ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Νίκος Δένδιας: 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Νίκος Δένδιας: 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

 


Το μήνυμα του Υπουργού Εθνικής  Άμυνας για την 50η Επέτειο του Πολυτεχνείου δείχνει την μια πλευρά των ενστόλων και της περιόδου της δικτατορίας αλλά και την σημερινή. 

Ελπίζουμε να μην είναι αφελής ( και δεν είναι ) και να έχει αντιληφθεί πως οι ένστολοι ήταν και εξακολουθούν και είναι οι καλύτεροι ψηφοφόροι ακροδεξιών μορφωμάτων. 

Δεν θα αναφέρουμε καν ονόματα αποστράτων υποψηφίων με το κόμμα Κασιδιάρη , ούτε βέβαια θα αναφερθούμε στις πρόσφατες τηλεοπτικές εμφανίσεις πρώην ενστόλων που αμφισβητούν 50 χρόνια μετά ακόμα και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου! 

Σε κάθε περίπτωση η χώρα μας ως μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ έχει αποκλείσει σοβαρά το ενδεχόμενο να βρεθεί με καραβανάδες σε θέσεις ευθύνης! Τα εγκλήματα των στρατιωτικών δεν πρέπει να ξεχαστούν και το μήνυμα που περνάει μπορεί να είναι θετικό αλλά δεν ξεπλένει μια πλειοψηφία στρατιωτικών που ακόμα και σήμερα υποσκάπτει με τον "πατριωτισμό" της την Αστική μας Δημοκρατία. 

Ελπίζουμε το πολιτικό σύστημα της χώρας να μην έχει την αυταπάτη πως μπορεί να στηριχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας στην προσπάθεια για μια πιο Δίκαιη κοινωνία. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των ενστόλων και το 1967 αλλά και σήμερα βρίσκεται στην λάθος πλευρά της Ιστορίας κάτι που αντιλαμβάνεται όποιος έχει υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. 

Ανώφελος "πατριωτισμός" και στράτευμα που πιστεύει σε μαρμαρωμένους βασιλιάδες μη βλέποντας την πλήρη εξάρτησή του από το ΝΑΤΟ και όσους και το 1974 έβαλαν πλάτη για να ελευθερωθεί η χώρα μας από την τυραννία των χουντικών! 

Ο υπουργός που έβαλε πλάτη για να οδηγηθούν οι ΝΑΖΙ στη φυλακή θα έπρεπε να γνώριζε πως οι πιο φανατικοί τους υποστηρικτές υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι οι ένστολοι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: