ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Με λάθος συνταγή τα όμορφα δάση "όμορφα" θα καίγονται!

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Με λάθος συνταγή τα όμορφα δάση "όμορφα" θα καίγονται!

 

Έφεραν Κύπριο υπουργό για το υπουργείο Κλιματική Κρίσης  και Πολιτικής Προστασίας και τον "καπέλωσαν" με νομοσχέδιο που κατέθεσαν δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ακυρώνοντας την πολιτική που ο ίδιος θέλει να εφαρμόσει. 

Πέρισυ κάηκε η μισή Εύβοια με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ως αποτυχημένος ο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021 υφυπουργός  Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων  κος Νίκος Χαρδαλιάς. 

Η πλήρη αποτυχία του Βυρωνιώτη πολιτικού είχε να κάνει πρωτίστως με τις εμμονές του στη διατήρηση εθελοντικών ομάδων και την μη έγκαιρη αναζήτηση πυροσβεστών από κράτη μέλη της Ε.Ε που θα έφερναν μια άλλη οπτική στην αντιμετώπιση κρίσεων. 

Το χειρότερο όμως είναι πως στον ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ για τον οποίο επιλέχθηκε και ο υπουργός από την Κύπρο στο αναβαθμισμένο πλέον ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας εξακολουθούν και κάνουν κουμάντο υπηρεσιακοί μόνιμοι υπάλληλοι που θεωρούν ήρωες τους πυροσβέστες και απαραίτητες εθελοντικές ομάδες που αριθμούν πάνω από 3000 εθελοντές , 200 από τους οποίους η αποτυχημένη επίσης υπουργός κα Γεροβασίλη "έχρισε" εν μια νυκτί ως ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ και αποτελούν πλέον ΕΜΜΙΣΘΟ προσωπικό που υπάγεται στην πυροσβεστική. 

Η ΝΔ αναλαμβάνοντας το 2019 την εξουσία πατώντας και πάνω στην τραγωδία στο Μάτι όχι μόνο δεν ΤΙΜΩΡΗΣΕ αμελείς ενστόλους αλλά τους αναβάθμισε κιόλας προκαλώντας αμηχανία ακόμα και στους δικούς της οπαδούς που είδαν ένα τσούρμο ανίκανους που έκαψαν τον κόσμο στο Μάτι να καμώνονται τους ράμπο! 

Ό,τι δεν θα τιμωρηθεί κανείς είναι πλέον κοινός τόπος για τους 102 νεκρούς στο Μάτι αφού ήδη έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και καμία δίκη δεν έχει ξεκινήσει ενώ έχουν ήδη απαλλαγεί με βουλεύματα ένα σωρό εμπλεκόμενοι. 

Και βέβαια σε περίπτωση που επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις κάλπες του 2023 αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε εάν τελικά υλοποιηθούν οι "απειλές" Πολάκη πως την δεύτερη φορά θα ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ όσοι στήνουν "μαγαζάκια" στο δημόσιο και κατασπαταλούν το ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα. 

Ήδη από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο κος Χρήστος Στυλιανίδης είχε να αντιμετωπίσει ένα κύκλωμα ενστόλων που έκρυβαν και κρύβουν την ΑΛΗΘΕΙΑ από τα πολιτικά πρόσωπα και που και φέτος κρίθηκαν ανεπαρκείς και το καλοκαίρι δεν έχει ακόμη τελειώσει. 

Όπως όλα δείχνουν και επειδή ο Κύπριος δεν είναι διατεθειμένος να πάει ως πρόβατο επί σφαγή διοχετεύοντας στοιχεία στον τύπο κάποιοι υπάλληλοι του υπουργείο θα πρέπει να νιώθουν ήδη πως η ώρα του εισαγγελέα πλησιάζει για αυτούς. 

Γιατί η κεντρική διοίκηση έδωσε ΦΕΤΟΣ μόνο 72 εκατομμύρια ευρώ ΜΟΝΟ στους ΟΤΑ για πυροπροστασία και αυτοί τρέχουν εν μέσω αντιπυρικής περιόδου να δικαιολογήσουν την ΑΧΡΗΣΤΙΑ τους ενώ σε καμία περίπτωση τα χρήματα αυτά δεν έπιασαν ΤΟΠΟ. 

Βέβαια ο κος Στυλιανίδης είχε εγκαίρως διαφωνήσει με το ύψος που δίνεται για ΠΡΟΛΗΨΗ και για ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ των πυρκαγιών μιλώντας ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως το 80% της ετήσιας ΚΡΑΤΙΚΗΣ χρηματοδότησης πρέπει να πηγαίνει σε ΠΡΟΛΗΨΗ και το υπόλοιπο 20% σε ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ αλλά και ΦΕΤΟΣ με προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του περιβάλλοντός του έγινε ακριβώς το αντίθετο. 

Τα αποτελέσματα τα βλέπουν όσοι έχασαν τις περιουσίες τους και φυσικά επειδή το καλοκαίρι δεν τελείωσε θα χαθούν και άλλες αφού τα δάση έχουν αφεθεί στην ΤΥΧΗ τους από ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ που βγαίνουν ΙΟΥΛΙΟ μήνα να μας πουν πως καθαρίζουν π.χ τον Υμηττό! 

Βασικά ούτε αυτό κάνουν αλλά τα αποτελέσματα των πλημμελών δράσεών τους θα τα δούμε σύντομα όταν ένα νέο μέτωπο πυρκαγιάς θα κατακάψει ό,τι απέμεινε! 

Το "φάγωμα" του κ. Χρήστου Στυλιανίδη στον προσεχή ανασχηματισμό θα βολέψει για ακόμα μια φορά όλους αυτούς που θεωρούν πως μπορούν να καταστείλουν μια ΠΥΡΚΑΓΙΑ και εμμένουν να ξοδεύουμε περισσότερα για ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ( δηλαδή για τις τσέπες τους) αφήνοντας μόλις το 20% των χρημάτων της ετήσιας χρηματοδότησης για ΠΡΟΛΗΨΗ που είναι σίγουρα πιο σημαντική. 

Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε η ΑΜΕΛΕΙΑ να μην οδηγήσει σε νέα ολοκαυτώματα και να διατηρηθεί ο κος Στυλιανίδης και στον επόμενο ανασχηματισμό επειδή δουλεύει μεθοδικά και κοντράρεται με κατεστημένα που έχουν οδηγήσει την χώρα μας ΧΩΡΙΣ δάση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: