ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Φωτορεπορτάζ Παναγιώτη Πάσχου στο Ζάππειο Μέγαρο - Βουλή

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Φωτορεπορτάζ Παναγιώτη Πάσχου στο Ζάππειο Μέγαρο - Βουλή



Το Ζάππειον Μέγαρον αποτελεί ιστορική κληρονομιά στον Ελληνικό Πολιτισμό. Σχεδιάστηκε από τον Θ. Χάνσεν (1874-1888). Ο Ευαγγελής Ζάππας, Έλληνας Πατριώτης και Βορειοηπειρώτης Εθνικός Ευεργέτης, είχε το όραμα της αναγεννήσεως του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος και αφιέρωσε τη ζωή του στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και του Πανελληνισμού καθώς και στην προαγωγή των τεχνών.


Το Ζάππειον Μέγαρον, για πάνω από 130 χρόνια, παρακολούθησε κάθε στιγμή της ιστορικής πορείας της πατρίδας μας και του Ελληνισμού γενικότερα. Στον περιβάλλοντα χώρο του διεξάγονται σπουδαία πολιτιστικά και πνευματικά γεγονότα.








Η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων θέλησε να αναδείξει τις πτυχές της ιστορικής διαδρομής που σχετίζονται τόσο με τις Ολυμπιακές δραστηριότητες, όσο και ευρύτερα με την συνολικότερη πολιτιστική φυσιογνωμία του τόπου μας, να εκπληρώσει τους σκοπούς του Κληροδοτήματος και να συνδράμει στην εμψύχωση της βιομηχανίας, της οικονομίας της χώρας, καθώς και του πολιτισμού.











Ο κος Πάσχος θεωρεί πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται προς την σωστή κατεύθυνση δίνοντας λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα της χώρας και ασκώντας μια εξωτερική πολιτική συμφέρουσα για την πατρίδα μας. Συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δράσεις του κόμματος της ΝΔ και έχει τακτική επικοινωνία με βουλευτές του κόμματος ενημερώνοντάς τους για προβλήματα της περιοχής μας. 

Ο συνδημότης μας κος Παναγιώτης Πάσχος δεν ξέχασε γυρνώντας να κάνει μια στάση στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών για να αφήσει λουλούδια στον τάφο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου με τον οποίο διατηρούσε ιδιαίτερη πνευματική σχέση και φιλία. 









Δεν υπάρχουν σχόλια: