ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Δεν βοηθάει ούτε ο καιρός για να γλιτώσουμε από την πανδημία

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Δεν βοηθάει ούτε ο καιρός για να γλιτώσουμε από την πανδημία


Χιόνια στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης (Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη) και φυσικά ο κακός καιρός δεν βοηθάει στο να έχουν οι κάτοικοι καλή ψυχολογία για την αντιμετώπιση του ιού.



Εικόνες πρωτόγνωρες για Απρίλιο μήνα , ενώ και στην Αθήνα η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή για την εποχή.

Στη μάχη κατά του κορονοϊού  η χώρα μας το παλεύει αλλά δεδομένου πως είναι μια εβδομάδα πίσω από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται αύξηση κρουσμάτων και νεκρών μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να προστατευθούμε είναι να μένουμε σπίτι (όσοι μπορούν και δεν εργάζονται) και οι υπόλοιποι να λαμβάνουν όλες τις προφυλάξεις πηγαίνοντας αλλά και στους χώρους εργασίας τους.

Τα νέα από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα λένε πως θα ζήσουμε μεγάλο διάστημα ακόμα έως ότου βρεθεί κάποιο εμβόλιο για τον θανατηφόρο ιό ενώ παράλληλα για την χώρα μας υπάρχει πάντα το κακό ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.

Η κυβέρνηση σκέφτεται να πάρει πιο αυστηρά μέτρα για την κατά εξαίρεση μετακίνηση όπως σας γράψαμε και χθες και οι νεκροί πλέον είναι στην χώρα μας 51 ενώ προφανώς οι 90 που είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας δεν είναι κάτι αισιόδοξο.

Μπορεί η χώρα μας να μετράει λιγότερους νεκρούς όχι βέβαια από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη δείτε π.χ Τσεχία . Σλοβακία αλλά και Βουλγαρία αλλά χρειάζεται να διατηρηθούμε σε αυτά τα επίπεδα και να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις.

Άλλωστε το σύστημα Υγείας μας δεν είναι όπως όλοι ξέρουμε από τα καλύτερα στον κόσμο ή στην Ε.Ε και η νοσηλεία μας πρέπει να αποφευχθεί άρα πρέπει να αποφύγουμε να νοσήσουμε.

Θεοί δεν είμαστε ,προσέχουμε όσο μπορούμε και σηκώνουμε τα χέρια προς τον Ουρανό παρακαλώντας τον Δημιουργό μας να γλιτώσει την ανθρωπότητα από αυτή την πανδημία.

Ο φόρος αίματος είναι πολύ βαρύς ήδη και όσοι ακόμα εξακολουθούν και πιστεύουν σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας και δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα μάλλον ζουν σε άλλον πλανήτη.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: