ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οκτώ μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές "ανακαλύψαμε" πως δεν έχουμε σχέδιο δράσης για την επιχειρηματικότητα στην πόλη μας!

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Οκτώ μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές "ανακαλύψαμε" πως δεν έχουμε σχέδιο δράσης για την επιχειρηματικότητα στην πόλη μας!

Διαβάσαμε με προσοχή το αναλυτικό ρεπορτάζ του site ilioupolinews.gr του κ. Γιάννη Καραμαγκάλη από το οποίο "δανειστήκαμε" τις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης το οποίο είναι τόσο ακριβές και αντικειμενικό που στην ουσία "ακυρώνει" το μήνυμα τέτοιων καλεσμάτων! 

Για να μην παρεξηγηθούμε το ρεπορτάζ δεν περιλαμβάνει καμία ανακρίβεια αφού η συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε δεν ήθελε να καταγγείλει ή να στοχοποιήσει την νυν διοίκηση του δήμου αλλά να κάνει γνωστό στους πολλούς ( ή σε όσους τέλοσπάντων ενδιαφέροντ δοαι ) πως κινούμαστε με ρυθμούς χελώνας απέναντι σε μια πραγματικότητα που μας ξεπερνά. 

Πάμε να δούμε λοιπόν γιατί συνδημότες μας όπως π.χ ο κύριος Μπενάς που πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης αλλά και στην μεγάλη "ανατροπή" στις δημοτικές του 2019 δεν βλέπει πως ως επιχειρηματίας στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας πέτυχε κάτι για τις επιχειρήσεις της περιοχής του καλύτερο από το ΤΙΠΟΤΑ που υπήρχε πριν! 

Στις τοποθετήσεις των αιρετών γιατί εμείς είμαστε εδώ για να "στεναχωρούμε",  ακούσαμε τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Αντζινά να ομιλεί ως να μην είναι μέλος μιας διοίκησης που έχει την ευθύνη για όσα υλοποιήθηκαν ή όχι σχετικά με την επιχειρηματικότητα στην πόλη μας  τα τελευταία 3,5 χρόνια και εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας τα τελευταία 12,5 αφού "πράσινα παιδιά" σε θέσεις ευθύνης ήταν πολλά στελέχη της νυν διοίκησης που ήξεραν τα προβλήματα ή όφειλαν να τα γνωρίζουν. 

Ο κος Αντζινάς υποσχέθηκε πως θα γίνουν περισσότερα,  είπε πως βήματα έχουν γίνει , ενώ έψεξε τον κ, Παπαδάτο ( άλλη φορά θα σας μιλήσουμε για τον εκδότη και δημοσιογράφο) επειδή τα βλέπει όλα σκοτεινά και δεν αναγνωρίζει όσα έγιναν! Η αντίδρασή του κ. Παπαδάτου για εμάς υπερβολική,  και η ανούσια ένταση που δημιουργήθηκε έληξε με την παρέμβαση του ψύχραιμου Γραμματέα του ΕΣΗ κ Γιάννη Γιαννόπουλου που έδρασε "πυροσβεστικά". 

Δεν το αναφέραμε στο χθεσινό μας κείμενο απλώς επειδή δεν θεωρούμε τους έντονους διαλόγους πρόβλημα . Για εμάς πρόβλημα είναι να συζητάνε κάποιοι για δεκαετίες και να μην γίνεται ποτέ ΤΙΠΟΤΑ!  Εάν πάλι υπάρχουν συνδημότες μας τόσο αφελείς που να θεωρούν πως μια διοίκηση έχει ανάγκη τα 200ευρα τοπικών επιχειρήσεων μάλλον έχουμε κάνει λίγα για να τους ξυπνήσουμε. Το ίδιο παρατηρούμε και στην αντιπολιτευτική διάθεση κάποιων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου επανέρχονται και επανέρχονται σε θέματα που αφορούν ευτελή ποσά μάλλον έχοντας πλήρη άγνοια ακόμα και για τον προϋπολογισμό του δήμου μας που βαίνει αυξανόμενος αλλά με υπηρεσίες εάν όχι χειρότερες το ίδιο ανεπαρκείς για τους δημότες μας. 

Όσο για τις σαχλαμάρες που ακούστηκαν για τάχα προσπάθεια της διοίκησης να βγάλει 200ευρα από το Καρναβάλι ,κάποιοι εν έτει 2023 αρνούνται να κατανοήσουν πως είτε οι εκδηλώσεις έχουν ΧΟΡΗΓΟΥΣ, είτε πληρώνονται από την ΣΟΒΙΕΤΙΑ ( δηλαδή από όλους εμάς) είτε δεν γίνονται καθόλου! Δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις από τον κ. Αντζινά για αυτό θέμα. 

Επιλέγετε και παίρνετε μην έχετε αυταπάτες πως υπάρχει κάτι ΤΖΑΜΠΑ σε καπιταλιστικές κοινωνίες και πριν βγείτε να μιλήσετε αναζητείστε έστω μέσω google τις χορηγίες Καρναβαλιών άλλων δήμων , ρωτήστε τι δίνουν αντίστοιχες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αναρωτηθείτε γιατί το κάνουν πέρα από να βοηθήσουν μια πόλη να διασκεδάσει. Το κάνουν και στηρίζουν τέτοιες εκδηλώσεις γιατί ο κόσμος που θα συγκεντρωθεί θα καταναλώσει και φυσικά εάν η εκδήλωση πραγματοποιηθεί στην πόλη μας δεν θα παραγγείλει κάποιος ντελίβερι από την Γλυφάδα όταν πεινάσει θα κάτσει σε κάποια επιχείρηση της πόλης μας ή θα πάρει ένα μπουκαλάκι νερό από επιχείρηση της πόλης μας! 

Εάν δεν γίνουν καθόλου τέτοιες εκδηλώσεις (πράγμα που συνέβαινε με προηγούμενες διοικήσεις)  δεν συγκεντρώνεται κόσμος στην πόλη , και δεν δημιουργείται τζίρος για τις πέριξ της εκδήλωσης επιχειρήσεις, και χάνουν ΟΛΟΙ και όχι μόνο το "μεγάλο κεφάλαιο" που κάποιοι προσπαθούν να σας πείσουν πως είναι το σουβλατζίδικο της κεντρικής πλατείας! 

Έχουμε γράψει από χθες πως μας άρεσαν οι τοποθετήσεις ΟΛΩΝ των μελών του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης  που έδωσαν το παρών στην συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου και κρίνουμε θετικά χωρίς αστερίσκους την πρωτοβουλία τους να μας ενημερώσουν για το πως κινούμαστε για τα θέματα που τους αφορούν. Κινούμαστε  ΧΩΡΙΣ οδικό χάρτη στο θέμα της επιχειρηματικότητας στον δήμο μας. Αυτό δεν πρέπει να μην μας αφορά επειδή εμείς δεν επιχειρούμε αυτές οι επιλογές μας οδήγησαν σε τέσσερα μνημόνια αλλά μάλλον θα χρειαστούμε πολύ περισσότερα αφού ΤΙΠΟΤΑ δεν μάθαμε. 

Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος υπάρχει είναι ο κος Σταύρος Γεωργάκης  , ΕΣΗ ανοιχτός σε προτάσεις υπάρχει από το 2019 και μετά, γιατί έως τότε είχαμε αυτούς που μοναδικό τους μέλημα ήταν και παραμένει ( και μπράβο τους!) η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και η αντικατάστασή του με μια κόκκινη ΣΟΒΙΕΤΙΑ, άρα ΓΙΑΤΙ δεν προχωράμε; 

Όχι πως και στη δική μας Αστική Δημοκρατία αφήνεται να λειτουργήσει ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ με τους κανόνες του. Στρεβλώσεις έχουμε και εδώ με κλειστά επαγγέλματα , κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και εν πολλοίς αθέμιτους ανταγωνισμούς αφού και στην παρούσα κυβέρνηση κρίνουν λανθασμένα πως οι αγορές δεν μπορούν να διαμορφώσουν μόνες τους τις τιμές και επιχειρούν ανεπιτυχώς είναι η αλήθεια να τις ποδηγετήσουν στο όνομα του "κοινού" συμφέροντος. Οι "στηρίξεις" με κουπόνια και δωροκάρτες δεν θα οδηγήσουν παρά στη διατήρηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα όσο η ενεργειακή κρίση είναι ευκαιρία για κάποιους να κερδοσκοπήσουν!

Αλλά πάμε στα δικά μας. Εκτός από την πλευρά της διοίκησης που και από τον κ. Αντζινά που το περιμέναμε αλλά και από τον κ. Γιάννη Πούλο ( που δεν το περιμέναμε) δόθηκαν όλες οι διαβεβαιώσεις πως δεν έχουν κανένα θέμα με δράσεις όπως οι "Λευκές Νύχτες" ή τα Open Malls και ΟΛΕΣ οι παρατάξεις που ήταν εκεί έδειξαν να συμφωνούν και να συμμερίζονται όσα τραγικά μας αποκάλυψαν τα μέλη του Δ.Σ του ΕΣΗ που θα μπορούσαν να συνοψιστούν αρχικώς πως ΜΟΝΟΙ τους δεν έχουν καμία δυνατότητα να τα καταφέρουν και πως ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος τους κάτι που μάλλον δεν κατανόησαν όσοι ελπίζουν πως δεν τρέχει και κάτι εάν δεν γίνει φέτος αυτό ή εκείνο θα έρθουμε ΕΜΕΙΣ και θα τα συζητήσουμε πάλι όλα από την αρχή!

Σε απλά ελληνικά και επειδή για εμάς ευθύνη να φτιάξουν ένα σχέδιο δράσης έχουν πρωτίστως οι έχοντες την διοίκηση του δήμου το πράγμα δεν προχωράει με ΕΥΘΥΝΗ της δημοτικής αρχής αφού ο ΕΣΗ και άρμα για το Καρναβάλι εξασφάλισε για να βγάλουν κάποιοι ωραίες φωτογραφίες αύριο και όπου καλέστηκε έβαλε πλάτη επιβαρύνοντας τα μέλη του που έτσι και αλλιώς ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ κατανοούν πως δεν είναι στα καλύτερα τους μετά από 10 χρόνια μνημόνια , μια πανδημία από την οποία δεν ξεμπλέξαμε και την ενεργειακή κρίση που μαστίζει οικονομίες πολύ ισχυρότερες από την δική μας! 

Θα ήμασταν ευχαριστημένοι και πιο αισιόδοξοι να μας έλεγαν τα μέλη του ΕΣΗ πως η νυν δημοτική αρχή ακολουθεί την λάθος συνταγή αλλά μας είπαν το ακόμα ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ πως δεν υπάρχει καν ΣΧΕΔΙΟ δράσης για την επιχειρηματικότητα στην πόλη μας! 

Δεν θα γράψουμε ΤΙΠΟΤΑ άλλο δεν έχει έτσι και αλλιώς νόημα εάν μια κραυγή απόγνωσης γίνει πεδίο αντιπαραθέσεων ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2023. 

Αυτό που ελπίζουμε είναι πως έστω προεκλογικά να γίνουν 3 από τα δέκα πράγματα που θα ανακούφιζαν τις επιχειρήσεις της πόλης μας γιατί για εμάς και το λέμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ κοινό σχέδιο δράσης δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει η όποια διοίκηση είτε προχωράει και το καταρτίζει είτε κοροϊδεύει τον εκάστοτε ΕΣΗ μία παίζοντας τον "επαναστάτη" και μία ενδυόμενη το μανδύα του προστάτη των επιχειρήσεων τις οποίες τιμά τόσο ώστε να έχουν παραχωρήσει δωρεάν γραφεία στους Rotary αλλά όχι στον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης στον έναν γιατί στον άλλο έχουν και μάλιστα πέριξ του κατά ευφημισμό Αθλητικού Κέντρου Χαλικάκι που στερείται αποδυτηρίων για τους αθλητές που αθλούνται εκεί. Αθλητές δηλαδή ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ σε ιδιωτικά αθλητικά σωματεία για να αθλούνται σε χώρο που δεν μπορούν ούτε να αλλάξουν ούτε να κάνουν ένα ντουζ και εάν τους έρθει η ανάγκη τους πάνε σε χημικές τουαλέτες! 

Αυτά ευχαριστούμε τον Γιάννη Καραμαγκάλη για τις φωτογραφίες που του "κλέψαμε" ( τον είχαμε ενημερώσει άλλωστε σχετικά) και για να μην φωνάζει κάνοντας κλικ εδώ διαβάστε και το δικό του ρεπορτάζ σκέτο - νέτο, χωρίς αναλύσεις , απόψεις και ό,τι θα μπορούσε να ταράξει όσους θεωρούν πως πάμε καλά ,  κάνοντας μισό βήμα κάθε τέσσερα χρόνια ενώ χρειάζονται άλματα για να φτάσουμε τους όμορους δήμους μας! 

Η Αντιπρόεδρος του ΕΣΗ κα Ελένη Τσικούρη 
Ο ταμίας του ΕΣΗ κος Κωνσταντίνος Ζάχος 


Τα μέλη του Δ.Σ του ΕΣΗ κύριοι Θάνος Ζάζας & Παντελής Φασόης 


Δεν υπάρχουν σχόλια: