ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Συνέντευξη ΕΣΗ: Συνειδητοποιημένοι για το δύσκολο περιβάλλον στο οποίο επιχειρούν μας ενημέρωσαν πως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι!

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Συνέντευξη ΕΣΗ: Συνειδητοποιημένοι για το δύσκολο περιβάλλον στο οποίο επιχειρούν μας ενημέρωσαν πως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι!

"Μόνοι μας δεν μπορούμε" στις τέσσερις αυτές λέξεις  του προέδρου του ΕΣΗ κ. Θανάση Μπίρλη συμπυκνώνεται για εμάς η ΟΥΣΙΑ της σημερινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε  σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ που παραβρέθηκαν,  αλλά και εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων.  Και όσοι θέλουμε  να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις της πόλης μας θα  πρέπει πέρα από ωραία λόγια ή ενδεχομένως και κείμενα που θα σας προτρέπουν να τις  στηρίξετε να είμαστε ενωμένοι κινούμενοι προς την σωστή κατεύθυνση. Ειδάλλως τα λουκέτα δεν θα είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας!

Δεν περιμέναμε η αλήθεια είναι πως θα πετύχαινε ο κος Μπιρλής να έχει μια σύνθεση στο Δ.Σ του Ε.Σ.Η  που να  έχει συμπεριλάβει  συνδημότες μας από όλους τους πολιτικούς χώρους,  όπου θα ομονοούσαν μπροστά στα κοινά προβλήματά τους. 

Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις όλων των παρεβρισκομένων μελών του Δ.Σ του Ε.Σ.Η και διακρίναμε πρώτον πως είναι συνειδητοποιημένοι, δεύτερον πως δεν ζητάνε ανεδαφικά πράγματα και το κυριότερο για εμάς πως παλεύουν απέναντι σε ιδεοληπτικούς που εν έτει 2023 επιχειρούν να ποινικοποιήσουν την επιχειρηματικότητα. 

Στην αίθουσα αυτές οι φωνές δεν υπήρχαν , όμως στα δημοτικά συμβούλια εμείς τις έχουμε ακούσει  και αναδείξει την ελαφρότητα με την οποία  αντιμετωπίζουν τα ζητήματα επιχειρηματικότητας. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που προτείνουν μοντέλα όπου το κράτος παίζει τον ρόλο του  επιχειρηματία! Με την διαφορά πως αδιαφορεί πλήρως για τους κανόνες του καπιταλισμού που ξεκάθαρα οδηγούν σε "θάνατο" όσους δεν κατανοούν πως χωρίς κέρδος δεν μπορεί να έρθει καμία ανάπτυξη. 

Δεν θα ασχοληθούμε βέβαια στο παρόν κείμενο με αυτούς , αλλά με όσα πρέπει να μάθετε και σας αφορούν άμεσα. Ξεκάθαρα ΛΟΙΠΟΝ και χωρίς να υπάρχει αντίλογος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Αντζινά που εκπροσώπησε τη διοίκηση σε αυτή την συνάντηση ο ΕΣΗ δεν έχει πάρει ούτε ένα ΕΥΡΩ ενίσχυση από δήμο ή από το κράτος,  ενώ στερείται ακόμα και χώρου για να έχει τα γραφεία του σε αντίθεση με άλλους συλλόγους για τους οποίους έχουν φροντίσει προηγούμενες διοικήσεις. 


Το γεγονός πως για δεκάδες άλλους συλλόγους έχουν παραχωρηθεί γραφεία αλλά όχι για τον ΕΣΗ έχει την αξία του , για το πως βλέπουν στη διοίκηση την ύπαρξή του,  παρά τα ευχολόγια και τα βαρετά για εμάς σλόγκαν "Μένουμε Ηλιούπολη Ψωνίζουμε Ηλιούπολη". Με τα λόγια δεν γεμίζουν τα καταστήματα και από λόγια ο εμπορικός κόσμος έχει "χορτάσει" προκοπή δεν βλέπει και κυρίως πράξεις που να αποδεικνύουν πως δεν είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον όσων θα έπρεπε να τρέξουν γιατί η πόλη μας έχει μείνει πίσω. 



Είχαμε την λανθασμένη έως χθες αίσθηση πως η νέα δημοτική αρχή προχωράει κανονικά το θέμα με τις "Λευκές Νύχτες" που αποδεδειγμένα τονώνουν τις τοπικές αγορές αλλά τελικά μάθαμε πως στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έχουμε τέτοια δράση τον Μάϊο. Ο ΕΣΗ θέλει την δράση άρα η όποια καθυστέρηση που θα αποδοθεί στην πανδημία οφείλεται σε όσους αρέσκονται στα μεγάλα λόγια αλλά φοβούνται τις ΡΗΞΕΙΣ. 

Επειδή στην συνάντηση ήταν και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" κος Στάθης Ψυρρόπουλος (και μίλησε και μπράβο του με κολακευτικά λόγια για τον ΕΣΗ τον πρόεδρό του και τα μέλη του Δ.Σ )εμείς απλώς υπενθυμίζουμε πως επί 9 χρόνια η διοίκηση Βασίλη Βαλασόπουλου ΔΕΝ κατάφερε να κάνει μια "Λευκή Νύχτα" για την πόλη. Δεν ξέρουμε εάν και για αυτό τους έφαγε το "μαύρο σκοτάδι" το 2019 απλώς το επισημαίνουμε. Δεν είμαστε καν βέβαιοι εάν και αυτή η διοίκηση που δεσμεύτηκε πως θα υλοποιήσει τέτοια δράση καταφέρει να κάνει κάτι που άλλοι δήμοι κάνουν χρόνια! 

Μια δράση street food που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας είχε ΘΕΤΙΚΟ αντίκτυπο στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν (σύμφωνα με τον ΕΣΗ) και αναρωτιόμαστε εάν όσοι αντέδρασαν τότε  επιθυμούν πραγματικά μια πόλη "νεκροταφείο επιχειρήσεων" ή μια πόλη με επιχειρήσεις γεμάτες που θα  δημιουργούν ΚΕΡΔΗ,  και μέσω των φόρων που θα μπορούν να πληρώνουν θα  συντηρούν μισθούς , συντάξεις και ένα αδηφάγο κράτος που δεν φτάνει που δεν παράγει πλούτο αλλά απομυζεί  και όσους τον ΠΑΡΑΓΟΥΝ!  

Σε κάποιους μπορεί να φαίνεται λογικό να χαλάμε πάνω από 10.000.000 ευρώ ετησίως για τον τομέα της καθαριότητας με τα αποτελέσματα που όλοι βλέπουμε αλλά να μην δίνουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα για δράσεις που αποδεδειγμένα θα ωφελούσαν τις επιχειρήσεις της πόλης βλέποντας ταξικά ακόμα και μικρομεσαίους που βρίσκονται σε απόγνωση. Γιατί εμείς μπορεί να μην θέλουμε να τους στεναχωρήσουμε αλλά το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι προδιαγεγραμμένο ιδίως όταν εσκεμμένα ή από αφέλεια θεωρούμε πως ο "Δαυίδ θα νικήσει το γολιάθ" χωρίς να χρειαστεί έστω να του  παρέχουμε μια "πέτρα" για να πετύχει το "θαύμα". 

Εμείς εδώ όχι μόνο δεν του δίνουμε κάποιο "όπλο" αλλά είμαστε έτοιμοι να κατηγορήσουμε τον μικρό επειδή ΔΕΝ μπορεί να ανταγωνιστεί τον μεγάλο και προσπαθούμε να τον καταστήσουμε ταξικό μας εχθρό θεωρώντας πως με ΜΥΘΟΥΣ , ευχολόγια και κυρίως ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ θα ξορκίσουμε μια πραγματικότητα που ήδη μας έχει ξεπεράσει. 

Μάθαμε επίσης πως η επιχείρηση της πόλης μας Ευρωεργασιακή Α.Ε θα τρέξει από του χρόνου πρόγραμμα κατάρτισης για εργαζομένους των επιχειρήσεων της πόλης μας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Πρόγραμμα που πέρα από τις γνώσεις που θα απομίσουν οι ωφελούμενοι θα έχουν και οικονομικό όφελος αφού θα είναι επιδοτούμενο. 



Στη συνάντηση λοιπόν που συμμετείχαμε επειδή μας κάλεσαν από ευγένεια την οποία δεν μας όφειλαν αφού δεν είναι λίγες οι φορές που  τους βάλαμε απέναντί μας καταλάβαμε πως παρά τις όποιες διαφωνίες μας είχαμε απέναντί μας ανθρώπους που εργάζονται σκληρά για να μπορέσουν να πληρώσουν φόρους που συντηρούν και την δική μας παρουσία που έτσι και αλλιώς όπως έχουμε γράψει πολλές φορές   είναι "προβληματική" επειδή δεν βασίζεται σε σχέση εξάρτησης με διαφημιζόμενους που θα παρήγαγε κέρδος αλλά σε αναλύσεις που όσο χρήσιμες και εάν είναι για τους πολλούς δεν παύει παρά να είναι "χάσιμο χρόνου" αφού το τρένο δεν θα σταματήσει για να ανέβουμε εμείς πάνω πρέπει να τρέξουμε εμείς και να το προλάβουμε σε έναν κόσμο που δεν χαρίζει "τζάμπα" διαδρομές από αυτές που ενθουσιάζουν ίσως ονειροπόλους αλλά πολλές φορές οδηγούν στο να παλεύουμε ως Δον Κιχώτηδες με ανύπαρκτους ανεμόμυλους! 

Ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης έχει συγκεκριμένα προβλήματα που δεν θα λυθούν με ευχολόγια και για εμάς που δεν πιστεύουμε στις υποσχέσεις κανενός και κυρίως στις ατέρμονες συζητήσεις καλούμε όσους έχουν θέσεις ευθύνης να δημιουργήσουν εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να μπορεί κάποιος να επιχειρεί. 

Δεν είναι θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης να φτιάξει το πλαίσιο αλλά σίγουρα εάν δεν μπορείς να προσφέρεις μία "Λευκή Νύχτα" , έναν ικανοποιητικό οδοφωτισμό, και μια γιορτή σοκολάτας ε τότε σίγουρα δεν μπορείς να λύσεις σοβαρότερα προβλήματα ενός ΕΣΗ που με μετρημένες κουβέντες και παρά τις προσπάθειές του καταλήγει να παρακαλά για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ! 

Να ευχαριστήσουμε τον κ. Γιάννη Γιαννόπουλο που μας κάλεσε σε αυτή την συνέντευξη τύπου και να απαιτήσουμε ως τοπικά ΜΜΕ να δούμε δράσεις από την πλευρά της διοίκησης του δήμου έστω στο και πέντε γιατί το να μαζευτούμε και πάλι μετά από πέντε χρόνια και να συζητάμε τι δεν έγινε έχει καταντήσει πλέον ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ. 

Να πούμε τέλος πως σύλλογος Βιοτεχνών και Εμπόρων με άλλη οπτική ( με κομμουνιστική "λογική" συγκεκριμένα )  υπήρχε στην πόλη πριν το 2019 , και ο καθένας μας μπορεί να συγκρίνει τις δράσεις τους. Ο εναγκαλισμός του 

Καλό θα ήταν να μας πει η νυν διοίκηση για την παραχώρηση σε αυτόν από προηγούμενες διοικήσεις χώρου γραφείων στο Χαλικάκι,  και βέβαια επειδή σε αυτή την πόλη "αγιοποιούνται" σχεδόν όσοι άσκησαν διοίκηση,  να δούμε και διαχρονικά ποιοι από αυτούς είχαν έστω στην ατζέντα τους την λέξη  επιχειρηματικότητα. Γιατί ουδείς συνδικαλιστής μπορεί  να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου του,  εάν πρώτα δεν έχει αποδεχτεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο ασκείται κάθε επάγγελμα. 


Και μπορεί τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της πόλης μας να είναι ΚΟΙΝΑ όμως ακόμα και μέσα στους επιχειρηματίες της πόλης υπάρχει τελείως διαφορετική αντίληψη για την επίλυσή τους. Άλλοι όπως η Ένωση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών & Εμπόρων Ηλιούπολης επιθυμούν ένα κράτος - "πατερούλη" που εάν ήταν εφικτό θα έβαζε υπό την "ομπρέλα" του τους πάντες και άλλοι όπως ο ΕΣΗ έχουν αποδεχτεί το καπιταλιστικό περιβάλλον στο οποίο ενεργούν και ζητάνε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ να μην ποινικοποιείται το επιχειρείν και να καταλάβουν όσοι ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί πως εάν "σκοτώσουμε" την αγελάδα που παράγει γάλα θα πεθάνουμε ΟΛΟΙ από την πείνα.

 Και αυτή η "αγελάδα" είναι ο κάθε ιδιώτης που δεν κάθεται επαναπαυμένος στη μόνιμη θεσούλα του στο Δημόσιο παίρνει ρίσκα , δημιουργεί θέσεις εργασίας και κυρίως παράγει ΠΛΟΥΤΟ όσο και εμείς εδώ αδιαφορούμε για τους νόμους της αγοράς που είναι αμείλικτοι! Και αδιαφορούμε γατί το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της πόλης είναι πως δεν αντιλαμβάνονται οι δημότες της το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ αναζητώντας ακόμα εν έτει 2023 κομμουνιστικούς "παραδείσους" που θα οδηγήσουν σε πλήρη ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και απόλυτη ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. Όχι εμείς δεν φθονούμε τον πλούτο κανενός βλέπουμε ξεκάθαρα πως ο ΕΣΗ είναι στη σωστή κατεύθυνση σε σχέση με ό,τι προϋπήρχε στην πόλη μας και εάν κάνουμε ( θα το περιορίσουμε άλλωστε δεν έχει αξία ) σκληρή κριτική σε κάποιες ενέργειές του είναι επειδή εμείς δεν έχουμε την ΥΠΟΜΟΝΗ να αναμένουμε άλλα 40 χρόνια για να δούμε και στον δήμο μας "Λευκές Νύχτες" , φεστιβάλ σοκολάτας, ίσως φεστιβάλ με γεύσεις από όλη την Ελλάδα και γενικά δράσεις οι οποίες θα προσελκύουν επισκέπτες στην πόλη μας και δεν θα τους διώχνουν αναζητώντας ό,τι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ σε όμορους δήμους! 

Εάν δεν τους θεωρούσαμε δραστήριους δεν θα ασχολούμασταν καθόλου μαζί τους ,και ο δικός μας ρόλος πλέον είναι να πιέσουμε στο μέτρο που μπορούμε  ΟΛΕΣ τις δημοτικές παρατάξεις να μας πουν πως βλέπουν την επιχειρηματικότητα στην πόλη μας , και πόσο πλάτη είναι διατεθειμένοι να βάλουν έτσι ώστε να μπορούμε σε 5 χρόνια από σήμερα να πηγαίνουμε σε τέτοιες συναντήσεις και να μην συζητάμε πάλι τα αυτονόητα. 

Όλα τα μέλη του Δ.Σ του ΕΣΗ που τοποθετήθηκαν,  και ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ το ΟΛΑ , μας έδειξαν πως κατανοούν και τα προβλήματά τους και δεν τρέφουν καμία ΑΥΤΑΠΑΤΗ πως μπορεί να σταματήσει ο κόσμος επειδή το θέλουν αυτοί . Το μόνο που ζητούν είναι ΒΟΗΘΕΙΑ από όλους για να προλάβουν ένα "τρένο" που για την πόλη μας δείχνει χαμένο ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΟΛΩΝ μας

Εμείς όπως όλες και όλοι γνωρίζουν δεν ποντάρουμε στην επιβίωση ενός τοπικού ΜΜΕ που δεν έχει κόστος ( μόνο ίντερνετ μας χρειάζεται,  σε δωρεάν πλατφόρμα φιλοξενούμαστε και οι "εξαρτήσεις" μας είναι συνυφασμένες με τις Ιδέες που υπηρετούμε σε πείσμα όσων θεωρούν πως αυτές δεν καθορίζουν εν τέλει την ίδια μας τη ζωή) από την ύπαρξη ή μη επιχειρήσεων στην πόλη μας. Ας κινητοποιηθούν περισσότερο τοπικά ΜΜΕ που χωρίς αυτές , θα πάψουν να υπάρχουν!

 Εμείς θα χαιρόμασταν να είναι όλες οι επιχειρήσεις της πόλης μας ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ κατανοώντας ΑΠΟΛΥΤΑ πως από τον πλούτο που δημιουργείται δεν ΓΙΝΕΤΑΙ να μην ωφεληθεί ο δήμος μας και οι δημότες μας ,  ό,τι και εάν σας λένε οι κομμουνιστές και όχι μόνο. Και οι δεύτεροι είναι πιο επικίνδυνοι γιατί "εκπροσωπούν" παρατάξεις που είναι σε θέσεις ευθύνης επειδή ακριβώς πρεσβεύουν διαφορετικά πράγματα από τη ΣΟΒΙΕΤΙΑ που κάποιοι ακόμη αναπολούν! 

ΥΓ: Σε άλλη ανάρτηση οι τοποθετήσεις των κυρίων Αντζινά, Ψυρρόπουλου, Ευσταθίου, Ευαγγέλου, καθώς και οι τοποθετήσεις των Γιώργου Μπενά, Μαρίνου Μπασούρη , και Γιάννη Πούλου! Τι είπε και ο παρευρισκόμενος στη συνέντευξη τύπου συνδημότης μας κ. Γιώργος Παπαμώκος. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: