ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Εκδήλωση του Αυτοδιοικητικού Φόρουμ Ηλιούπολης στις 6 Μαρτίου στο Δημοτικό Αναψυκτήριο της πόλης μας - Ομιλία του Τομεάρχη Μεταφορών της ΝΔ κ. Αθανάσιου Βαμβίνη

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Εκδήλωση του Αυτοδιοικητικού Φόρουμ Ηλιούπολης στις 6 Μαρτίου στο Δημοτικό Αναψυκτήριο της πόλης μας - Ομιλία του Τομεάρχη Μεταφορών της ΝΔ κ. Αθανάσιου Βαμβίνη


Σας είχαμε ενημερώσει πριν δύο εβδομάδες περίπου ( διάβασε εδώ) για την ίδρυση ενός νέου αυτοδιοικητικού φόρουμ από τον συνδημότη μας και Τομεάρχη Μεταφορών της ΝΔ κ. Αθανάσιο Βαμβίνη.

Σήμερα και επειδή τα προβλήματα της πόλης μας έχουν βαλτώσει , θεωρούμε πως είναι καιρός και εμείς οι κεντροδεξιοί να αναλάβουμε ΔΡΑΣΕΙΣ , και να μην επαναπαυόμαστε σε  αποτυχημένες συνταγές που έχουν κριθεί ήδη από την ίδια την Ιστορία. 

Το να αναζητούμε λύσεις στα προβλήματα του 2023 με συνταγές προηγούμενων δεκαετιών είναι κάτι που δεν μας κάνει καθόλου υπερήφανους , αλλά αυτό συμβαίνει στο δήμο μας. Και αυτή την ανοησία κάποιοι την θεωρούν και ως ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ για τα βασικά προβλήματα της πόλης! 

Το αύριο είναι ήδη εδώ,  αλλά αρκετοί  αναπολούν και στηρίζουν,  όσα μας οδήγησαν σε χρεοκοπίες και μνημόνια,  αρνούμενοι να αντιληφθούν πως οι εποχές ΑΛΛΑΞΑΝ. 

Εμείς εδώ στο "γαλατικό χωριό" μας θεωρούμε πως με τον ίδιο νωθρό βηματισμό και κινούμενοι ΠΡΟΣ ΛΑΘΟΣ κατεύθυνση , αρκεί ΜΟΝΟ  να ξορκίσουμε το σήμερα και να αναπολήσουμε ένα παρελθόν για το οποίο δεν πρέπει η πόλη μας να είναι υπερήφανη για να σωθούμε από όσα μας πνίγουν! 

Έτσι με ενδιαφέρον αναμένουμε να ακούσουμε μια ομιλία που θα έχει στο επίκεντρο της , τις προοπτικές της πόλης μας , και κυρίως την ΑΝΑΓΚΗ να μην παραμένουμε απαθείς ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ σε όσα αποτελούν για εμάς ΜΥΘΟΥΣ για μια πόλη,  που έχει μείνει πολύ πίσω σε ένα σωρό θέματα. 

Και αυτό συνέβη και θα συνεχίσει να συμβαίνει εάν εμείς παραχωρούμε την  δυνατότητα σε δήθεν επαναστάτες να πουλούν σανό,  που ατυχώς για εμάς δεν αγοράζουν οι αγορές , αλλιώς με τέτοιες ποσότητες η πόλη μας θα ήταν από τις πιο πλούσιες στον κόσμο! 

Τα προβλήματα επιζητούν ΛΥΣΕΙΣ,  και αυτές έχουν και κόμμα και χρώμα αφού η πολιτική δεν γίνεται με σκόρπιες απόψεις ή αφορισμούς για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε ( π.χ Επένδυση στο Ελληνικό) , ούτε φυσικά με  ακοστολόγητες προτάσεις,  τις περισσότερες φορές μη υλοποιήσιμες.

Για τα "δεινά" μας δεν μπορεί να φταίει πάντα ο εκάστοτε πρωθυπουργός , που δεν δίνει μεγαλύτερη ετήσια κρατική επιδότηση αφού λεφτόδενδρα δεν υπάρχουν. Δεν φταίει το γεγονός πως δεν μπορούμε να έχουμε χιλιάδες δημοτικούς υπαλλήλους ή ακόμα "καλύτερα" να δουλεύουμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στο δήμο μας , αλλά αυτοδιοκητικοί που δεν έχουν το ΘΑΡΡΟΣ να πουν στους πολλούς , τα μεγάλα ΟΧΙ.  Δείχνοντας τους τον τρόπο να "ψαρεύουν" αντί να τους πετάνε 1-2 σαρδέλες που έτσι και αλλιώς δεν θα είναι ποτέ αρκετές για να "θρέψουν" ΟΛΗ την πόλη! Το τι έχουμε ακούσει μέσα στα δημοτικά συμβούλια θα σας τα παίξουμε και προεκλογικά αφού εσείς δεν έχετε την δυνατότητα να τα παρακολουθείτε. 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση για εμάς,  και για αρκετούς ακόμα πρέπει να ξεφύγει από τον διαχειριστικό ρόλο της να κατανοήσει πως πρέπει να εκμεταλλεύεται τις δομές που έχει για να δημιουργεί ΚΕΡΔΗ και όχι χρέη προς εξυπηρέτηση κολλητών και φίλων! 

Χρειάζονται λοιπόν πολίτες να ασχοληθούν με τα κοινά  που θα έχουν την διάθεση να συγκρουστούν με τις γνωστές σε όλες και όλους μας παθογένειες,  και δεν θα αναζητούν εξιλαστήρια θύματα για να φορτώσουν τις δικές τους ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. 




Ελπίζουμε πως το αυτοδιοικητικό φόρουμ Ηλιούπολης να προσφέρει κάτι διαφορετικό σε όσα ανεδαφικά έχουμε κατά καιρούς ακούσει , και να δημιουργήσουμε με όσους θέλουν η πόλη να αλλάξει μια "μαγιά" για να παλέψουμε για πράγματα που κάποιοι βολεμένοι θεωρούν αδιανόητα να συμβούν. 

Με βάση λοιπόν την ΛΟΓΙΚΗ και με πλήρη επίγνωση της δύσκολης πραγματικότητας που επικρατεί σε έναν δήμο που δουλεύει στον "αυτόματο" πιλότο ελπίζουμε το βράδυ της 6ης Μαρτίου 2023 να φύγουμε από το δημοτικό αναψυκτήριο της πόλης μας (που είναι και αυτό σε κακά χάλια) περισσότερο αισιόδοξοι πως αυτή η πόλη μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. 

Για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί πρωτίστως η δική μας ΘΕΛΗΣΗ για ΔΡΑΣΗ αφού ουδείς θα ενδιαφερθεί για τα δικά μας προβλήματα εάν δει πως ακόμα και ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι έχουμε συνηθίσει μια πραγματικότητα που δεν αρμόζει σε πόλη ΔΥΤΙΚΟΥ κράτους. 

Βέβαια όλος ο κόσμος δεν είναι ΔΥΣΗ , και ίσως κάποιοι έχουν άλλα πρότυπα τα οποία συχνά - πυκνά μας τα θυμίσουν με εκδηλώσεις που μας γυρίζουν σε ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα και σε "επαναστάσεις" που οδήγησαν σε ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και  εγκαθίδρυσαν ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ καθεστώτα. 

Ευτυχώς για την χώρα μας κάποιοι πολέμησαν και έδωσαν το αίμα τους για να μην γίνει πραγματικότητα η ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ που πρέσβευε π.χ η κομμουνιστική ΕΠΟΝ. Κράτη που πίστεψαν σε τέτοιες ιδεοληψίες κατάντησαν στυγνές δικτατορίες τύπου Χότζα, Στάλιν, Τσαουσέσκου και ένα σωρό ακόμα κόκκινους δικτάτορες που σήμερα καταδικάζει όλος ο πολιτισμένος και δημοκρατικός δυτικός κόσμος. Γιατί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ υπάρχει ΜΟΝΟ στη Δύση και όσοι δεν το κατανοούν θα μπορούσαν να πάνε να ζήσουν σε κράτη όπως η Κίνα, η Βενεζουέλα ή ακόμα και η Ρωσία. 

Αυτά από εμάς , και φυσικά ΛΟΓΙΚΑ μπορούν να σκεφτούν πέρα από τους κεντροδεξιούς ( άλλωστε όλες και όλοι που ανήκουν σε αυτό τον χώρο δεν αποφεύγουν τις ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ) πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα που έχουν συνειδητοποιήσει πως με συνθήματα και αφορισμούς δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να πάμε Μπροστά όχι στα λόγια γιατί αυτά ήδη μας έχουν κουράσει. 


Σ.Μ 

Διαβάστε επίσης: 

Ίδρυση φορέα από τον κ. Αθανάσιο Βαμβίνη με σκοπό την ενεργοποίηση των συνδημοτών μας για τα κοινά - Όλη η ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: