από αυτά που πήραν δάνειο ζωής για μια πενταετία ελέω ψηφοθηρικών λόγων και της ατολμίας της παρούσης κυβέρνησης να πατάξει τα φαινόμενα ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. 

Ο "θεσμός" των λαϊκών αγορών που για χρόνια δεν είχε ταμειακές μηχανές , δεν έκοβε αποδείξεις αλλά είχε καλύτερες τιμές από τα super market συντηρήθηκε για ακόμα μια πενταετία με το νέο νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη που μπορεί να νιώθει χαρούμενος που ρύθμισε δύο τρία πράγματα αλλά δεν θα είναι σε αυτή την καρέκλα σε πέντε χρόνια για να δει να υλοποιείται το ουσιαστικό διακύβευμα που ήταν στο να διαλυθεί ακόμα μία ΣΟΒΙΕΤΙΑ! 

Στην ουσία της υπόθεσης το ΑΙΤΗΜΑ των συνδημοτών μας θα πρέπει να προωθηθεί από τον δήμο Ηλιούπολης προς την Περιφέρεια Αττικής αφού αυτή αποφασίζει και θεωρούμε πολύ δύσκολο να γίνει δεκτό αφού προφανέστατα και δεν τους αφήνουν να κάνουν "μπουρδέλο" τις πόλεις μας οι αυτοδιοικητικοί για την ψυχή της μάνας τους! 

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ και η ΠΑΤΑΞΗ της θα είναι το ζητούμενο της επόμενης μνημονιακής κυβέρνησης αφού όσοι πιστεύετε πως δεν θα οδηγηθεί και πάλι σε ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ η χώρα μας απλώς δεν είσαστε καλοί στα μαθηματικά. 

Ο λογαριασμός ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ , και όπως φτωχύναμε και εμείς σε προσωπικό επίπεδο έτσι και η χώρα θα παραμένει καταχρεωμένη και συνεχώς με την πλάτη στον τοίχο όσο δεν "κουρεύεται" μεγάλο ποσοστό του χρέους μας από τους δανειστές μας. 

Τα λεφτά τους έτσι και αλλιώς ουσιαστικά τα έχουν χάσει αφού οι ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ που δεν έγιναν είναι βέβαιο πως θα οδηγήσουν την χώρα μας σε νέο δανεισμό και πιο ΑΠΕΧΘΕΙΣ όρους. 

Ο δρόμος που γίνεται η λαϊκή αγορά είναι ιδιαίτερα προβληματικός και οι κάτοικοι αντιδρούν για αυτόν ακριβώς τον λόγο εάν και είναι οπαδοί των υπαίθριων λαϊκών αγορών και τις στηρίζουν ψωνίζοντας διαχρονικά. 

Το θέμα έχει αναδειχθεί και άλλες φορές και ΟΥΔΕΙΣ πήρε ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση για το ΧΑΛΙ των μετακινούμενων υπαίθριων λαϊκών αγορών που θα έπρεπε να είχαν καταργηθεί ΧΘΕΣ γιατί συνάδουν με χώρα της Ανατολής και όχι με κράτος δικαίου και χώρα της Δύσης. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: