ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό.........

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Ειδήσεις σε ένα λεπτό.........



  •  Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι οι πολίτες που στηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο να φορολογηθούν επιτέλους και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ στην φοροδιαφυγή! Υδραυλικοί, γιατροί, δικηγόροι αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σπάνια κόβουν αποδείξεις και δηλώνουν έσοδα πολύ μικρότερα από όσα πραγματικά κερδίζουν. Το να πληρώνουν εσαεί το μάρμαρο της φοροδιαφυγής μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι κάτι που έπρεπε οπωσδήποτε να αλλάξει και μάλιστα άργησαν στην κυβέρνηση να εφαρμόσουν έστω το ελάχιστο. Και τώρα θα κλέβουν οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες  αλλά θα πληρώνουν κάποιον φόρο. Μακάρι να μπορούσε να ελεγχθεί η φοροδιαφυγή αλλιώς αλλά δεν... Θα πρέπει και οι πολίτες να καταλάβουν πως η Ελλάδα είναι κοντά σε νέα χρεοκοπία και πρέπει έως το 2033 να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους φόρους έτσι ώστε αυτά που θα χρειαστεί να δανειστεί υπογράφοντας νέα μνημόνια να είναι λιγότερα. Γιατί κανείς δεν έχει να μας δανείσει τα ποσά του 2010 όταν η Ε.Ε έβαλε πλάτη για να μην βρεθούμε στη δραχμή! 

  • Έχουμε καλέσει επανηλειμμένως  όλες τις διοικήσεις του δήμου μας να μας πουν πόσο είναι το ΕΤΗΣΙΟ ΟΦΕΛΟΣ του δήμου μας από τα τραπεζοκαθίσματα των επιχειρήσεων της πόλης μας αφού ανακοινώνονται τα τέλη αλλά δεν γνωρίζουμε ούτε το ποιοι πληρώνουν ούτε και εάν πληρώνουν οι επιχειρηματίες. Καμία παράταξη δεν φώναξε για το θέμα αυτό μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ελπίζουμε αυτό να αλλάξει και ζητούμε από τη νέα διοίκηση να δίνει αναλυτικά στοιχεία μέσω των υπηρεσιών του δήμου αλλιώς θα αναγκαστούμε πάλι να γίνουμε εμείς οι κακοί δημοσιοποιώντας προσωπικά δεδομένα. Γιατί εμείς στοιχεία για επιχειρήσεις που δεν ανταποκρίνονται έχουμε και είμαστε και ιστολόγιο της google αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς! Και η Google έχει καταφέρει να πληρώνει ΦΟΡΟ μόλις 2,4% μεταφέροντας τις έδρες των υπηρεσιών που παρέχει σε φορολογικούς "παραδείσους" Δυστυχώς για τους μικρομεσαίους της χώρας μας  ο στόχος αυτός είναι δύσκολο να επιτευχθεί και για τον λόγο αυτό γκρινιάζουν αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους καλεί πλέον να δίνουν 1000 ευρώ ετήσιο φόρο έκαστος! 

  • Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καταργούνται στην ουσία οι μεταβιβάσεις ακινήτων με μετρητά αλλά ουδείς γνωρίζει πως μπορεί να ελεγχθεί όλο αυτό με τους διεφθαρμένους μηχανισμούς ενός δημόσιου τομέα γιγάντιου που δεν μπορεί να κάνει άλλα και άλλα και τώρα τους ρίχνει ο Μητσοτάκης στα δύσκολα! Δεν θεωρούμε πως θα πετύχει και πολλά το νέο φορολογικό εκτός από το να στείλει για πρώτη φορά στα ταμεία της εφορίας μερικές χιλιάδες μικρομεσαίους. Τα "μεγάλα ψάρια" θα παραμείνουν να φοροδιαφεύγουν αλλά τα μικρά είναι τα περισσότερα και για αυτό η κυβέρνηση στόχευσε σε αυτά!

  • Παράπονα μας κάνουν επιχειρηματίες της πόλης για τα πολλά bazaar ενόψει των εορτών. Τους κόβουν την δουλειά και τα έχουν με τον δήμαρχο που τα αφήνει και πραγματοποιούνται δίνοντας μάλιστα και χώρους ΤΖΑΜΠΑ για να πραγματοποιηθούν. Η δική μας άποψη είναι πως ΤΖΑΜΠΑ κοινόχρηστοι χώροι δεν πρέπει να δίδονται σε κανέναν αλλά ποιος μας ακούει εμάς; Βλέπετε τις διοικήσεις τις ενδιαφέρουν οι ψήφοι και όχι εάν βουλιάξει οικονομικά ο δήμος μας σε μερικά χρόνια. Εμείς στηρίζουμε τις επιχειρήσεις της πόλης μας που σέβονται τους καταναλωτές και είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις που θα τις κρατήσουν "ζωντανές". Σίγουρα δεν θέλουμε να αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε μακριά από την πόλη μας για να ψωνίσουμε και θεωρούμε σημαντικό να υπάρχουν υγιείς επιχειρήσεις στην πόλη μας. Δεν μας αρέσουν τα λουκέτα αλλά δεν μας αρέσει και να μην σέβονται τους καταναλωτές πρέπει ορισμένοι να ρίξουν τις τιμές τους ή να συγχωνευτούν με άλλες που παρέχουν ίδιες υπηρεσίες αλλιώς προκοπή δεν θα έχουν. Εμείς προτιμούμε να είμαστε εξαρτημένοι από την Google παρά να μπλέξουμε με ένα κράτος που άλλα λέει την μία μέρα και άλλα την άλλη και το κυριότερο δεν ΠΑΡΕΧΕΙ καμία ασφάλεια σε όσους επιλέγουν να δημιουργήσουν site με κατάληξη το gr. Θα παραμείνουμε στο com για να μπορέσουμε να σας ενημερώνουμε χωρίς να φοβόμαστε τους κρατικοδίαιτους που κατά περιόδους μας την "πέφτουν" προσδοκώντας στη ΦΙΜΩΣΗ μας! 

  • Ιδιαίτερα καλά σε επισκεψιμότητα πήγε η ανάρτησή μας για τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στη ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης με εκατοντάδες Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες της πόλης μας να μας στέλνουν τις ευχές τους για τις εορτές που έρχονται. Μέσα στον Ιανουάριο θα έχουμε και την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας από την ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης σε χώρο και χρόνο που θα σας ενημερώσουμε μέσα από εδώ. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: