ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΕΓΚΑΙΝΙΑ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Του Νίκου Καραβαγγέλη)

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

ΕΓΚΑΙΝΙΑ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Του Νίκου Καραβαγγέλη)


Κερί καθαρό, μαστίχη, σμύρνα, θυμίαμα, λείψανα μαρτύρων, άγιο μύρο, ροδόσταμο, κρασί, κατασάρκιο της Αγίας Τραπέζης, το Αντιμήνσιο, το Ιερό Κάλυμμα , το Ιερό Αρτοφόριο,το Ιερό Ευαγγέλιο, ο Ιερός Σταυρός.
Ανεξάρτητα από την όποια θρησκευτική ετερότητα, τα εγκαίνια ενός ορθόδοξου χριστιανικού ναού αποτελούν ένα μοναδικό γεγονός, που αν μήτε άλλο υποβάλλει με δέος το ενδιαφέρον όποιου την παρακολουθεί μέσω της μυσταγωγίας της ίδιας της τελετής.

Πολύ περισσότερο δε, όταν η πίστη και η κατάνυξη συναντούν την πνευματικότητα των συμβολισμών, των προσευχών και των δεήσεων που ακούγονται.




Σε μια ταραγμένη εποχή πολεμικών και πολιτισμικών συγκρούσεων, κοινωνικών ανισοτήτων και αναταραχών, μιας παγκοσμιοποιημένης τεχνολογικής επανάστασης αλλά και ανθρώπινης αλλοτρίωσης, πολλοί είναι οι άνθρωποι που αναζητούν ένα καταφύγιο στην πίστη.




Όμως....
 
"Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το λάδι της θρησκείας, για να δυναμώνει τη φωτιά των συγκρούσεων. Η θρησκεία είναι θείο δώρο, που γαληνεύει τις καρδιές, θεραπεύει τις πληγές και φέρνει πλησιέστερα άτομα και λαούς».
 
(Αναστάσιος - Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας)

Σοφά λόγια για ευήκοα ώτα!

Νίκος Καραβαγγέλης 
Δημοτικός Σύμβουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: