ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Ειδήσεις για την πόλη μας σε ένα λεπτό

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Ειδήσεις για την πόλη μας σε ένα λεπτό



  • Κλειστοί από αύριο και για ένα μήνα οι χώροι εστίασης , παιδότοποι, κλειστοί αθλητικοί χώροι , γυμναστήρια, κάτι που προφανώς δεν είναι ευχάριστο σε κανέναν. Ιδίως σε αυτούς που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να μαραζώνουν επειδή πολλοί δεν τήρησαν το απλό μέτρο πρόληψης δηλαδή να φοράνε μάσκα. Το ιστολόγιο μας σε περίοδο καραντίνας δεν έχει τις πηγές που θα είχε χωρίς αυτήν. Το 80% των ενεργών αναγνωστών μας σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και φυσικά και στον χώρο της εστίασης. Έτσι για εμάς τα μέτρα δεν είναι καλά αλλά τα θεωρούμε αναγκαία. Ζητάμε και την επέκτασή τους γιατί προφανώς και με κλειστά μαγαζιά μπορεί να περιορίζεται η μετακίνηση αλλά δεν μηδενίζεται και ο δεύτερος γύρος της πανδημίας έχει αρχίσει και ανησυχεί τους ειδικούς αφού οι ΜΕΘ γέμισαν και σε λίγο οι γιατροί θα καλούνται να επιλέξουν ποιος θα ζει και ποιος θα πεθαίνει. Το ιστολόγιο μας θα επικεντρωθεί στα θέματα που αφορούν την πανδημία αφού το οικονομικό κόστος και οι συνέπειές της είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφύγει καμία κυβέρνηση στον κόσμο. Ακόμα και η Σουηδία που παραμένει ανοιχτή έχει σημαντικές απώλειες στην οικονομία της  και ο νοών νοείτω. 

  • Ελάχιστοι παρακολουθούν τα διαδικτυακά δημοτικά συμβούλια σε όλους τους δήμους της Αττικής όπως μπορείτε να δείτε και από τις προβολές στο youtube που έχουν. Στο δικό μας δήμο όμως οι θεάσεις είναι ελάχιστες. Και φυσικά σε όλα τα "θεάματα" για αυτό φταίνε οι πρωταγωνιστές που δεν κεντρίζουν το ενδιαφέρον των πολλών. Οι λόγοι δεν θα αναλυθούν από εμάς στο παρόν τουλάχιστον κείμενο. Ίσως στο μέλλον 

  • Προχωράει καλά το σχέδιο της κυβέρνησης για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού αφού σύντομα το νέο Προεδρικό Διάταγμα θα δίνει λύσεις σε όσα μας ταλαιπωρούσαν χρόνια. 

  • Οι "ψεκασμένοι" και κατά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελούν τροχοπέδη ώστε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν με μικρότερες απώλειες την πανδημία. Ο διάλογος μαζί τους μάταιος. Είναι σαν να προσπαθείς να πείσεις έναν κομμουνιστή πως πιστεύει σε έναν φασισμό που κατέστρεψε και καταστρέφει  πολλούς λαούς σε όλο τον κόσμο. 

  • Οι φωτογραφίες από μια πόλη γεμάτη σκουπίδια προφανώς και δεν μας αφορούν στείλτε τα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου μας που στηρίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα του τομέα καθαριότητας. Εμείς αυταπάτες δεν έχουμε πως θα αλλάξει η εικόνα με αυτούς τους εργαζόμενους. Κατά το ΣΕΔΗ χρειάζονται προσλήψεις νέων εργαζόμενων και μονιμοποιήσεις σε συμβασιούχους. Εμείς λέμε ξεκάθαρα πως για να γίνει η πόλη καθαρή πρέπει να δοθεί η δομή σε ιδιώτη. Σε μια 10ετία το αργότερο η δομή θα έχει αναγκαστικά πάει σε ιδιώτη αφού το κόστος δεν θα μπορεί να καλυφτεί από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας ούτε από τις κρατικές χρηματοδοτήσεις των δήμων. Γιατί προφανέστατα και με τόσα χρήματα που ξοδεύουμε ως δήμος για την καθαριότητα θα έπρεπε να λάμπουμε αλλά ατυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Κυκλοφορούμε και εμείς στην πόλη και είδαμε τα χάλια του Σαββατοκύριακου αλλά είπαμε εμείς πλέον δεν θα λαϊκίζουμε έχουμε ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση και δεν θα παίξουμε το παιχνίδι κανενός τάχα ενεργού πολίτη που θεωρεί πως με άλλον Αντιδήμαρχο και με άλλον δήμαρχο αλλά με την ίδια ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ συνταγή θα είχαμε άλλα αποτελέσματα. Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες ξέρουμε πόσο άχρηστος είναι ο δημόσιος τομέας στην χώρα μας και τι υπηρεσίες προσφέρει. Με παρωδίες αξιολογήσεις που δεν οδηγούν σε ΑΠΟΛΥΣΗ των τεμπέληδων από το Δημόσιο προφανώς και δουλειά δεν γίνεται. 

  • Δεν απαντάμε σε κείμενα που δεν μας αναφέρουν ονομαστικά δεν θα κάνουμε "μάγκες" τους ανύπαρκτους. 
Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: