ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αργυρώ Αδαμοπούλου: Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο του μουσείου για την τιμητική πρόσκληση!

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Αργυρώ Αδαμοπούλου: Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο του μουσείου για την τιμητική πρόσκληση!


Την περασμένη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, παραβρέθηκα μετά από πρόσκληση του κ. Αν. Λιάσκου, προέδρου του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου, σε μια σημαντική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, στην οποία παρουσιάστηκε η έκδοση του Πολεμικού Μουσείου «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΔΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΖΕΡΒΑ (περιόδου 1942-1944)», των εκδόσεων Βεργίνα.
Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει 200 επιλεγμένα έγγραφα – επιστολές της περιόδου 1942-1944 και 23 προσωπικές φωτογραφίες του Στρατηγού Ναπ. Ζέρβα, που δημοσιεύονται για πρώτη φορά.
Φέρνει στο φως νέα στοιχεία για μία περίοδο, που συχνά βρίσκεται στην επικαιρότητα και ενδιαφέρει τους ιστορικούς αλλά και τους πολίτες, με την επισήμανση ότι πάντα απαιτείται κριτική προσέγγιση σε κάθε ανεπεξέργαστη πληροφορία που μας παρέχει ένα έγγραφο.

Όλοι οι ομιλητές εξήραν τις επιτυχείς πρωτοβουλίες και ενέργειες του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου κ. Αναστάσιου Λιάσκου και των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου, με αποτέλεσμα το Πολεμικό Μουσείο να κερδίζει το ενδιαφέρον του κοινού.
Στο πάνελ της παρουσίασης της έκδοσης ήταν οι:

Άδωνις Γεωργιάδης: Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Άγγελος Συρίγος: Βουλευτής Α΄ Αθηνών, τ. Υφυπουργός και Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Λάμπρος Καλαρρύτης.

Μίλησαν επίσης:
• Δημήτριος Σκαρβέλης: Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
• Αναστάσιος Λιάσκος: τ. Υφυπουργός-Βουλευτής-Πρόεδρος Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου.
Την εκδήλωση, στο κατάμεστο από κόσμο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, παρακολούθησαν ο εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Χριστόπουλος, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γεώργιος Σούρλας, οι βουλευτές Νικήτας Κακλαμάνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας), Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο πρώην Υφυπουργός Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής, ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου, Ανώτατοι και Ανώτεροι εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί και πολλοί φίλοι του Πολεμικού Μουσείου. Ήταν μαζί μου και μέλη του συλλόγου μας ! Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο του μουσείου για την τιμητική πρόσκληση!


Αργυρώ Αδαμοπούλου 
Πρόεδρος Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Αρμεναίων Κυπαρισσίας - Μεσσηνίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: