ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Εστίες παραβατικότητας είναι εδώ και χρόνια τα πολλά πάρκα της πόλης μας

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Εστίες παραβατικότητας είναι εδώ και χρόνια τα πολλά πάρκα της πόλης μας

 


Μπορεί  να "πάλεψε" και να κέρδισε ο αείμνηστος δήμαρχος Δημήτρης Κιντής μέσω καταλήψεων να κάνει ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ χώρους αρκετά στρέμματα ιδιωτικής περιουσίας αλλά όπως διαβάζετε και εσείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή βλέπετε εάν τολμάτε να πάτε βράδυ σε αυτά έχουν μετατραπεί σε εστίες παραβατικότητας. 

Χθες διαβάσαμε με έκπληξη είναι η αλήθεια σε ποστάρισμα στο facebook Αντιδημάρχου πως και παιδικές χαρές έχουν μεταβληθεί σε "χώρους ψυχαγωγίας" ενηλίκων που πίνουν σε αυτές αλκοόλ και τα έχουν μετατρέψει σε υπαίθρια μπαράκια φανταζόμαστε όχι λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά εξαιτίας της παρακμής στην οποία περιέρχεται με μαθηματική ακρίβεια κάθε ΔΗΜΟΣΙΟΣ κοινόχρηστος χώρος. 

Εδώ και δύο χρόνια περίπου έχουμε δεχθεί άπειρα μηνύματα δημοτών μας που μας τονίζουν πως το πάρκο για σκύλους στο Χαλικάκι έχει μετατραπεί σε χώρο όπου διακινούνται ναρκωτικά ενώ οι επιθέσεις ανήλικων συμμοριών σε άλλους ανήλικους έφτασαν να γίνουν θέμα στην τηλεόραση του Alpha. 

Προφανώς και εάν ζούσε ο αείμνηστος Δημήτρης Κιντής με τους συντρόφους του που πάντα τον περιτριγύριζαν και τον ακολουθούσαν στις εξορμήσεις του θα είχε ΛΥΣΕΙ το θέμα. 

Και το λέμε εμείς που έχουμε κάνει δριμύτατη κριτική στις πολιτικές ιδέες του επί 12 χρόνια δημάρχου της πόλης μας , που "ξόδεψε" τρεις θητείες και το έργο που άφησε ήταν ιδιωτικές εκτάσεις των κληρονόμων Νάστου που με μια πολιτική δικαστική απόφαση περιήλθαν στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. 

Οι "αγώνες" αυτοί κράτησαν για δεκαετίες και το αποτέλεσμά τους ήταν "θετικό" για όσους θεωρούν πως πρέπει να χάσει ο ιδιώτης που έχει "πολλά" για χάρη ενός κοινωνικού συνόλου που έτσι και αλλιώς δεν είδε καμία ΠΡΟΚΟΠΗ από τις εκτάσεις ακόμα και αυτές που αξιοποιήθηκαν και φιλοξενούν δομές του δήμου μας. 

Εάν ένας δήμος δεν έχει χώρους προφανώς και η εύκολη λύση είναι να καταπατά ιδιωτικές περιουσίες αλλά αυτό δεν συνάδει με την Αστική Δημοκρατία μας και αυτό πληρώσαμε με την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της χώρας μας που ήταν πρώτα ΗΘΙΚΗ και μετά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ. 

Τώρα είμαστε και πάλι στο σημείο που ΗΘΙΚΑ χρεοκοπούμε και πάλι και αναμένετε η νέα χρεοκοπία μας γιατί απλώς ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ δεν βγαίνει!

Δεκάδες συνδημότες μας έχουν περιουσίες μεγαλύτερες από αυτές του βοσκού Νάστου πρόσφατα διαβάσαμε και στο αστυνομικό ρεπορτάζ για την σύλληψη δημότη τελικά της πόλης μας που βρέθηκε με 1.500.000 ευρώ που ο ίδιος δικαιολογεί ως προϊόν πουλήματος ιδιωτικής του περιουσίας αλλά οι αστυνομικές αρχές βλέπουν ΠΟΡΝΕΙΑ και ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. 

Η περίπτωση είναι ενδιαφέρουσα αλλά την αφήνουμε και αυτοί για προεκλογικά όταν λογικά θα έχει γίνει και το πρωτόδικο δικαστήριο που θα δίνει τέλος στις αιτιάσεις ενός εμπόρου ναρκωτικών και θα προβληματίσει πολλούς που βρέθηκαν στα κινητά του τηλέφωνα ενώ όπως πληροφορούμαστε στην οικία του στην Ηλιούπολη όπου διέμενε βρέθηκε και λίστα με ονόματα και χρηματικά ποσά πολύ μεγαλύτερα από όσο στοιχίζει μία δόση από οιοδήποτε ναρκωτικό! 

Αλλά ας αφήσουμε εδώ αυτή την περίπτωση και ας κοιτάξουμε τι θα κάνουμε με την παραβατικότητα στην πόλη όπου το τοπικό ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ δηλώνει εδώ και καιρό αποδυναμωμένο από αστυνομικούς υπαλλήλους μια εκδοχή που για εμάς είναι ΑΝΑΛΟΓΗ με την αδυναμία των δημοτικών υπαλλήλων να επιτελέσουν την αποστολή τους λόγω έλλειψης προσωπικού. 

Και στις δύο περιπτώσεις ζητείτε ΥΠΟΜΟΝΗ από τους δημότες μας και φυσικά πίεση προς την εκάστοτε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για πρόσληψη ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού κάτι που με τα εξαιρετικά δύσκολα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας δεν πρόκειται να συμβεί για πολλές δεκαετίες ακόμη! 

Και εάν στην περίπτωση του δήμου υπάρχει η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ δομών που θα δώσει ΛΥΣΗ στην περίπτωση της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση αφού όπως όλες και όλοι γνωρίζουμε οι εταιρίες "φύλαξης" στη χώρα μας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ οπλοκατοχής, δεν μπορούν να κάνουν συλλήψεις και περιορίζονται στο να καλούν την αστυνομία εάν δουν έκνομες συμπεριφορές. 

Όλες και όλοι δηλαδή από την δημοτική αστυνομία έως και τους υπαλλήλους μιας ιδιωτικής εταιρίας "φύλαξης" παίρνουν τηλέφωνο την άμεση δράση και όλοι μαζί περιμένουν να ολοκληρωθεί το έγκλημα αφού ένα και η χώρα μας έχει πάνω από 55.000 αστυνομικούς λόγω κακής διαχείρισης και κυρίως νοοτροπίας ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ αυτοί ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ και είναι κάτι που ατυχώς το βλέπουμε και στην πόλη μας. 

Και μπορεί η πιτσιρικαρία που αράζει στο πάρκο σκύλων στο Χαλικάκι να φαντάζει εύκολος στόχος για την αστυνομία αλλά όπου γίνεται εμπόριο ναρκωτικών τα πράγματα δεν είναι ποτέ απλά ας το έχουν υπόψη τους όσοι θα έπρεπε ήδη να είχαν ασχοληθεί με το θέμα. 

Σύριγγες, τσιγαριλίκια πεταμένα κουτάκια και μπουκάλια από αλκοόλ είναι όσα αντικρύζουν οι συμβασιούχοι οδοκαθαριστές των ελάχιστων ευρώ και φυσικά αυτά δεν τα πίνουν κάποιοι εξωγήινοι που επισκέπτονται βραδινές ώρες την πόλη αλλά τα δικά μας παιδιά. 

Αυτά που την δεκαετία του 1980 βλέπαμε να είναι "λιώμα" στα παγκάκια της κεντρικής πλατείας της πόλης και που ως αφελείς θεωρήσαμε πως εξαφανίστηκαν ως κακές εικόνες μιας εποχής που πέρασε. 

Δυστυχώς και σήμερα η χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι υψηλή κάτι που διαπίστωσε και ο κρατικός μηχανισμός αφού λόγο της πανδημίας τα λύματα έδειξαν μεγάλες ποσότητες που καταναλώνονται από ανθρώπους που αναζητούν ψεύτικους παραδείσους στα μεγάλα αδιέξοδά τους. 

Ούτε θα αποτρέψουμε αλλά φυσικά και δεν θα παροτρύνουμε οιοδήποτε να δοκιμάσει διεγερτικές και εξαρτησιογόνες ουσίες που δεν μπορεί να μην είναι ΕΝΟΧΕΣ για την έξαρση της ΒΙΑΣ αφού μετά από δύο γραμμές δεν βλέπεις κανέναν πιο δυνατό από σένα και εάν έχεις κάποιο όπλο μπορείς χωρίς κανέναν ΗΘΙΚΟ ΦΡΑΓΜΟ να φτάσεις στο έγκλημα. 

Μικροκλοπές ή και μεγαλύτερες γίνονται για να τροφοδοτήσουν τα πάθη τους πολλοί εξαρτημένοι και φυσικά δεν είναι μόνο τα ναρκωτικά υπάρχουν και άλλα πάθη όπως π.χ ο ΤΖΟΓΟΣ που θολώνει την λογική αφού ας το καταλάβουν καλά όλες και όλοι το ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ οδηγεί σε περίεργα και σκοτεινά μονοπάτια. 

Μέσα στο Σεπτέμβριο θα έχουμε επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στην πόλη μας και θεωρούμε πως αυτή την φορά δεν θα σταθεί εμπόδιο κανένα μικροσυμφέρον και θα οδηγηθούν στις φυλακές όσοι καθημερινά εγκληματούν και δεν μιλάμε για πλημμελήματα που εμάς δεν μας αφορούν καν ως τοπικό ΜΜΕ αλλά για κακουργήματα που δεν είναι δυνατόν να έρχονται στην επιφάνεια και στην δημοσιότητα όταν ένας εξαρτημένος άνθρωπος παραδίδεται στις αρχές γιατί έχει αντιληφθεί πως ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: