ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η τιμή του ρεύματος αυξάνει δραματικά και είναι αναγκαία η αλλαγή του οδοφωτισμού της πόλης μας με led νέας τεχνολογίας για να έχουμε και εμείς κάποια εξοικονόμηση στην ενέργεια

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Η τιμή του ρεύματος αυξάνει δραματικά και είναι αναγκαία η αλλαγή του οδοφωτισμού της πόλης μας με led νέας τεχνολογίας για να έχουμε και εμείς κάποια εξοικονόμηση στην ενέργεια

 


Άλλο ψάχναμε σε αυτό εδώ πέσαμε σερφάροντας στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του δήμου Ηλιούπολης. Εάν το αντίτιμο για το ηλεκτρικό ρεύμα για φωτισμό οδών , πλατειών και κοινόχρηστων χώρων για τον μήνα Ιούλιο είναι περί τα 81.000 ευρώ και κάτι ψιλά καταλαβαίνουν φαντάζομαι όλοι πως η αλλαγή οδοφωτισμού  δεν είναι πολυτέλεια για την πόλη αλλά αναγκαία μεταρρύθμιση για να μην "βουλιάξουμε" οικονομικά. 

Σε συζήτηση που είχα με πολύ έμπειρο αυτοδιοικητικό που κατείχε θέσεις ευθύνης τα προηγούμενα χρόνια στην πόλη μας έμαθα ( αυτός δεν έχει θέμα να μιλάει και να αποκαλύπτει πράγματα) πως ο δήμος μας όπως και οι περισσότεροι δήμοι έχει ρυθμισμένες οφειλές κάτι που θα μας απασχολήσει προεκλογικά αφού δεν δείχνει να απασχολεί και κανέναν δημότη. Όλες και όλοι κοιτούν ( και καλά κάνουν) τι χρωστάνε οι ίδιοι σε εφορία , ΔΕΚΟ, κ.ο.κ και δεν τους καίγεται καρφί για τον δήμο μας πόσα χρωστάει και σε ποιους! 

Και αυτοί καλά κάνουν αλλά όσοι ετοιμάζονται ή ευελπιστούν να καταλάβουν μετά τις κάλπες του 2023 θέσεις ευθύνης καλό θα ήταν να ερωτούν ΔΗΜΟΣΙΑ στα δημοτικά μας συμβούλια για να μαθαίνει και η ΚΑΤΙΝΑ της πόλης μας πως κάποιοι διαφήμιζαν πλεόνασμα αλλά με ρυθμισμένα χρέη εκατομμυρίων ευρώ! 

Το τελευταίο διάστημα "σκάσαν" και κάτι περίεργοι που ισχυρίζονται πως ο δήμος μας τους χρωστάει λεφτά και πως δεν είναι ό,τι γράφεται στις συμβάσεις αλλά οι προσωπικές συμφωνίες! 

Τους στείλαμε να πάνε σε κανένα εισαγγελέα να πουν τις θεωρίες τους αφού ηχητικά που έχουν στην κατοχή τους δεν μπορούν λέει να τα δώσουν αφού αποτελούν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ! 

Σαχλαμάρες θα πούμε εμείς αφού χωρίς αυτά δεν μπορεί να αποδειχθεί η "αλήθεια" τους και μας δένουν και εμάς τα χέρια στο να ασχοληθούμε με το "σκάνδαλο" αλλά εμείς για καλό και για κακό παρακολουθούμε τις κινήσεις των "ενόχων" αφού μπορεί και χωρίς καταγγέλλοντα να βγάλουμε θέμα εάν συγκεντρώσουμε στοιχεία με οιοδήποτε τρόπο. 

Αυτά λοιπόν και δήμαρχε βάλε μπρος διαγωνισμό για οδοφωτισμό γιατί στην παρούσα διεθνή αρνητική συγκυρία για την ενέργεια μας βλέπω να "καταστρεφόμαστε" ( τα εισαγωγικά για όσους δεν τους νοιάζει πόσα χρωστάει ο δήμος) για να "φωτίσουμε πάρκα , πλατείες και να κρατήσουμε ζεστούς τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης, την πισίνα του κολυμβητηρίου μας, τα φώτα των γηπέδων και γενικότερα ένα θέμα με την οικονομία στην ενέργεια πρέπει να το βάλουμε στη ζωή μας πριν δούμε χρέη εκατομμυρίων να συσσωρεύονται επειδή κάποιοι ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ να προχωρήσουν στην υλοποίηση της αλλαγής οδοφωτισμού με λάμπες led νέας τεχνολογίας που κάνουν εξοικονόμηση στην ενέργεια όχι αυτή που γράφεται σε πολλά site αλλά κάνουν! 

Και βέβαια όπως έχουμε αναφέρει και άλλη φορά το θέμα του ΚΟΣΤΟΥΣ δεν μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη αφού και στους δήμους που έχει ήδη αλλάξει ο οδοφωτισμός π.χ δήμος Ζωγράφου η εκεί αντιπολίτευση της κα Καφατσάκη μιλάει για σκάνδαλο και από ό,τι μάθαμε έχει ήδη κινηθεί μέσω ομάδας "αγανακτισμένων πολιτών" και νομικά! 

Η απόφαση θα βγει σε περίπου 10 χρόνια και έως τότε ο δήμος Ζωγράφου με τον νέο οδοφωτισμό του θα έχει αποσβέσει πολλά εκατομμύρια ευρώ από εξοικονόμηση τώρα εάν η Δικαιοσύνη ανακαλύψει κάτι που δεν μπορεί η ΕΥΠ εντάξει σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και παραδινόμαστε στον άκρατο λαϊκισμό όσων θεωρούν πως οι συμβάσεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ με ιδιώτες είναι χωρίς ΜΙΖΑ! 

Εμείς το έχουμε γράψει δεκάδες φορές πως δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων πως στις ΗΠΑ η ΜΙΖΑ είναι ΝΟΜΙΜΗ και φορολογείται , ενώ το ποσοστό της είναι καθορισμένο σε κάθε Πολιτεία από τον τοπικό Γερουσιαστή. 

Όλα ΦΑΝΕΡΑ όλα "ωραία" και κυρίως όλα στο πνεύμα του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ που δεν στοχοποιεί το ΚΕΡΔΟΣ αλλά το έχει ως κινητήριο δύναμη κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Ο δήμος είναι και αυτός μια επιχείρηση που μπορεί να ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ από λάθος επιχειρηματικές επιλογές και φυσικά δεν έχουν χρεοκοπήσει ΟΛΟΙ επειδή η κρατική χρηματοδότηση οδήγησε στη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ όλης της χώρας. 

Πληρώσαμε τις λάθος επιλογές κρατισμού ένα σωρό αυτοδιοικητικών που για το "καλό" της πόλης είπαν να δανείζονται συνεχώς για να φτιάχνουν πράγματα και δομές που προσφέρουν πολύ λιγότερα από όσα μας κοστίζουν. 

Το παραμύθι θα συνεχιστεί για μερικά χρόνια ακόμα και στην δική μας ΣΟΒΙΕΤΙΑ που έχει επανδρωθεί με τέτοιο τρόπο που θα μας προβληματίσει έως την ΠΛΗΡΗ ιδιωτικοποίηση ΔΟΜΩΝ που στοιχίζουν πανάκριβα και προσφέρουν ελάχιστα. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: