ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δελτίο τύπου του ΣΕΔΗ για τον τραυματισμό εργαζόμενης στον τομέα καθαριότητας

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Δελτίο τύπου του ΣΕΔΗ για τον τραυματισμό εργαζόμενης στον τομέα καθαριότητας

 


Διαβάστε το δελτίο τύπου και σταθείτε ιδιαίτερα στην αναφορά που γίνεται στη μη σωστή κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού. 

Έχουμε εντοπίσει φοβερές αδικίες στις αμοιβές εργαζομένων που σίγουρα θα έπρεπε να επιλυθούν με ουσιαστικό διάλογο ανάμεσα στη διοίκηση του δήμου μας και του ΣΕΔΗ. 


Εάν οι χώροι εργασίας είναι μια "κοιλάδα των Τεμπών" όπως αναφέρει το ΣΕΔΗ και υπάρχουν εργαζόμενοι μη εκπαιδευμένοι όπως ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας θα θρηνήσουμε θύματα. 

Τα περαστικά μας στην εργαζόμενη και εάν και επειδή προσλήψεις δεν πρόκειται να γίνουν άμεσα θα πρέπει όλες οι δημοτικές παρατάξεις να προτείνουν λύσεις για τον τομέα καθαριότητας αφού πιέζοντας το υπάρχον προσωπικό και αποτέλεσμα δεν θα βγει και θα αυξηθούν τα ατυχήματα. 

Όσο παραμένει η μη σωστή διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού όπως τουλάχιστον αναφέρει το ΣΕΔΗ τα εργατικά ατυχήματα θα αυξηθούν αφού δεν νοείται την δουλειά 10 ατόμων να της βγάζουν μόλις δύο άτομα. 

Είδαμε και το θέμα με τις υπερωρίες μετά από σχόλιο αναγνώστη μας και συμφωνούμε μαζί του πως για όσους εργάζονται πραγματικά τα χρήματα που δίδονται δεν τους συμφέρουν ώστε να μπαίνουν σε μια διαδικασία που είναι πλέον υποχρεωτική. 

Δεν ξέρουμε πως αλλά πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα των ανισοτήτων ανάμεσα σε συμβασιούχους και μόνιμους πρέπει να δοθούν κίνητρα δεν νοείται από τις υπερωρίες να βγαίνουν κερδισμένοι όσοι εργάζονται σε διοικητικές θέσεις και ουδείς άλλος! 

Οι εργαζόμενοι δεν είναι εθελοντές και δεν πρέπει να ποντάρουμε στην ευσυνειδησία τους ή μη πρέπει να δοθούν  περαιτέρω οικονομικά κίνητρα αλλιώς το πράγμα θα οδηγήσει σε πλήρη ΑΠΑΞΙΩΣΗ της δομής και ιδιωτικοποίηση. 

Εάν είναι αυτός ο σκοπός τους ας το πουν καθαρά όπως το γράφουμε εμείς εάν δεν είναι ας ακούσουν το σωματείο και ας δώσουν έξτρα κίνητρα στους παραγωγικούς εργαζόμενους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: