ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Χιλιάδες συνδημότες μας στο Χαλικάκι γιόρτασαν παραδοσιακά ΚΟΥΛΟΥΜΑ

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Χιλιάδες συνδημότες μας στο Χαλικάκι γιόρτασαν παραδοσιακά ΚΟΥΛΟΥΜΑ


Η ολιγόλεπτη παρουσία μας στην εκδήλωση του δήμου Ηλιούπολης για τα παραδοσιακά Κούλουμα στο ΧΑΛΙΚΑΚΙ συνέπεσε με τον ελαφρύ ευτυχώς τραυματισμό ενός συνδημότη μας στο κεφάλι από χαρταετό! 

Δίπλα του από την πρώτη στιγμή έσπευσε ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Γιώργος Χατζηδάκης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Αντζινάς καθώς και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" και χειρουργός ορθοπεδικός κος Μπέγκας. 

Αργότερα στο σημείο έσπευσαν και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά"  κος Τάσος Ευσταθίου μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μιχάλη Κουρή. 

Στο σημείο και η πρόεδρος του Συλλόγου Πανταχού Αρμεναίων Κυπαρισσίας- Μεσσηνίας κα Αργυρώ Αδαμοπούλου  με την οποία ανεβήκαμε  μαζί  στο Χαλικάκι. 

Χιλιάδες κόσμου είχαν πάει για να απολαύσουν την φασολάδα που μοίρασε ο δήμος να πιουν κρασί και να πετάξουν χαρταετούς δικούς τους αλλά και από αυτούς που μοιράστηκαν από την δημοτική αρχή κάνοντας χαρούμενους τους μικρούς μας φίλους. 

Ανεβήκαμε για συγκεκριμένο σκοπό στο Χαλικάκι για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι κάτι που μας είχαν αναφέρει περίοικοι του κατά ευφημισμό ονομαζόμενου Αθλητικό Κέντρο Χαλικάκι. 

Φεύγοντας από το σημείο γύρω στις 12 το πρωί συναντήσαμε τον συνδημότη μας κ. Αθανάσιο Βαμβίνη με τον οποίο εκτός από τις καθιερωμένες ευχές δώσαμε ραντεβού για τις 6 Μαρτίου στο δημοτικό αναψυκτήριο της πόλης μας όπου ο νέος αυτοδιοικητικός φορέας που δημιούργησε θα έχει μια ενδιαφέρουσα ομιλία   για τις προοπτικές και το μέλλον της πόλης μας. 


Δεν θα σας αφήσουμε χωρίς φωτογραφίες από τα παραδοσιακά Κούλουμα στο Χαλικάκι αλλά επειδή στην πόλη μας κάποιοι απέκτησαν "ευαισθησίες" για τα προσωπικά δεδομένα σε δημόσιους χώρους που εμείς δεν κατανοούμε θα επεξεργαστούμε το υλικό και έρχεται άλλη ανάρτηση σχετικά. 

Στα θετικά η μεγάλη συμμετοχή κόσμου και το ΧΑΜΟΓΕΛΟ μικρών αλλά και "μεγάλων παιδιών" που έβλεπαν τους χαρταετούς τους να ανεβαίνουν ψηλά στον ουρανό ξεχνώντας μια δύσκολη για τους περισσότερους καθημερινότητα σε μια πόλη όπου οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες και η εφαρμογή όσων θα έπρεπε να θεωρούμε  "αυτονόητα" ,  ζητούμενο!

ΥΓ: Στο Χαλικάκι σήμερα ήταν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι που γιόρτασαν μαζί με τους συνδημότες μας παραδοσιακά τα Κούλουμα . Κάποιοι προτίμησαν να τα γιορτάσουν εκτός πόλης και ορθώς έπραξαν αφού ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής. Και εμείς στο σημείο βρεθήκαμε για άλλο θέμα σίγουρα το Χαλικάκι δεν ήταν και δεν θα είναι για εμάς αγαπημένος προορισμός πόσο μάλλον τόπος διασκέδασης! Πάντως ΘΕΑ έχουν τώρα εάν η δόμηση είναι ΑΝΑΡΧΗ και εάν έχουν χτιστεί όλα στο πόδι θα τα δείτε σε ρεπορτάζ στην ώρα του αφού ΚΑΜΙΑ διοίκηση έως σήμερα δεν έχει επιλύσει κάτι που εάν δεν το βλέπαμε με τα μάτια μας δεν θα το πιστεύαμε!  Γιατί στην Ηλιούπολη για δεκαετίες ο καθένας κατασκεύαζε ό,τι ήθελε οπουδήποτε! Ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα δουν σοβαρά τα θέματα της περιοχής και εάν χρειαστεί να γκρεμιστούν και κάποιες αυθαιρεσίες αναζητείται διοίκηση να τολμήσει! Άλλωστε εκλογές έρχονται όταν δημοσιοποιήσουμε το ΘΕΜΑ ας ελπίσουμε πως θα βρεθούν κάποιοι να δεσμευτούν πως έστω 40 χρόνια μετά θα κάνουν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: