ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Ειδήσεις σε ένα λεπτό.....

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Ειδήσεις σε ένα λεπτό.....



  •  Δημοτικό συμβούλιο σήμερα με κάποια από τα θέματα να παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον , να τονίσουμε πως το δημοτικό συμβούλιο αυτό πραγματοποιείτε με την παλιά του σύνθεση αφού σε αυτό θα δούμε  παρατάξεις όπως η "Μαχόμενη Ηλιούπολη" και "Αριστερή Πρωτοβουλία" που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ποσοστό 3% και έτσι στο επόμενο συμβούλιο δεν θα έχουν εκπροσώπους. Το δημοτικό συμβούλιο από 1/1/2024 αποκτά νέες φωνές κάποιες από τις οποίες θα μας απασχολήσουν το προσεχές διάστημα αφού ήρθαν όπως όλα δείχνουν για να μείνουν! 


  • Δεν βρίσκουμε τον λόγο να δημοσιοποιήσουμε ονόματα που ακούγονται για θέσεις Αντιδημάρχων φανταζόμαστε πως η παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" το προσεχές διάστημα με δελτίο τύπου της θα μας ενημερώσει για το θέμα αυτό που βαραίνει αποκλειστικά τον νέο δήμαρχο της πόλης μας κ. Στάθη Ψυρρόπουλο που πρέπει να επιλέξει σε ποιους από τους 21 δημοτικούς του συμβούλους θα δώσει θέση Αντιδημάρχου και σε ποιους όχι. Οι νέες Αντιδημαρχίες μπορούν να φτάσουν και τις 11! με 8 από αυτές να είναι έμμισθες. 

  • Ξεκάθαρα για εμάς το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης είναι ένα ΝΠΔΔ που δεν πρέπει να διατηρηθεί αφήνοντας στο παρελθόν τα μικροσυμφέροντα της πόλης τα οποία εξυπηρετεί . Δεν είναι ειδικού σκοπού εκτός και εάν κάποιο βαπτίζουν έτσι τις ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ τους. Φανταζόμαστε πως από τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις όλες θα θέλουν να διατηρηθεί αφού όλες σκέφτονται να βολέψουν σε αυτό τους δικούς τους "αντιστασιακούς". Εμείς εάν ήμασταν διοίκηση θα κλείναμε τελείως ένα Μουσείο που διχάζει και δεν προσφέρει τίποτα απολύτως σε μια πόλη που θεωρεί λογικό εν έτει 2023 να διατηρεί ΣΤΑΛΙΝΙΚΙΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ και να τιμάει όσους πολέμησαν για να γίνει η χώρα μας ΣΟΒΙΕΤΙΑ! Τα εκθέματα του Μουσείου είναι ΜΗΔΑΜΙΝΗΣ αξίας και ουδείς δημοκρατικός πολίτης θα πλήρωνε έστω και μισό ευρώ για να το επισκεφτεί! 


  • Στα δύσκολα φαίνεται να πέφτει ο νέος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας αφού οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτόν συνεχίζουν τον ανέξοδο αγώνα τους για να διατηρήσουν προνόμια χωρίς να υπολογίζουν διαχρονικά πλέον πως μέσα στις υποχρεώσεις τους ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ την καθαριότητα σε υποφερτό πλαίσιο. Ευχόμαστε να αντιληφθούν πως δεν μπορούν να συνεχίσουν το παραμύθι της ανεπάρκειας του προσωπικού αφού ουδείς είναι διατεθειμένος να συντηρήσει για την επόμενη 10ετία τόσους υπαλλήλους. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας του δήμου μας αποτελούν το 1/3 του συνολικού προσωπικού του δήμου μας και οι δαπάνες για αυτήν ξεπερνούν τα 10.000.000 ευρώ τον χρόνο! 


    • Θέμα έχει ανακύψει και πάλι με την ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ αφού κάποιοι εξακολουθούν να πιπιλάνε μια καραμέλα που 40 χρόνια τώρα πληγώνει έναν δήμο που πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί πως οι εποχές άλλαξαν! Και μπορεί ο βοσκός Νάστος και οι κληρονόμοι του να έγιναν εύκολοι "στόχοι" αλλά οι ιδιώτες που ήδη λυμαίνονται την περιουσία αυτή πληρώνοντας ευτελή τιμήματα στην ΕΤΑΔ δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν σε κανέναν δήμο ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ που δεν του ανήκει! Το θέμα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ που πρέπει τώρα να δοθεί στον δήμο μας σύμφωνα με δημοτικούς συμβούλους που έτσι και αλλιώς όταν είναι να μοιράσουν περιουσίες άλλων τους είναι εύκολο έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην πόλη μας. Η δική μας εκτίμηση είναι πως για τα επόμενα 50 χρόνια τουλάχιστον ούτε ΣΠΙΘΑΜΗ από αυτά τα ακίνητα που είναι πολλά δεν θα παραχωρηθεί στον δήμο μας αφού ο ίδιος δεν έχει καμία ικανότητα να τα αξιοποιήσει προς όφελος των συνδημοτών μας! Άλλωστε αθλητικοί χώροι που έχουν "κλαπεί" από τους κληρονόμους Νάστου γεμίζουν κέρδη τις τσέπες κάποιων που υποτίθεται πως πρεσβεύουν τα ιδεώδη του αθλητισμού κάτι που που είναι εμφανές πως δεν συμβαίνει! Η νέα διοίκηση που ψηφίστηκε και για τον λαϊκισμό που έχει επιδείξει διαχρονικά σε αυτό το θέμα σκέφτεται να εντείνει τις πιέσεις της προς την κυβέρνηση για να αποδοθούν κτήματα που ανήκουν στην ΕΤΑΔ στον δήμο μας και σε αυτό θα καλέσει και τους δημότες μας να συμμετάσχουν ! Φανταζόμαστε πως για το Χαλικάκι θα είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι όσοι "αγωνίστηκαν" για να καταλήξει σε αυτούς που κατέληξε και όλοι σε αυτή την πόλη κατανοούν τι γράφουμε έστω και εάν δεν τολμάνε να το εκφράσουν δημόσια! 

  • Το πλάνο της νέας διοίκησης για τις επιχειρήσεις της πόλης μας θα αναλυθεί όπως μαθαίνουμε από τον νέο δήμαρχο στα μέλη των δύο εμπορικών συλλόγων της πόλης οι οποίοι μεταξύ τους έχουν διαφορετική προσέγγιση ακόμα και του τι είναι επιχειρηματικότητα και τι όχι! Κουράγιο Στάθη εάν καταφέρεις και πείσεις αυτούς να έχουν κοινή πορεία θα έχεις πετύχει τα πάντα στον τομέα αυτόν! 


  • "Νέα Ηλιούπολη" κρατήστε το όνομα γιατί όσο θα οδεύουμε προς το 2028 θα ακούγεται όλο και περισσότερο! Σε κάθε περίπτωση το "νέο" παίζει παντού και σίγουρα όπως έδειξαν και οι πρόσφατες κάλπες ως "νέο" εκλαμβάνουν κάποιοι και τα ίδια πρόσωπα με μερικές προσθήκες ατόμων που δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν με τα κοινά της πόλης μας! Για εμάς ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι "νέο" οι απόψεις τους για τα σοβαρά ζητήματα της πόλης είναι τόσο παλιές όσο και η στασιμότητα ενός δήμου που δεν κατανοεί πως δεν μπορεί να προχωρήσει εάν δεν απαλλαγεί ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ από τα "βαρίδια" του! Όπως και στην κεντρική πολιτική σκηνή το ΝΕΟ δεν μπορεί να είναι αυτό που αρνείται μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που μας έχει ξεπεράσει προ πολλού όλους μας! 


  • Συνεχίζονται στην πόλη μας οι εκδηλώσεις υπέρ των τρομοκρατών της Χαμάς με συνθήματα για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ που αγνοούν μάλλον πως η Χαμάς με εκλογές βγήκε άρα έχει την συνενοχή όσων σήμερα παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως θύματα μιας ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ στην οποία οδηγήθηκαν από τις λάθος δικές τους επιλογές. 


  • Πολλά έχουν γραφεί για τα μέτρα προς σωστή κατεύθυνση που πήρε η κυβέρνηση για την φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών που εμφάνιζαν εισοδήματα μικρότερα από μισθωτούς υπαλλήλους! Και φυσικά όταν το 70% των ελευθέρων επαγγελματιών δηλώνει εισοδήματα μικρότερα από μισθωτούς και συνταξιούχους ΣΩΤΗΡΙΑ για καμία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ δεν υπάρχει! 



  • Αυτοί που σας λένε πως πρέπει να διατηρηθεί το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης ως ΑΥΤΟΝΟΜΟ ας σας εξηγήσουν και που πήγαν τα πάνω από 10.000.000 ευρώ που έχουν δοθεί για αυτό και την ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ με την οποία αντιμετωπίζονται τα έξοδά του από μια σειρά διοικήσεων. Η μόνη που προσπάθησε να βάλει φρένο στις σπατάλες ήταν η απερχόμενη διοίκηση Χατζηδάκη και το πλήρωσε στις κάλπες αφού "οι φίλοι" του Μουσείου που δεν ξεπερνούν τα 100 άτομα σε όλη την πόλη έχουν πείσει ικανό αριθμό συνδημοτών μας που δεν αντιλαμβάνετε μάλλον πως όσα πληρώνουμε για αυτό πάνε σε ένα βαρέλι χωρίς ΠΑΤΟ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: