ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αθανάσιος Βαμβίνης: Οι νέοι μπαίνουμε στη μάχη για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ν’ ανθίσει και πάλι αυτός ο τόπος

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Αθανάσιος Βαμβίνης: Οι νέοι μπαίνουμε στη μάχη για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ν’ ανθίσει και πάλι αυτός ο τόπος


Μια συνέντευξη που μας έστειλε συνάδελφος από την εφημερίδα "Κ" και αφορά την προεκλογική περίοδο για τις δημοτικές εκλογές του 2014 μας έκανε να ψάξουμε και να βρούμε και την παρακάτω συνέντευξη του συνδημότη μας και τομεάρχη Μεταφορών της ΝΔ κ. Αθανάσιο Βαμβίνη. 

Στo άρθρο της  "Κ" είχε παρουσιαστεί πολύ θετικά η υποψηφιότητα του με τον συνδυασμό του κ. Σταύρου Καλαφάτη. 

Από το κείμενο εκείνο της "Κ" αντιγράφουμε :



Ο Αθανάσιος Βαμβίνης είναι ένας νέος, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, επιστήμονας με όρεξη να προσφέρει στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από το συνδυασμό του Σταύρου Καλαφάτη «Εντάξει» επιθυμεί να εκλεγεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να συμβάλλει στην αλλαγή της εικόνας της πόλης. Μιλά στην «Κ» και εξηγεί γιατί κάποιος πρέπει να του δώσει τον έναν από τους τρεις σταυρούς!

Κύριε Βαμβίνη, για ποιο λόγο να εμπιστευθεί κάποιος ανθρώπους χωρίς εμπειρία για την τοπική αυτοδιοίκηση; Γιατί να σας ψηφίσει κάποιος;

Για κάθε υποψήφιο υπάρχει η πρώτη φορά! Οι συμπολίτες μου δεν πρέπει να επιλέξουν μόνο με βάση την εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Άλλωστε σήμερα αυτό αποτελεί και στοιχείο αρνητικό για έναν υποψήφιο, μιας κι επικρατεί η φρενίτιδα της ανανέωσης κάθετα και οριζόντια στην πολιτική ζωή. Πρέπει να επιλέξουν με γνώμονα την εμπειρία στην αγορά, τη δράση του και την κοινωνική του παρουσία συνολικά στην τοπική κοινωνία.

Προσωπικά, είμαι ένας νέος άνθρωπος, νέος επαγγελματίας, με επιμονή στην επιστημονική κατάρτιση και πολύ όρεξη για δουλειά και προσφορά στην πόλη μου και τους συμπολίτες μου.

Οι άνθρωποι της ηλικίας σας γυρνούν την πλάτη στην πολιτική. Ποια είναι η άποψή σας για τη στάση αυτή;

Η γενιά μου έχει νιώσει έντονα στο πετσί της την οικονομική κρίση, η οποία σάρωσε στην κυριολεξία επικρατούσες δομές στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι φυσικό, η απογοήτευση σε συνδυασμό με την οργή και το νεανικό κοχλάζον αίμα να δημιουργήσει μορφές αντίδρασης διαφορετικής έκφρασης. Πολλοί επέλεξαν την απραξία, άλλοι τη διαμαρτυρία κι άλλοι την ενεργό συμμετοχή. Σήμερα, με την αντιστροφή του γενικότερου οικονομικού κλίματος, πολλοί νέοι ξυπνούν από το λήθαργο της απραξίας, σηκώνονται από τον καναπέ, αφήνουν τον φραπέ και παίρνουν την τύχη στα χέρια τους. Κάνουν και πάλι μισή περιστροφή, κοιτούν ευθέως το μέλλον και δεν πετούν λευκή πετσέτα σε κανέναν. Οι νέοι μπαίνουμε στη μάχη για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ν’ ανθίσει και πάλι αυτός ο τόπος!

Ποια είναι η προτεραιότητά σας για το δήμο της Θεσσαλονίκης σε περίπτωση που εκλεγείτε στο δημοτικό συμβούλιο;

Καθαριότητα: Ειλικρινά πιστεύω ότι ζούμε σε μια από τις πιο βρώμικες ελληνικές πόλεις. Σκουπίδια παντού, χωρίς καμία προσπάθεια από την δημοτική αρχή να βρει λύση.

Στάθμευση: Ο Σταύρος Καλαφάτης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρόβλημα αυτό. Μία ιδέα, η οποία θα διευκολύνει καταλυτικά το κέντρο είναι η μετατροπή του χώρου της ΔΕΘ σε ελεύθερο πάρκινγκ ή πάρκινγκ με χαμηλό αντίτιμο και τη επιβολή δακτυλίου. Μονά-ζυγά από την πλατεία της ΧΑΝΘ, μέχρι και την Βενιζέλου. Πιστεύω θ’ ανασάνει το κέντρο της πόλης.

Παρεμπόριο: Ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Θα επέμβουμε άμεσα για να τελειώνουμε επιτέλους με την παράνομη πώληση έξω από τα μαγαζιά συμπολιτών μας. Όχι με λόγια. Θα το κάνουμε πράξη άμεσα!

Πρόσφατα διατυπώσατε μια ιδέα με σκοπό την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην οδό Τσιμισκή αλλά και την Μητροπόλεως. Ο λόγος για τις λεωφορολωρίδες αντίθετης με τη ροή κατεύθυνσης. Αναπτύξτε μας λίγο την πρότασή σας αυτή.

Η πρόταση γεννήθηκε με τη σκέψη ότι η Λεωφόρος Νίκης πεζοδρομείται. Στην περίπτωση αυτή ο φόρτος των οχημάτων θα επιβαρύνει την οδό Μητροπόλεως. Η ιδέα αυτή ελαφρύνει την οδό Μητροπόλεως από τα αστικά λεωφορεία. Η λεωφορολωρίδα αντίθετης κατεύθυνσης επί της Τσιμισκή, νομίζω ότι μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά, ακόμη και στην περίπτωση που δεν πεζοδρομηθεί ποτέ η λεωφόρος Νίκης. Η οδός Μητροπόλεως πρέπει «ν’ αναπνεύσει».

Παρακολουθείστε και το βίντεο πιο κάτω για να ακούσετε συγκεκριμένο πολιτικό λόγο και απόψεις που πρέπει να ακουστούν και στη δική μας πόλη όπου οι ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ και η παράνοια της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ εναντίον κάθε προσπάθειας προς την σωστή κατεύθυνση έχει οδηγήσει τον δήμο μας και την πόλη μας στα σημερινά ΧΑΛΙΑ.

ΥΓ: Ο τίτλος είναι από απάντηση του συνδημότη μας κ. Αθανάσιου Βαμβίνη στην τότε συνέντευξή του στην "Κ" και ο μόνος λόγος που την δημοσιεύουμε είναι για να κατανοήσουν οι κάθε λογής "Κασιδιάρηδες" της πόλης πως δεν είναι  οι νέοι μας αμόρφωτοι και "ψεκασμένοι".  Απλώς αυτοί κάνουν τις λάθος παρέες και συνεγελάζονται με όσους έτσι και αλλιώς ομιλούν την "ελληνική" με συνθήματα και μας υβρίζουν γράφοντα Greeklish.

Δεν υπάρχουν σχόλια: