ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Με επιτυχία στέφθηκε η δράση φύτευσης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Πάνω από 500 άτομα συμμετείχαν με τα παιδικά χαμόγελα να κλέβουν τις εντυπώσεις !

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Με επιτυχία στέφθηκε η δράση φύτευσης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Πάνω από 500 άτομα συμμετείχαν με τα παιδικά χαμόγελα να κλέβουν τις εντυπώσεις !

 


Δυστυχώς ο παράλογος για εμάς νόμος για τα προσωπικά δεδομένα δεν μας επιτρέπει να σας δείξουμε τα χαμογελαστά πρόσωπα εκατοντάδων παιδιών , που συμμετείχαν σήμερα μαζί με τους γονείς τους  σε μια δράση που δεν έχει στο δήμο μας προηγούμενο. 

Στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής βρέθηκαν σήμερα πάνω από 500 συνδημότες μας , και περίπου διακόσια παιδιά ζωγράφισαν και φύτεψαν δεκάδες λουλούδια και αρωματικά φυτά, διασκεδάζοντας και παράλληλα "εκπαιδεύτηκαν"  να σέβονται και να αγαπάνε τα λουλούδια και να συμμετέχουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Ίσως να  εκπαίδευσαν και εμάς βλέποντας τα με πόση επιμέλεια φρόντιζαν να τοποθετούν μέσα στο χώμα τα άνθη. Έμαθαν να δημιουργούν και όχι να καταστρέφουν,  και δεν γκρίνιαζαν καθόλου.  Είδαν την θετική πλευρά της δράσης όσο "οι σοφοί" αναζητούσαν άλλοθι για τη μη συμμετοχή τους,  σε κάτι ωφέλιμο για την πόλη μας. 




Ο άνθρωποι του δήμου μας  και όσοι συμμετείχαν στο  να επιτευχθεί το σημερινό εκπληκτικό αποτέλεσμα θα πρέπει να νιώθουν περήφανοι,  πρωτίστως γιατί απέσπασαν εκατοντάδες χαμόγελα από τους πιο δύσκολους κριτές μας,  δηλαδή τα παιδιά. 


Τα παιδιά ζωγράφισαν καταπληκτικά (ποδήλατα , αμαξάκια παιδικά κ.ο.κ) και γέμισαν δημιουργικά την ώρα τους μαθαίνοντας πρωτίστως να αγαπούν την Φύση. 


Τα παιδιά που μεγαλώνουν στα αστικά κέντρα πρέπει να έχουν επαφή με το χώμα. Εμείς οι μεγαλύτεροι που μεγαλώσαμε στους χωματόδρομους της Αγίας Μαρίνας,  έχουμε χρέος να τα  μάθουμε να αγαπούν το περιβάλλον,  και να διεκδικούμε για αυτά περισσότερους χώρους όπου το μπετόν  δεν θα δημιουργεί μια μονότονη "γκρίζα εικόνα" . 

Εμείς δεν είμαστε ούτε το παίζουμε  οικολόγοι , το ξέρετε όσοι μας  παρακολουθείτε καθημερινά,  αλλά ούτε στον καλύτερο παιδότοπο δεν είδαμε τόσα μαζεμένα και αυθόρμητα  χαμόγελα. 

Εάν και δεν διαφημίζουμε δράσεις του δήμου ( και έχουμε εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους ) είχαμε διαφημίσει την συγκεκριμένη δράση μη πιστεύοντας βέβαια ούτε στην μεγάλη  συμμετοχή που είχε ,  ούτε κυρίως στην χαρά που θα μπορούσε να προσφέρει στους μικρούς μας φίλους. 

Το πράξαμε επειδή θεωρούσαμε και θεωρούμε θετικές τέτοιες δράσεις και σκεπτόμενοι πως πολλοί γονείς θα μπορούσαν να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους χωρίς να χρειαστεί να αδειάσουν τις τσέπες τους. 

Μπράβο λοιπόν στον δήμαρχο κ. Γιώργο Χατζηδάκη και τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτη Κόκλα,  αλλά και όλους όσους συνετέλεσαν και συμμετείχαν σε αυτή την γιορτή! 

Γιατί η ωφέλιμη αυτή δράση σε γιορτή μετατράπηκε,  όπου όλες και όλοι ένιωσαν έστω και για λίγο και πάλι παιδιά. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: