ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Εάν δίνουν 1000 ευρώ σε αθλητικά σωματεία όπως η Ακαδημία 2008 πόσα χρήματα πρέπει να πάρουν όσοι διατηρούν τόσα τμήματα;

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Εάν δίνουν 1000 ευρώ σε αθλητικά σωματεία όπως η Ακαδημία 2008 πόσα χρήματα πρέπει να πάρουν όσοι διατηρούν τόσα τμήματα;

 

Λεφτά υπάρχουν για στολές δημοτικών αστυνομικών διαβάστε εδώ  , και παλιά και νέα  μόδα παραμένει  να ευνοούνται  αθλητικά σωματεία με λίγα τμήματα. Όπως μπορείτε να δείτε εδώ  η διοίκηση του δήμου ακολουθεί την "συνταγή"  δίνουμε ένα χιλιάρικο σε όλους ή σε όσους διατηρούν ελάχιστα τμήματα υποδομών και σε σωματεία που έχουν δεκάδες τμήματα υποδομών δίνουμε λιγότερα και από 1000 ευρώ ανά τμήμα τους σε μια πολιτική που μπορεί να ενθουσιάζει τους "μικρούς" αλλά δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και βασικά προβληματίζει όσους διαχρονικά φέρνουν αθλητικές διακρίσεις για την πόλη μας σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες.

Δεν έχουμε κάτι με το σωματείο που αναγράφεται άλλωστε τέτοιου ύψους επιδοτήσεις παίρνουν ΟΛΟΙ σχεδόν οι σύλλογοι της πόλης εκτός από τα αθλητικά σωματεία και βέβαια δεν θα σωθούν με τα 1000 ευρώ αυτά εάν κάποιοι έχουν ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ πως με τέτοια ποσά βοηθάνε πραγματικά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της πόλης. 

Στη λογική που λέει πως δεν πρέπει να δυσαρεστήσουμε κανέναν και αυτή όπως και οι προηγούμενες διοικήσεις αδικούσαν και αδικούν διαχρονικά όσους εκτός του ό,τι παίρνουν λίγα , κατασυκοφαντούνται μέσα σε δημοτικά συμβούλια από αριστερές δημοτικές παρατάξεις που δεν επιθυμούν έτσι και αλλιώς κανένα ιδιωτικό αθλητικό σωματείο στην πόλη μας αλλά αναπολούν μοντέλα σοβιετικού τύπου με αθλητές και σωματεία δημοσίους υπαλλήλους ενός κράτους - πατερούλη. 

Τέλος ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ θεωρούμε το ΓΕΓΟΝΟΣ να εξακολουθούμε  πληρώνουμε σε ΙΔΙΩΤΗ ΕΝΟΙΚΙΑ  για την στέγαση της ΚΥΨΕΛΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ αλλά και για νέα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας που μεταφέρθηκε ενώ δεν το είχε ανάγκη σε ιδιωτικό χώρο μόνο και μόνο για να μην ξενοικιαστεί κτίριο που παλιότερα είχε μισθωθεί από την διοίκηση Βαλασόπουλου για να καλύψει υπαρκτές ανάγκες που δημιούργησε η χρεοκοπία της χώρας μας. 

Είχαμε γράψει σχετικά δεν περιμέναμε πως θα συνέχιζαν να πληρώνουν υψηλά ενοίκια και βέβαια ΣΥΣΣΩΜΗ η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ αδιαφορεί  και ασχολείται αποκλειστικά με το πως δεν θα δοθούν 10.000.000 ευρώ για νέο οδοφωτισμό που είναι απαραίτητος και που θα συνοδεύει την πόλη για τα επόμενα 30 χρόνια. 

Πάνω από 14.000.000 ευρώ ετησίως μας στοιχίζουν ο τομέας καθαριότητας, πρασίνου και δημοτική αστυνομία,  τα οποία διατηρούν υπό κρατικό - δημοτικό έλεγχο ΜΟΝΟ και μόνο για να συντηρούν προνομιακούς προμηθευτές για ένα σωρό συντηρήσεις σε οχήματα και αναλώσιμα. 

 Δεν περιμένουμε να αλλάξει κάτι 14 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2023 παρά να αυξηθούν τα έξοδα και η ΜΟΝΗ μας ελπίδα παραμένει πλέον να σταματήσει η κυβέρνηση να δίνει πάνω από 40.000.000 ευρώ σε έναν δήμο που εάν είχε ιδιωτικοποιήσει τις δομές και είχε κάνει εξορθολογισμό προσωπικού θα μπορούσε να συντηρηθεί με τα μισά χρήματα. 

Άλλωστε προ κρίσης ή μάλλον ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ της χώρας ο δήμος είχε πετύχει και ετήσιες κρατικές επιδοτήσεις που άγγιξαν τα 80.000.000 ευρώ! αλλά η ΕΙΚΟΝΑ παρέμενε ΤΡΑΓΙΚΗ όπως είναι και σήμερα αφού η συνταγή ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. 

Και η συνταγή λέει δώστε χρήματα αφειδώς έως την επόμενη χρεοκοπία της χώρας. Μετά θα διαμαρτύρονται για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ή για αύξηση της φορολογίας θεωρώντας μάλλον πως υπάρχουν ΛΕΦΤΟΔΕΝΔΡΑ. 

Σε κάθε περίπτωση για να μην ανησυχούν κιόλας του ΧΡΟΝΟΥ ο δήμος θα έχει μεγαλύτερη ετήσια χρηματοδότηση και θα έχουμε και μερικούς ΜΟΝΙΜΟΥΣ υπαλλήλους ακόμα αφού ο υπουργός Εσωτερικών κος Μάκης Βορίδης θα νομιμοποιήσει μερικές χιλιάδες συμβασιούχους στους ΟΤΑ εφαρμόζοντας και αυτός το δόγμα λεφτά υπάρχουν και όταν τελειώσουν ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ. 

Από τις ΑΓΟΡΕΣ με επιτόκια πλέον που ξεπερνούν την μονάδα και που δεν θα αποπληρώσουμε ούτε σε 100 χρόνια. 

Οι μονιμοποιήσεις θα γίνουν με βάση τα ίδια "αντικειμενικά" κριτήρια που έγιναν και όλες οι προηγούμενες και στον δήμο μας θα δημιουργήσουν σίγουρα γκρίνιες. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: