ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στον Άγιο Δημήτριο Μαμαλάκης- Πρεκετές στο Βύρωνα Γώγως- Μπαντής και στην Ηλιούπολη ....

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Στον Άγιο Δημήτριο Μαμαλάκης- Πρεκετές στο Βύρωνα Γώγως- Μπαντής και στην Ηλιούπολη ....


Η ιδεοληψία του πάνω από κόμματα και χρώματα για την τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγεί σε απόλυτη παρακμή τον θεσμό και έχει ως αποτέλεσμα στο να βιώνουν οι τοπικές κοινωνίες έναν ατελείωτο λαϊκισμό που θα βάλει και πάλι την χώρα σε περιπέτειες. 

Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι αυτοί που για να γίνουν αρεστοί στις τοπικές κοινωνίες καβαλούν πρώτοι το άρμα του λαϊκισμού και προσπαθούν να πείσουν αφελείς πως έχουν καλύτερες λύσεις από ένα πολιτικό σύστημα που δοκιμάστηκε και εν πολλοίς πέτυχε στο να οδηγήσει την χώρα στο σωστό μονοπάτι. 

Στο μονόδρομο των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ που αμφισβητείται πλέον ΜΟΝΟ από όσους δεν άσκησαν ΕΞΟΥΣΙΑ και έχουν "εύκολες" αλλά μη υλοποιήσιμες λύσεις για όσα μας πληγώνουν. 

Στην πόλη μας έχουμε συνειδητά ως παρατάξεις ευθυγραμμιστεί σε θέματα όπως το ΚΥΤ Υμηττού, την Δημόσια Περιουσία, τις ΜΗ ιδιωτικοποιήσεις δομών και ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ μαζί "διεκδικούμε" μεγαλύτερη ετήσια κρατική επιχορήγηση σε δήμους που εάν ήταν εμπορικές επιχειρήσεις θα είχαν κλείσει εδώ και χρόνια. 

Έτσι και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές οι "Μεσσίες" χωρίς τον ορίντζιναλ της πόλης ( λέγε με Δημήτρη Μωραίτη) θα διεκδικήσουν την ΨΗΦΟ μας προσπαθώντας να μας πείσουν πως ακολουθώντας την ίδια αποτυχημένη συνταγή αλλά με "καλύτερη" διαχείριση θα καταφέρουν όσα δεν κατάφεραν όλοι οι προηγούμενοι. 

Βασικά για εμάς προβλήματα όπως η Καθαριότητα δεν έχουν λυθεί αποτελεσματικά και σε όμορους δήμους αφού τη μόνη διαφορά που βλέπουμε είναι πως εκεί οι υπάλληλοι καθαριότητας δουλεύοντας και τα Σαββατοκύριακα έχουν μια υποφερτή εικόνα στον τομέα ευθύνης του που όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αφήσει ικανοποιημένους όσους έχουν ταξιδέψει στις ΗΠΑ και συγκρίνουν το τι πετυχαίνει ο ιδιωτικός τομέας με πολύ λιγότερα χρήματα! 

Είναι φυσικό σε μια χρεοκοπημένη χώρα το ΚΟΣΤΟΣ να είχε μεγαλύτερη αξία στην ανάθεση οιοδήποτε έργου όμως εμείς εξακολουθούμε και ελπίζουμε σε "θαύματα" και έτσι αναμένουμε πρώτα την ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ των δομών ( δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και εάν συμβεί αυτό είναι με το σταγονόμετρο) και έπειτα την ΠΛΗΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ τους. 




Την ώρα που στην κεντρική πολιτική σκηνή βλέπουμε να προχωρούν έστω με ρυθμούς χελώνας οι ιδιωτικοποιήσεις ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση τους διαβεβαιώνουμε πως οι δομές θα παραμείνουν κρατικές ξεχνώντας προφανώς πως το τσουβάλι θα αδειάσει και όσοι δεν δουλεύουν επαρκώς ούτε αμειβόμενοι δεν θέλουμε να φανταστούμε πως θα εργάζονται όταν δεν θα πληρώνονται για μήνες! 

Μέσα στην οικονομική κρίση χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έβαλαν πλάτη για να κρατηθούν ΑΝΟΙΧΤΕΣ οι επιχειρήσεις τους και στις περισσότερες των περιπτώσεων έχασαν τα δεδουλευμένα τους αφού εάν κάποιος δημιουργήσει χρέη και εξακολουθεί να λειτουργεί είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει να κρατηθεί "ζωντανός" κάτι που γνωρίζουν όσοι επιχείρησαν έστω και για μια φορά στη ζωή τους. 

Αλλά αρκετά με τα της κρίσης που είναι μπροστά μας και έρχεται και καινούργια από την άλλη άκρη του Ατλαντικού (ΗΠΑ) που δείχνει σημάδια αποσύνθεσης με αύξηση της ανεργίας εξαιτίας πολιτικών του προέδρου της κ. Μπάϊντεν σε συνάρτηση βέβαια με τα επακόλουθα της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. 

Στο Βύρωνα λοιπόν έχουμε δύο κεντροδεξιούς να διεκδικούν την δημαρχία. Γώγος και Μπαντής για ακόμη μια φορά δεν τα βρήκαν ως όφειλαν και θα βρεθούν για ακόμη μια φορά αντιμέτωποι. 

Στην Άγιο Δημήτριο έχουμε πλέον τον κ. Μαμαλάκη ως νέο πρόσωπο της κεντροδεξιάς απέναντι στον κ. Πρεκετέ. 

Στην Ηλιούπολη έως τώρα τους Τάσο Ευσταθίου και Γαβριήλ Αραμπατζή να διεκδικούν κεντροδεξιές ψήφους και εάν κρίνουμε από το αποτέλεσμα του 2019 δεν καταφέρνουν να τις συγκεντρώσουν! Από το 35% της ΝΔ και οι δύο μαζί πήραν ένα 25% μένοντας εκτός δεύτερου γύρου. 

Αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν βαραίνει ΜΟΝΟ τους ίδιους αλλά επειδή αυτοί εκτίθενται θα έπρεπε να είχαν αναζητήσει λύση πριν το κόμμα της ΝΔ αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να κινηθεί και για τρίτη υποψηφιότητα που θα μικρύνει αυτό το χάσμα. 

Γιατί και εμείς εάν ήμασταν στη θέση του κόμματος θα μας ενδιέφερε αφού δεν τα βρίσκουν τουλάχιστον να μην καταλήξει στα ΑΡΙΣΤΕΡΑ ένα τμήμα των ψηφοφόρων μας γιατί άμα συνηθίσεις στις αυτοδιοικητικές κάλπες το ΑΡΙΣΤΕΡΑ αργά αλλά σίγουρα θα βρεθείς στις πλατείες των αγανακτισμένων να σκέφτεσαι πως υπάρχει και άλλος δρόμος πέρα των μνημονίων! 

Όλοι άλλωστε θυμόμαστε πως ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη πόλη μας το 2014 πέτυχε να περάσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών απέναντι στον "μνημονιακό" Βασίλη Βαλασόπουλο και πως υπήρξαν και κεντροδεξιοί που πρόκριναν την "λύση" Κοκοτίνη απέναντι σε έναν δήμαρχο που τους είχε ταλαιπωρήσει βάζοντάς τους σε δικαστικές περιπέτειες που αποδείχθηκαν τελικά κενές περιεχομένου και έτσι η "εμφανής" κακοδιαχείριση για την Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν απλώς μια πραγματικότητα που συμβαίνει στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε καθημερινή βάση! 

Και θα συμβαίνει όσο κάποιοι αφελείς δεν κατανοούν πως ό,τι μπορούμε να αγοράζουμε εμείς φθηνότερα έρχεται ένας δήμος ή ένας κρατικός φορέας και το αγοράζει σε ακριβότερη τιμή και αυτό συμβαίνει επειδή προφανέστατα η ΤΙΜΗ που βλέπουμε δεν είναι η πραγματική δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση κάποιος που πληρώνει ΠΑΝΤΑ και είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ να πληρώνει περισσότερα από εμάς που δεν έχουμε την "αξιοπιστία" ενός κράτους και φυσικά δεν αγοράζουμε τις ποσότητες του τελευταίου! 

Δείτε τι έγινε με τις μάσκες κατά της πανδημίας αναρωτηθείτε γιατί παρά τις καταγγελίες του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη ακόμα δεν έχει κινηθεί η νωχελική Ελληνική Δικαιοσύνη και παρακολουθείστε τι ετοιμάζουν μέσα στην προεκλογική περίοδο όσοι θεωρούν πως αδικήθηκαν από τις λίστες Πέτσα! 

ΥΓ: Εμείς για όλους τους δήμους της Ελλάδας θέλουμε ΜΟΝΟ μία υποψηφιότητα από τον χώρο της ΝΔ και όταν αυτό δεν συμβαίνει αναγκαζόμαστε με βάση τα δικά μας στάνταρ να επιλέγουμε τον πιο ικανό ( κατά την δική μας εκτίμηση κάθε φορά) για να ηγηθεί της προσπάθειας. Τέλος θεωρούμε πως ΜΟΝΟ τα μέλη της ΝΔ σε έναν δήμο πρέπει να έχουν ΑΠΟΨΗ για το ποιος θα είναι υποψήφιος κεντροδεξιός ΔΗΜΑΡΧΟΣ και ουδείς άλλος. Στην πόλη μας δηλαδή θα είχαν άποψη τα περίπου 500 μέλη που πάνε και ψηφίζουν ή όσοι θα γράφονταν σε μια διαδικασία που θα ανάγκαζε όσους ήθελαν να επιβάλλουν την άποψή τους να γίνουν πρώτα μέλη της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Στη λογική πάνω από κόμματα και χρώματα δεν θα μπούμε , τα κόμματα παράγουν πολιτική και ουδείς άλλος και έχουμε αρκετά που θα κατέβουν και σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές. Ιδίως στις πρώτες αυτές με την απλή αναλογική θα μετρήσουν δυνάμεις και όσοι θεωρούν πως μπορούν να εξασφαλίσουν την επιδότηση των 800.000 ευρώ που θα πάρουν ΟΛΟΙ όσοι αγγίξουν το 1,5%!

Δεν υπάρχουν σχόλια: