ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Φωτιά: Δωρεάν φιλοξενία σε όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Αττική – Πού πρέπει να απευθυνθούν

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Φωτιά: Δωρεάν φιλοξενία σε όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Αττική – Πού πρέπει να απευθυνθούν


Έναν εφιάλτη ζουν εδώ και ώρες οι κάτοικοι της Πεντέλης, της Παλλήνης, της Ανθούσας, του Γέρακα και του Ντράφι εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (19/7) και γρήγορα έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά από εντολή των αρχών, χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να οδηγηθούν σε πιο ασφαλή μέρη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. έχει προβεί σε περισσότερους από 600 απεγκλωβισμούς πολιτών, με τις εικόνες όπου οι άνδρες της Αστυνομίας παρέχουν βοήθεια σε ηλικιωμένους να συγκλονίζουν.

Δωρεάν φιλοξενία στους πυρόπληκτους


Κατόπιν επικοινωνίας του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, έχει διασφαλιστεί δωρεάν προσωρινή φιλοξενία πολιτών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης.

Οι πολίτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους, μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (213 15 10 100) και, δηλώνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση οικίας και ΑΔΤ), να λαμβάνουν σχετική καθοδήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: