ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τάσος Ευσταθίου: Θα πρέπει να αποφασίσουμε τι πόλη θέλουμε όσον αφορά την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Τάσος Ευσταθίου: Θα πρέπει να αποφασίσουμε τι πόλη θέλουμε όσον αφορά την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας


Στην τοποθέτηση του χθες στη συνέντευξη τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" ζήτησε να συζητηθεί μέσα σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο το ζήτημα της επιχειρηματικότητας της πόλης μας και το τι ακριβώς πόλη θέλουμε στον τομέα αυτό. 

Μετά από δική μας παρέμβαση για το τι εννοεί με το τι πόλη θέλουμε έγινε πιο σαφής πως θέματα όπως η επιχειρηματικότητα θα πρέπει να τεθούν σε δημοτικό συμβούλιο ώστε όλες και όλοι να έχουν την ευκαιρία από τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις και να πουν με τι ακριβώς επιχειρηματικότητα θα ήταν ικανοποιημένοι. 

Είναι εμφανές πως εάν τελικά γίνει μια τέτοια συζήτηση σε δημοτικό συμβούλιο οι εντάσεις και οι διαφωνίες θα καταδείξουν αυτό που λέμε εδώ και χρόνια πως δηλαδή όλα είναι θέμα πολιτικής οπτικής και ό,τι για εμάς π.χ θα ήταν θεμιτό για κάποιους άλλους θα ήταν αιτία "πολέμου" και κινητοποιήσεων! 

Θέλουμε να ξέρουμε και εμείς ( ή μάλλον για να ακριβολογούμε να ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΑ εσείς) τι γνώμη έχουν για τις Λευκές Νύχτες και τα Open Malls οι δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας. 

Γιατί μέσα από αυτές θα εκλεγεί και η επόμενη διοίκηση και χωρίς να τρέξει ο δήμος δράσεις και προγράμματα ή αγνοώντας τον ΕΣΗ θα οδηγούμαστε να συζητάμε 10 χρόνια μετά με περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις της πόλης κλειστές εάν πρέπει να γίνουν Λευκές Νύχτες και Open Malls για να στηριχτεί η τοπική αγορά ή αρκεί να βάζουμε στο facebook  το ΜΕΝΟΥΜΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ και να κυκλοφορούμε με ροζ κάρτες τραγουδώντας τον ύμνο της ΕΠΟΝ! 

Από την πλευρά του κ. Ευαγγέλου ακούσαμε πως οι επιχειρήσεις μας κινδυνεύουν με αφανισμό τα επόμενα χρόνια λόγο της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό ( κάτι που φυσικά θα πρέπει να κινητοποιήσει τους πάντες) και ζήτησε να γίνει ο διάλογος του ΕΣΗ με όλες τις παρατάξεις εκτός δημοτικού συμβουλίου γιατί όπως μάλλον εκ παραδρομής είπε "εκεί ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του"! Βέβαια αυτοί που έχουν εκλεγεί εκεί ως δημοτικοί σύμβουλοι εκπροσωπούν όσους το "κοντό τους και το μακρύ τους" θα το πουν σε οιοδήποτε συνάντηση και εάν κληθούν η πόλη πριν την δική μας διαδικτυακή παρουσία είχε ΔΙΨΗΦΙΟ ποσοστό στο ΚΚΕ που δεν πιστεύει στον καπιταλισμό και παλεύει να ανατρέψει οτιδήποτε έχει να κάνει με επιχειρηματικότητα που δεν είναι υπό την κρατική ΑΙΓΙΔΑ όχι εποπτεία για να μην έχουν και αυταπάτες κάποιοι και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τις ανακοινώσεις του έτερου συλλόγου εμπόρων και βιοτεχνών της πόλης που παλεύει για να σώσει τους επιχειρηματίες από τον "κακό" για αυτούς καπιταλισμό! 

Για αυτούς τα πράγματα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ δεν πρέπει να γίνει η ΕΠΕΝΔΥΣΗ στο Ελληνικό δεν θέλουν μεγάλες επιχειρήσεις , θεωρούν λογικό τον απομονωτισμό της χώρας δεν τους ενδιαφέρει να συγχωνευτεί καμία επιχείρηση με καμία άλλη αδιαφορούν για προγράμματα τύπου Open Malls! 

Άρα εάν κάποιοι αφελείς θεωρούν πως μπορούμε να πάμε την επόμενη μέρα ΟΛΟΙ μαζί μάλλον έχουν ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ! 

Και βέβαια επειδή είναι πολύ νωρίς ακόμα εμείς γνωρίζουμε και θα παρουσιάσουμε ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ΟΧΙ μόνο έχουν τέτοιες ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ εκφρασμένες αλλά αντί να πάνε με την κα Τσατσούλη , τον κ. Σόφη και τον κ. Μανιάτη στον κοινό τους αγώνα κατά του Ιμπεριαλισμού και του κακού καπιταλισμού παιδεύουν εμάς μπαίνοντας σε παρατάξεις που φαινομενικά υπηρετούν τον καπιταλισμό ενώ στην ουσία θέλουν περισσότερο ΚΡΑΤΟΣ ακόμα και από τους φασίστες του Κασιδιάρη! 

Πριν συζητήσουμε λοιπόν σοβαρά για την επιχειρηματικότητα θα πρέπει να δούμε πόσοι από τα μέλη του τωρινού δημοτικού συμβουλίου θα έβαζαν πλάτη για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. 

Για εμάς ούτε οι ΜΙΣΟΙ αλλά θα αναμένουμε να τους ακούσουμε εάν και εφόσον γίνει κάποτε μια συζήτηση στο συμβούλιο για την επιχειρηματικότητα και όχι για θέματα ΛΥΜΕΝΑ από την ίδια την πραγματικότητα όπως αυτό της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ή του ΚΥΤ Υμηττού !

Δεν υπάρχουν σχόλια: