ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Δικαιωθήκαμε και στο θέμα της τηλεκπαίδευσης

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Δικαιωθήκαμε και στο θέμα της τηλεκπαίδευσης



 Από την αρχή είχαμε πει την άποψη πως δεν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία αλλά να λειτουργήσουν με το σύστημα της εξ' αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) για την ασφάλεια των μαθητών και κυρίως για τους ηλικιωμένους συγγενείς τους. 

Είναι σχεδόν αδύνατο να αποκοπούν τα παιδιά από τους μεγάλους αφού "μεγάλοι" είναι και οι γονείς τους εάν δείτε τις ΜΕΘ βρίσκεται αρκετούς πλέον κάτω από την ηλικία των 50 ετών. 

Άρα μπορεί οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να μην θέλουν γιατί δεν τα πάνε και οι ίδιοι καλά με τις νέες τεχνολογίες αλλά η τηλεκπαίδευση είναι το μέλλον και όχι μόνο για όσο κρατάει η πανδημία. 

Σε πολλά δυτικά κράτη τα πανεπιστήμια έχουν ειδικά τμήματα τηλεκπαίδευσης που εξυπηρετούν όσους δουλεύουν και παράλληλα σπουδάζουν. 

Η πανδημία γνωρίζω πως έχει δοκιμάσει τις αντοχές όλων μας. Όμως η κοινωνική ευθύνη είναι υποχρέωση των πολιτών και κυρίως ο σεβασμός στις αποφάσεις της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης. 

Το 2023 έχετε την επιλογή να "μαυρίσετε" στην κάλπη τους "άριστους" αλλά βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να παραμείνετε ζωντανοί έως τότε. 

Για την οικονομία το καταλαβαίνω εσείς όμως αδυνατείτε να καταλάβετε πως αυτή έχει ήδη καταστραφεί επειδή η χώρα για δεκαετίες ζούσε πάνω από τις δυνάμεις της. 

Πάνω από 200.000 επιχειρήσεις θα κλείσουν στη χώρα μας έως τα τέλη του 2021 . Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να ανοίξουν νέες σε ικανοποιητικό βαθμό. Πως θα γίνει αυτό; Ενισχύοντας τους τομείς των εξ' αποστάσεων πωλήσεων. Ήδη πολλές επιχειρήσεις έχουν στραφεί σε διαδικτυακές πωλήσεις των προϊόντων τους. 

Άλλωστε έχουν την τεχνογνωσία πλέον και της προηγούμενης καραντίνας του Μαρτίου όπου αυξήθηκαν οι διαδικτυακές πωλήσεις. 

Ελάχιστες φορές τις έχω προτιμήσει προσωπικά εάν και είναι οικονομικά συμφέρουσες μάλλον ήρθε ο καιρός και για μένα που είμαι πάνω από 10 ώρες την ημέρα σε έναν υπολογιστή να κερδίσω από τις προσφορές των διαδικτυακών πωλήσεων αλλά παράλληλα να μην πέσω θύμα και των διάφορων απατεώνων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. 

Άλλωστε όλες οι φίλες και οι φίλοι μου ψωνίζουν πλέον διαδικτυακά είδη ένδυσης και ηλεκτρονικές συσκευές εδώ και μια δεκαετία περίπου! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: