ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό...

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Ειδήσεις σε ένα λεπτό...



  • Ενδιαφέρουσα όπως πάντα η διαδικτυακή μας βόλτα σε  ομάδες του facebook τις οποίες δεν συνδιαχειριζόμαστε με συνδημότες μας και που μας δίνουν ένα κλίμα του τι θα επικρατήσει διαδικτυακά σε αυτές όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες του 2023. Πολλά fake προφίλ όπως και το 2019 και φυσικά η γνωστή γκρίνια για όσα κάποιοι θεωρούν "αυτονόητα". 

  • Δημοτικές εκλογές 2023 με επτά υποψηφίους δημάρχους! έως τώρα,  και με νέο εκλογικό νόμο που δεν ευνοεί την πολυδιάσπαση. Εάν συνεχίσει έτσι το πράγμα,  βλέπουμε στον δεύτερο γύρο να περνάει δημοτική  παράταξη που συγκέντρωσε μόλις 12% - 13% στον πρώτο γύρο , και να εκλέγεται δήμαρχος με κάτω από 12.000 ψήφους στον δεύτερο γύρο,  αφού η ΑΠΟΧΗ θα είναι μεγάλη. Εκτός από τους συνήθεις ύποπτους της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης που δεν στηρίζουν παραδοσιακά κανέναν στον δεύτερο γύρο βλέπουμε και πολλούς που θα απογοητευθούν στο να προσέλθουν αφού ο υποψήφιος δήμαρχος της αρεσκείας τους θα είναι ΕΚΤΟΣ! 

  • Ονόματα υποψηφίων δημάρχων εκτός από τα γνωστά ακούγονται δεξιά και αριστερά αλλά προφανώς δεν θα αναπαράγουμε ό,τι ακούσαμε αφού δεν έχουμε λόγο και να το κάνουμε. Πολλά ονόματα ακούγονται ΜΟΝΟ για να δημιουργήσουν ΚΡΟΤΟ και να αποπροσανατολίσουν κάτι που συμβαίνει τα τελευταία 10 χρόνια με την περίπτωση του Δ. Μωραίτη που όλο κατεβαίνει και στο τέλος το μετανιώνει ενώ άλλοι υποψήφιοι μετράνε δυνάμεις ή "εκβιάζουν" επικεφαλής για να κερδίσουν κάτι που συνήθως το μαθαίνουμε παρακολουθώντας τις θέσεις που μοιράζει η νέα διοίκηση. Ακούμε και για κάποιες υποψηφιότητες δημοτικών συμβούλων που δεν θα θέλαμε να επαληθευτούν για να μην γίνουμε και πάλι οι "κακοί" της υπόθεσης. Πάντως σε κάθε περίπτωση η πλειοψηφία των συνδημοτών μας κατανόησε με καθυστέρηση ΤΡΙΕΤΙΑΣ γιατί ήμασταν τόσο σκληροί προεκλογικά με το εγχείρημα Χατζηδάκη. Το ίδιο σκληροί θα ήμαστε και με το κάθε μελλοντικό εγχείρημα που σύμφωνα με τα δικά μας στάνταρ θα υπονομεύει την πορεία της πόλης προς τα ΜΠΡΟΣΤΑ και όπως έχουμε γράψει εκατοντάδες πλέον φορές στο παιχνίδι να αλλάξουμε έναν κακό δήμαρχο και μια κακιά διοίκηση με μία ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ εμείς δεν πρόκειται να "παίξουμε" . Όσοι "'έπαιξαν" άλλωστε το 2019,  τώρα καθυβρίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ κόκκινου ή μαύρου χρώματος που θεωρούν πως οι δημοτικές εκλογές θα κερδηθούν με like ή από δήθεν "αγανακτισμένους". 

  • 700 υπαλλήλους που έχει ο δήμος μας δεν τους έχει καμία ιδιωτική επιχείρηση της πόλης και όμως το εργατικό αυτό δυναμικό δεν παράγει πλούτο απλώς απορροφά κάθε χρόνο πάνω από το 80% της ετήσιας κρατικής επιδότησης για να συντηρηθεί αυτό και οι δομές στις οποίες εργάζεται. Έως το 2023 οι υπάλληλοι του δήμου μας θα ξεπερνούν τους 800 και φυσικά επειδή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δεν χαλάει χατίρια θα προχωρήσει στην ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ αρκετών συμβασιούχων και στον δικό μας δήμο. Ακούγεται και το ενδεχόμενο της μονιμοποίησης νέων εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ πετώντας στον "κάλαθο" όσους εργάστηκαν με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ως συμβασιούχοι αλλά μας φαίνεται ακραίο σενάριο. Τώρα πως κάποιοι γνωρίζουν πως θα γίνουν ΜΟΝΙΜΟΙ πριν την πολυπόθητη μονιμοποίησή τους είναι μάλλον απόρροια της φαντασίας τους παρά ΡΟΥΣΦΕΤΙ του εκάστοτε υπουργού. Ίδωμεν... 


  • Όχι η ΝΔ δεν θα πάει σε εκλογές έχοντας σε υπουργικές θέσεις και τους τρεις "ακραίους" της. Σύμφωνα με όσα εμείς ακούμε ο κος Θάνος Πλεύρης θα είναι εκτός κυβερνητικού σχήματος πριν τις κάλπες του 2023. 


  • Η ΝΔ θα βγάλει το πιο πιθανό πέντε με έξι βουλευτές στον Νότιο Τομέα της Αθήνας. Και για τον λόγο αυτό οι επισκέψεις και στην πόλη μας πρωτοκλασάτων στελεχών ακόμα και υπουργών θα συνεχιστούν όσο πλησιάζουμε στις κάλπες του 2023. Πεντάδα θα δώσουμε πιο κοντά στις κάλπες όχι για να μην εκτεθούμε αλλά για να έχει και νόημα για εσάς η δική μας πρόβλεψη. 

  • Για να δούμε ποιος δημοτικός σύμβουλος θα αντικαταστήσει την κα Χωματά ; 

  • Είναι δυνατόν ένας υπάλληλος δήμου να "χάνει" περί τα 25.000 ευρώ; Είναι δυνατόν κάποια να είναι τόσο αφελής για να κάνει κάτι που σίγουρα θα γίνονταν αντιληπτό; Είναι δυνατόν να σιωπά ενώ κινδυνεύει να κληθεί να πληρώσει αυτό το ποσό εάν είναι αθώα; Μερικές από τις δικές μας απορίες πριν η διοίκηση μας ανακοινώσει ΕΠΙΣΗΜΑ το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για το γνωστό πλέον θέμα με κάτι χιλιάδες ευρώ που έκαναν "φτερά" ή μάλλον δεν μπήκαν στα ταμεία του δήμου μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: