ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Πάλι καλά που η φωνή της λογικής ήταν εκεί για να μη συνεχιστεί το ίδιο ανόητο λάθος!

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Πάλι καλά που η φωνή της λογικής ήταν εκεί για να μη συνεχιστεί το ίδιο ανόητο λάθος!


Έξω φρενών ο προϊστάμενος της Αγίας Μαρίνης με την διάβαση μπροστά στο ναό. Την οδηγούν ξανά να καταλήγει απάνω στα κάγκελα!

Μόλις τους έβαλε τις φωνές,  τρέχανε και δεν φτάνανε να πάνε στην διόρθωση της αρχικής




ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Πάλι καλά που υπάρχει και ο πατέρας Σεραφείμ Δημητρίου  για να φωνάξει το λογικό γιατί σωτηρία δεν υπάρχει. Την ανάρτηση την βάλαμε κυρίως για να σας υπενθυμίσουμε πως ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως έχει ιερά πανήγυρι το Παρασκευοσαββατοκύριακο και επιβάλλεται να δώσετε το παρών σε μια Ενορία που κάνει τεράστιο κοινωνικό έργο. Έργο που δεν προβάλλετε από τα τοπικά ΜΜΕ ( συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας όσο θα έπρεπε) κάτι που πρέπει να διορθώσουμε αφήνοντας τις όποιες διαφωνίες μας με τον υπερδραστήριο Αρχιμανδρίτη και προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιούπολης στην άκρη. Μπορεί να καυτηριάζει επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ ο ιερέας αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός πως παράγει κοινωνικό έργο όπως και το γεγονός πως για την κριτική του αυτή έχει δικαιωθεί σε αρκετές περιπτώσεις. Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της Ιεράς Πανήγυρις 2022 του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιούπολης και στηρίχτε μια ενορία που προσφέρει εδώ και χρόνια πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο στην πόλη μας. Είτε μας ευχαριστούν , είτε μας στεναχωρούν οι θέσεις του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ είναι μικρότητα να μην στηρίζουμε τις δράσεις μιας ενορίας που συνεισφέρει τα μέγιστα για το καλό χωρίς εισαγωγικά της πόλης μας. Ως Αγιομαρινιώτες πρέπει να είμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για τις δράσεις της ενορίας μας και φυσικά να στηρίζουμε ΕΝΕΡΓΑ τις δράσεις της στο μέτρο των δυνατοτήτων μας αφού ό,τι και εάν σας γράφουμε ακόμα και εμείς τα πράγματα δεν πάνε καλά και θα πάνε και ακόμα χειρότερα και η αλληλεγγύη θα είναι το "όπλο" μας και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Ευελπιστούμε να γεμίσει κόσμο η Ενορία μας και να παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι τις τριήμερες εκδηλώσεις και βέβαια δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό να γράψουμε πως έχουμε την τύχη να έχουμε έναν δραστήριο Αρχιμανδρίτη στην πόλη μας γεμάτο ζωή που τρέχει όλη την μέρα και συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων του όποιον έχει ανάγκη. 

ΥΓ: Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας για τις ωραίες φωτογραφίες και το ρεπορτάζ. Και βέβαια οι υπάλληλοι του δήμου μας ακολούθησαν την "πεπατημένη", και τον λάθος δρόμο αφού έτσι έχουν συνηθίσει. Πρωτοβουλίες άλλωστε στο δημόσιο όποιος παίρνει δεν του βγαίνουν σε καλό και για αυτό βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε. 

Χρειάστηκε η επέμβαση του Αρχιμανδρίτη για να ακολουθήσουν τον σωστό δρόμο που δεν θα οδηγούσε τους πεζούς σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Τώρα για την δική μας πορεία και πριν οδηγηθούμε και εμείς σε αδιέξοδα χρήσιμο εάν όχι αναγκαίο θα ήταν να βάλουμε στη ζωή μας τον λόγο της Εκκλησίας. Δύσκολο δεν λέμε , γιατί η Εκκλησία έχει κανόνες και η δική μας μικρότητα δεν κατανοεί πολλές φορές πράγματα που δεν μπορεί να αλλάξει η Ελλαδική Εκκλησία,  για να μας ευχαριστήσει και να μας χαϊδέψει τα αυτιά. 

Εμάς ως τοπικό ΜΜΕ ακόμα και όταν διαφωνούμε μας αρέσει να υπάρχει ένας ιερέας που δεν ήρθε στην πόλη μας για να χαϊδέψει τα αυτιά κανενός! Πόσο μάλλον τα δικά μας που είναι και μεγάλα και που πολλές φορές έχουμε φέρει σε δύσκολη θέση πολλούς συνδημότες μας. 

Δεν είχαμε κακή πρόθεση αλλά όλες και όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα που φέρνουμε και δεν είμαστε αισιόδοξοι πως συμβάλλουμε πάντα θετικά σε αυτό που λέμε γενικόλογα το "καλό" της πόλης. Άλλωστε ως τοπικό ΜΜΕ που υπηρετεί συγκεκριμένες Αρχές και Αξίες πολλές φορές είμαστε ιδιαίτερα επιθετικοί με τους ιδεολογικούς μας αντιπάλους! Είμαστε σίγουροι πως είμαστε "ανεπίδεκτοι μαθήσεως" αλλά υποσχόμαστε πως θα το παλέψουμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: