ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η φωτιά ταξιδεύει στις "ζούγκλες" που έχουν αφήσει ανεξέλεγκτες οι "άρχοντες" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης !

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Η φωτιά ταξιδεύει στις "ζούγκλες" που έχουν αφήσει ανεξέλεγκτες οι "άρχοντες" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης !



Πάνε και τα μικρά πεύκα που φύτεψαν όσοι θεωρούν πως προστατεύουν το περιβάλλον και κυρίως όσοι συντηρούν στρατούς εθελοντών και σπαταλούν εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στην προσπάθειά τους να συντηρήσουν μεγάλα πεύκα δίπλα στον ΑΣΤΙΚΟ ιστό ή και μέσα σε αυτόν. 

Δεκάδες σπίτια δίπλα σε πεύκα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από μια φωτιά που ξεκίνησε από το ΝΤΡΑΦΙ και θα καταλήξει στη θάλασσα αφού οι πυροσβέστες κόβουν τώρα με πριόνια δένδρα για να σώσουν ό,τι τελικά δεν θα σωθεί και εάν σωθεί σε αυτή την πυρκαγιά θα καταστραφεί πλήρως στην επόμενη. 

Βαρεθήκαμε να ακούμε για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και των εθελοντικών ομάδων πριν συμβεί το κακό και να μας εξηγούν μετά πως οι συνθήκες δεν επέτρεπαν την κατάσβεση.

Το να κόψουμε δένδρα και να ανοίξουμε δρόμους μέσα στα δάση δεν το φανταζόμαστε , ούτε βέβαια αντιλαμβάνεται ουδείς πως πεύκα και αστικός ιστός δεν μπορούν να συμβαδίσουν. 

Δεν ξέρουμε ποιος θα αποζημιώσει για τις χαμένες περιουσίες εκατοντάδες πολίτες αυτό που γνωρίζουμε είναι πως κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να σώσει την περιουσία του κόβοντας το κλαδί του δένδρου που εφάπτεται στο μπαλκόνι του ή μπαίνει μέσα στην αυλή του οι οικολόγοι τον τρέχουν στα δικαστήρια

Δεν ξέρουμε πόσα καλοκαίρια ακόμα πρέπει να καούμε για να αντιληφθούμε πως τα κάνουμε ΟΛΑ λάθος . 

Τριώροφο καίγεται και οι κάτοικοι θα μείνουν από αύριο χωρίς σπίτι αλλά οι ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ βγαίνουν στα κανάλια να μας πουν πως είχαν κάνει τα πάντα αλλά δεν... 

Αίσχος και πεταμένα λεφτά για πυρόσβεση την στιγμή που θα μπορούσαν να σωθούν όλα τα σπίτια εάν καθάριζαν τις "ζούγκλες" που έχουν δίπλα τους. 

Μπορούμε να γκρεμίσουμε και τα σπίτια που είναι κτισμένα μέσα στις "ζούγκλες" αλλά αυτό πλέον το ξεχνάμε αφού ήδη έχουν πληρωθεί πρόστιμα νομιμοποίησης και ουδείς θα αναλάβει το πολιτικό κόστος. 

Καιγόμαστε το καλοκαίρι και πνιγόμαστε το χειμώνα και κάθε φορά μας φταίει η πολιτική ηγεσία που οι ίδιοι έχουμε ως πλειοψηφία επιλέξει να διαχειριστεί τα χάλια μας. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: