ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Φεύγοντας η διοίκηση Χατζηδάκη μοιράζει και μερικά πρόστιμα σε επιχειρήσεις που ευνόησε στην τετραετή θητεία της!

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Φεύγοντας η διοίκηση Χατζηδάκη μοιράζει και μερικά πρόστιμα σε επιχειρήσεις που ευνόησε στην τετραετή θητεία της!

 



Στις 2 Ιανουαρίου (τότε αναλαμβάνει η νέα διοίκηση) οι Ηλιουπολίτισσες και οι Ηλιουπολίτες περιμένουν από τη νέα διοίκηση του δήμου μας ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ αντιμετώπιση των επιχειρήσεων που καταλαμβάνουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ δημόσιο χώρο για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους. Με μια πρόχειρη ματιά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και επί τόπου αυτοψία στις επιχειρήσεις ο καθένας κατανοεί πως πληρώνουν; για ελάχιστα τετραγωνικά ενώ στην ουσία εκμεταλλεύονται με την ΑΝΟΧΗ της απερχόμενης διοίκησης πολύ μεγαλύτερους χώρους. 

Έτσι φεύγοντας η απερχόμενη διοίκηση Χατζηδάκη είπε να κόψει και μερικά πρόστιμα σε κάποιες από τις επιχειρήσεις που ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς από την απερχόμενη διοίκηση. Σίγουρα η κατάσταση δεν θα αλλάξει στην κατάληψη κοινόχρηστων χώρων όσο δεν συμφωνούν οι δημοτικές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να παραχωρούνται αυτοί με κριτήριο την προσβασιμότητα των συνδημοτών μας και φυσικά με ετήσια κόστη που δεν θα μπορεί κανείς να τους πει πως χαρίζουν χώρους προς άγραν ψήφων! 

Άλλωστε η απερχόμενη διοίκηση που έδειξε την αυστηρότητά της ΜΟΝΟ σε πέντε επιχειρήσεις Super Market της πόλης μας και άφησε ανεξέλεγκτες ΟΛΕΣ τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης μας δεν σώθηκε τελικά στις κάλπες από τους "χορηγούς" της. 

Οι πολλοί την έστειλαν στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου και το 2028 θα τους στείλουν οριστικά στα σπίτια τους αφού τέσσερα χρόνια κορόιδευαν τους πάντες από τα αριστερά και τα δεξιά με αποτέλεσμα σήμερα με νέο δήμαρχο που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ να πανηγυρίζουν οι Νεοδημοκράτες λες και εξελέγη στο δημαρχιακό αξίωμα κάποιος δικός τους! 

Οι επιχειρηματίες της πόλης χωρίς ιδεολογική ταυτότητα και με βάση την τσέπη τους κατάφεραν όχι μόνο να εκθέσουν την απερχόμενη διοίκηση αλλά και να δημιουργήσουν στην νέα ένα κλίμα που θα την αναγκάσει είτε να συγκρουστεί με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είτε το 2028 να παραδίδει τα κλειδιά της πόλης μας σε άλλον "Μεσσία". 

Με δεδομένο πως τα επόμενα 5 χρόνια η επιχειρηματικότητα της πόλης θα ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ και σε 10 χρόνια από σήμερα θα υπάρχουν στην Ηλιούπολη ελάχιστα μαγαζιά αφού τότε η επένδυση του Ελληνικού θα έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα για τα οποία δεν δείχνουν να ανησυχούν οι μαγαζάτορες της πόλης μας ή εάν ανησυχούν δεν προχωρούν σε δράσεις για να το δείξουν!

Για εμάς τα πρόστιμα στις έξι επιχειρήσεις που διαβάσαμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι παντελώς ΑΔΙΚΑ δεδομένου πως τουλάχιστον άλλες 30 επιχειρήσεις της πόλης έχουν κάνει την ίδια ακριβώς παράβαση χωρίς ποτέ να τους ενοχλήσει καμία διοίκηση τα τελευταία 30 χρόνια! Μάλιστα εάν εξαιρέσει κανείς την στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης μέσα στα δημοτικά συμβούλια όλες οι υπόλοιπες ενεργούν σαν να είναι συνιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που παρανομούν αφού φτάσαμε στο σημείο δημοτικός σύμβουλος που ίσως αύριο μεθαύριο τον δούμε και Αντιδήμαρχο Ηλιούπολης ( έχει εκλεγεί με την παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" δεν κατανοούσε γιατί δεν έπρεπε να υπάρχει μετακινούμενη ψησταριά επιχείρησης που έκλεινε σχεδόν όλο το πεζοδρόμιο σε κεντρικό σημείο της πόλης! 

Καλούμε μάλιστα εάν υπάρχει έστω και ένας δημοτικός σύμβουλος που να ενδιαφέρεται για τους πολλούς να αναζητήσουν και να δώσουν στη ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ των οικονομικών στοιχείων που εισπράττει ο δήμος μας από κατάληψη κοινόχρηστων χώρων για να καταλάβει και ο τελευταίος δημότης πως ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ η ταλαιπωρία του και πως ο δήμος μας εάν δεν αλλάξει στρατηγική στην παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια πιο έντονη δυσαρέσκεια από δημότες που δεν μπορούν να περπατήσουν σε κοινόχρηστους χώρους επειδή η εκάστοτε διοίκηση επιλέγει ( για λόγους που αυτοί πρέπει να εξηγήσουν) να πάνε με τους επιχειρηματίες της πόλης και όχι με τους δημότες που ΔΙΚΑΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ! 

Δεν περιμένουμε και πολλά να κάνει η νέα διοίκηση στον περιορισμό των παράνομων καταλήψεων κοινόχρηστων χώρων αυτό που σίγουρα θα θέλαμε είναι κάποια άλλη παράταξη πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης να φωνάζει μέσα στα δημοτικά συμβούλια αυτό που λέει η πλειοψηφία των συνδημοτών μας . 

Και σίγουρα η συντριπτική πλειοψηφία φωνάζει δικαιολογημένα  για τους κοινόχρηστους χώρους που παραχωρούνται σχεδόν ΤΖΑΜΠΑ και για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αστυνομίας να επιβάλλει πρόστιμα σε καραμπινάτες περιπτώσεις που κάποιος πληρώνει για 2 τ.μ και έχει καταλάβει με τον ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ 20 τ.μ και βάλε! 

Να δουλέψουν οι επιχειρήσεις της πόλης και να έχουν και κοινόχρηστους χώρους μπροστά από το μαγαζί τους αλλά να πληρώσουν κιόλας και μιλάμε για χρήματα που θα πηγαίνουν στα ταμεία του δήμου μας και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δράσεις αλληλεγγύης. 

Γιατί εμείς όπως και οι περισσότεροι δεν θεωρούμε πως όλα αυτά συμβαίνουν για τα ψίχουλα που δίνουν φανερά αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μας αφορά όσο οι καταστηματάρχες δεν ομιλούν για την ΑΣΥΛΙΑ που έχουν συνάδελφοί τους εις βάρος τους! 

Τέλος επειδή ετοιμάζονται και σε αυτές τις γιορτές να μετατρέψουν την κεντρική πλατεία της πόλης μας σε ένα παζάρι θέλουμε να δούμε τι θα ψηφίσουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για ένα θέμα που έχει απασχολήσει και πέρισυ το δημοτικό συμβούλιο και που δεν είδαμε καν να το κατανοούν όσοι παρίσταντο σε αυτό! 

Ικανοποιημένοι σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα της πόλης μας και ΚΑΘΑΡΕΣ φωνές έχουμε ΜΟΝΟ από τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ κάτι που εμάς ως ΔΕΞΙΟ ιστολόγιο μας προβληματίζει! 

Όπως μας προβληματίζει και η ύπαρξη δύο εμπορικών συλλόγων με εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σε θέματα επιχειρηματικότητας ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: