ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : “ΟΧΙ στην καραντίνα της σκέψης”

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

“ΟΧΙ στην καραντίνα της σκέψης”




Του Νικολάου Κυρίτση, Φιλολόγου, Διευθυντή του Φροντιστηρίου «Κυρίτσης» (από dday.gr)

Ζούμε αναντίρρητα ιστορικές στιγμές και αυτό ,μέσα στον ζόφο της καθημερινής ενημέρωσης για κρούσματα, θανάτους και ανθρώπινο πόνο , είναι ,θα μου επιτραπεί να πώ, μια σκέψη που μας κρατά το νου σε εγρήγορση.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες και μας καλούν να αναμετρηθούμε με τον βιολογικό και κοινωνικό εαυτό μας. Τώρα θα πρέπει να μην επιτρέψουμε στο “ζώο” να επιβληθεί στον “άνθρωπο”. Σε αυτό το μεγάλο στοίχημα ο ρόλος των εκπαιδευτικών είναι για άλλη μια φορά καθοριστικός.

Η σκέψη μας είναι να μην παρεμποδιστεί ούτε στο ελάχιστο το μαγικό ταξίδι της γνώσης. Έχουμε μπροστά μας, ακόμη και αν αυτό είναι μέσω μιας απρόσωπης οθόνης, τα πρόσωπα της νέας Ελλάδας που έρχεται.

Το χρέος μας είναι να διατηρήσουμε το χαμόγελο και το όνειρο στους μαθητές μας. Ο ιός της αμάθειας και της απαιδευσίας δεν πρέπει να μεταδοθεί και να γίνει η επόμενη πανδημία.

Εκτός από την μάχη μπροστά σε ένα κρεβάτι ΜΕΘ που δίνουν λεβέντικα οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας , η κοινωνία πρέπει να ξέρει ότι διεξάγεται μια άλλη μάχη μπροστά από μια οθόνη για να χτιστεί το μέλλον.

Σε αυτή την μάχη όλοι, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές πρέπει να είμαστε συνεχώς στρατευμένοι.

Ο αγώνας και η αγωνία για την γνώση δεν σταματά ακόμη και με κλειστα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Το χρέος μας είναι τα μυαλά μας να είναι “ανοιχτά” πάντα.
Η γνώση δεν “μπαίνει” σε καραντίνα.



ΠΗΓΗ dday.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: