ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Νίκος Καραβαγγέλης: Αρκετές φορές η διαχείριση μιας νίκης αποδεικνύεται δυσκολότερη από την ίδια την κατάκτησή της

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Νίκος Καραβαγγέλης: Αρκετές φορές η διαχείριση μιας νίκης αποδεικνύεται δυσκολότερη από την ίδια την κατάκτησή της





Αρκετές φορές η διαχείριση μιας νίκης αποδεικνύεται δυσκολότερη από την ίδια την κατάκτησή της.
Ο οποιοσδήποτε είναι έτοιμος να λάβει μερίδιο της νίκης. Πόσοι όμως είναι σε θέση πράγματι να διαχειριστούν τον... ίλιγγο της ;
Μπορεί η νίκη τις περισσότερες φορές να είναι για τον καθένα η δικαίωση των ενεργειών, των προσπαθειών και των επιλογών του, όμως η διαχείριση της προϋποθέτει ωριμότητα, ταπεινότητα, μετριοφροσύνη, εγκράτεια και περίσκεψη, αποτρέποντας την να καταστεί Κάδμεια.

Γιατί ο πιο μεγάλος κίνδυνος γεννιέται τη στιγμή της νίκης.




Γι΄ αυτό και η διαχείριση της εξαρτάται από τους χαρακτήρες των ανθρώπων που καλούνται να το πράξουν , γιατί ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τους ίδιους τους νικητές!

Άλλωστε ο Ζαν-Πωλ Σατρ έχει αναφέρει χαρακτηριστικά:
 
" Από τη στιγμή που θα ακούσεις τις λεπτομέρειες της νίκης, είναι δύσκολο να την ξεχωρίσεις από την ήττα."

Και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ φαίνεται να συμφωνεί μαζί του έχοντας γράψει: "Τα προβλήματα της νίκης είναι πιο ευχάριστα από τα προβλήματα της ήττας, αλλά δεν είναι λιγότερο δύσκολα."
 
Μπορεί λοιπόν διαχρονικά να υπάρχουν πολλοί νικητές, αλλά είναι ελάχιστοι και σπάνιοι εκείνοι που διαθέτουν την απαιτούμενη επαρκή προσωπικότητα για να διαχειριστούν την επικράτησή τους και να αναδειχθούν σε ικανούς επικεφαλής, προέδρους, αρχηγούς, ηγέτες!

"Το νικάν εαυτόν πασών νικών πρώτη και αρίστη. Το δε ηττάσθαι αυτόν υφ’ εαυτού, αίσχιστον και κάκιστον."
(Πλάτων)

Νίκος Καραβαγγέλης 
Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Μας άρεσε πολύ το κείμενο του συνδημότη μας και πλέον δημοτικού συμβούλου κ.  Νίκου Καραβαγγέλη ,και  θεωρούμε πως θα ήταν  ωφέλιμο να διαβαστεί από όλους τους  νικητές. Σκεφτήκαμε μάλιστα πως όταν εμείς κάποτε είχαμε ΝΙΚΗΣΕΙ (και είχαμε κάνει πολύ κόπο για να κατακτήσουμε αυτή την νίκη) πόσο χάλια διαχειριστήκαμε την τότε ΝΙΚΗ μας! Στην κυριολεξία την μετατρέψαμε στην μεγαλύτερη ΗΤΤΑ μας! 
Δεν ξέρουμε εάν θέλει με αυτό το κείμενο ο Νίκος  να εφιστήσει την προσοχή σε κάποιους αλλά σε κάθε περίπτωση το κείμενο αξίζει να διαβαστεί από όλες και όλους,  αφού όσοι το καταλάβουν θα έχουν όφελος! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: