ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Διαμαρτυρία για δημοσίευμα από το τμήμα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του ενοριακού συμβουλίου ποιμαντικού έργου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Διαμαρτυρία για δημοσίευμα από το τμήμα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του ενοριακού συμβουλίου ποιμαντικού έργου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Η κακή λήψη της αναγνώστριας του Kozanimedia δεν μας δίνει την δυνατότητα για απόλυτα συμπεράσματα 


Αφορά και το newsit.gr 
Επειδή η παραπομπή δημοσιεύματος σας στο notia.gr που αφορά την περιφορά της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου την ημέρα της εορτής του 9 Νοεμβρίου του 2020 στην Ηλιούπολη οδηγεί τους αναγνώστες σας στο Kozanimedia, όπου από εκεί υπάρχει απόλυτη παραπληροφόρηση για το γεγονός, παρακαλούμε όπως αναρτήσετε την διαμαρτυρία μας και τον αποτροπιασμό μας για το ανακριβές δημοσίευμα.
Δυστυχώς κάποιοι την δημοσιογραφία έχουν καταντήσει παραπληροφόρηση.
Η ετήσια περιφορά της ιεράς εικόνος είχε ανακοινωθεί πριν την ανακοίνωση του αποκλεισμού. Όταν επιβλήθηκε ο αποκλεισμός η εκκλησιαστική μας κοινότητα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε τον λαό ότι το πρόγραμμα της εορτής θα είναι χρονικά το ίδιο, τροπικά όμως διαφορετικό σε συμμόρφωση των κρατικών απαιτήσεων.

Έτσι την προκαθορισμένη ώρα με επιλογή ενός από τους έξι λόγους για τους οποίους επιτρέπεται η μετακίνηση, ο ιερεύς φορώντας ανελλιπώς προσωπίδα και έχοντας τοποθετήσει σε εμφανές σημείο το έντυπο μετακίνησης, για μία περίπου ώρα θυμιάζοντας την εικόνα του Αγίου Νεκταρίου που έφερε επί της αριστεράς του χείρας, ευλογώντας δια Τιμίου Σταυρού από της δεξιάς και ψάλλοντας ακατάπαυστα το απολυτίκιο του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας και εφόρου του παρεκκλησίου του ναού της Αγίας Μαρίνας, που είναι αφιερωμένο σε εκείνον, αιτήθηκε την ευλογία του Αγίου για τον λαό της ενορίας, κάνοντας πέντε ειδικές δεήσεις σε αντίστοιχες στάσεις της πορείας.

Παρακαλούμε να αποκαταστήσετε την αλήθεια η οποία καταρρακώθηκε από το Kozanimedia. Kαι προς απόδειξη η φωτογραφία είναι από το σημείο στο οποίο ελήφθη παρανόμως το οπτικοακουστικό υλικό από την αναγνώστρια του kozanimedia, η οποία όμως αποδεικνύεται ανίκανη εικονολήπτης, αφού δεν έχουν τα πράγματα έτσι όπως τα κατέγραψε η εν λόγω ιστοσελίδα από περιγραφές της φερόμενης ως αναγνώστριας του.

Kαι προς απόδειξη η φωτογραφία είναι από το σημείο στο οποίο ελήφθη παρανόμως το οπτικοακουστικό υλικό από την αναγνώστρια του kozanimedia, η οποία όμως αποδεικνύεται ανίκανη εικονολήπτης, αφού δεν έχουν τα πράγματα έτσι όπως τα κατέγραψε η εν λόγω ιστοσελίδα από περιγραφές της φερόμενης ως αναγνώστριας του.




Εκ του τμήματος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του ενοριακού συμβουλίου ποιμαντικού έργου του ιερού ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Δεν ασχοληθήκαμε με το θέμα χθες γιατί για εμάς είναι ακόμα μια απόδειξη της ανευθυνότητας ορισμένων κληρικών που εν μέσω covid-19 θεωρούν πως μπορούν να αγνοούν επιδεικτικά τις αποφάσεις και τα μέτρα που έχει λάβει η Πολιτεία. Κωδικός για περιφορά εικόνας δεν έχει προβλεφθεί επομένως από εμάς η περιφορά της είναι καταδικαστέα. Άλλωστε υπάρχουν δεκάδες ενορίες του Αγίου Νεκταρίου στην Αττική καμία δεν έκανε περιφορά εικόνας σεβόμενη τις αποφάσεις της Πολιτείας. Είτε λοιπόν φόραγε μάσκα ο ιερέας είτε όχι η ενέργειά του δεν ήταν συμβατή με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί τα οποία βέβαια και πολλοί ιερείς αμφισβητούν με δημόσιες δηλώσεις τους. Ευτυχώς ελάχιστοι μέσα σε ένα σώμα χιλιάδων κληρικών. Όσον αφορά για την ουσία της υπόθεσης η λήψη όντως είναι κακή και προφανώς η ΕΛ.ΑΣ έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να δει εάν ο πολίτης βέβαια συνεργαστεί μαζί της εάν φορούσε ο ιερέας μάσκα ή όχι. 

Η λήψη έγινε από πολίτη και όχι από επαγγελματία δημοσιογράφο άρα οι αναφορές περί δημοσιογραφίας και τάχα παραπληροφόρησης είναι ενδεικτικές του τι πρεσβεύει το ενοριακό συμβούλιο του συγκεκριμένου ναού. Για εμάς είναι μια ακόμα είδηση άνευ ουσίας την ώρα που η Πολιτεία δίνει μάχη για να μην έχουμε χιλιάδες νεκρούς από μια πανδημία που κάποιοι "ψεκασμένοι" θεωρούν γρίπη! 

Οι Εκκλησίες για εμάς  ορθώς παραμένουν κλειστές για τους πιστούς αφού κανένας φανατικός δεν μπορεί να επιβάλλει ατζέντα στην νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Άλλωστε οι πρόσφατες δηλώσεις πρώην Μητροπολίτη κατά του πρωθυπουργού της χώρας και της κυβέρνησης είναι ενδεικτική της τάσης ορισμένων μέσα στην Ελλαδική Εκκλησία που υιοθετούν αμάσητες θεωρίες συνωμοσίας που δεν έχουν ουδεμία λογική βάση. 

Η Εκκλησία μας δεν είναι υπό διωγμό το αντίθετο ,το Ορθόδοξο δόγμα έχει προνομιακή μεταχείριση από την Πολιτεία που καλείται να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στους φανατικούς και τις αιτιάσεις τους από όπου και εάν αυτοί προέρχονται. Σεβαστή η ΦΩΝΗ της Εκκλησίας πρέπει να ακούγεται και ακούγεται από τα ΜΜΕ της πατρίδας μας αλλά δεν μπορεί να καθορίζει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για κανένα θέμα ούτε και για αυτά της Πίστης. 

Στις δυτικές κοινωνίες ο καθένας είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να πιστεύει σε όποιο δόγμα θέλει απαγορεύεται ο προσηλυτισμός και φυσικά όλες και όλοι έχουμε υποχρέωση να τηρούμε τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας απαρέγκλιτα. Εμείς εάν και δεν είχαμε αναρτήσει την χθεσινή είδηση ( δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε κακή εικόνα για την Ελλαδική Εκκλησία) προφανώς και έχουμε ΘΕΣΗ την οποία και λέμε ΔΗΜΟΣΙΑ δημοσιεύοντας την απάντηση των εκπροσώπων του ναού που νιώθουν αδικημένοι τονίζοντας πως ο ιερέας φορούσε μάσκα και φυσικά θεωρώντας αυτονόητο πως η μεταφορά εικόνας έπρεπε να χωρέσει στους 6 συγκεκριμένους κωδικούς που έδωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της μετακίνησης των πολιτών. 

Με αυτή την λογική βέβαια έπρεπε να υπάρχει και κωδικός για επίσκεψη και προσευχή στις Εκκλησίες αφού για τους πιστούς είναι αναγκαία "πνευματική τροφή" το γεγονός αυτό. Μετά θα έβγαιναν και τα υπόλοιπα δόγματα και μετά θα έβγαιναν και οι οπαδοί των ομάδων αφού σε καπιταλιστικές κοινωνίες ο καθένας έχει την δική του "θρησκεία"

Δύσκολο να διοικείς Βαλκάνιους και αυτό θα το δούμε και τους επόμενους μήνες έντονα αφού το lockdown θα βγάλει πάλι στους δρόμους όλους αυτούς που και το 2012 γέμιζαν τις πλατείες παίζοντας τους "αγανακτισμένους". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: