ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022



  • 15 μήνες  πριν τις δημοτικές εκλογές του 2023 και οι δημότες μας διαμαρτύρονται για τα ίδια πράγματα που διαμαρτύρονται τα τελευταία 20 χρόνια. Κάποιοι έχουν τις ίδιες εμμονές που είχαν πριν 40 χρόνια και η πόλη πορεύεται την πεπατημένη του κρατισμού με οπαδούς και επιχειρηματίες που θεωρούν υποχρέωση του δήμου , του κράτους και γενικά ενός "Μεσσία" να κρατάει ανοιχτές με συνεχή χρηματοδότηση επιχειρήσεις που έχουν χρεοκοπήσει. Μάλιστα αντί να πάρουν μάθημα από τα χιλιάδες λουκέτα της τελευταίας δεκαετίας ελπίζουν και πάλι πως ο καπιταλισμός θα αποκτήσει νέους κανόνες και θα συνεχίσει να είναι κρατικοδίαιτος. Την ώρα που κλυδωνίζεται το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα από την ενεργειακή κρίση κάποιοι θεωρούν πως το κράτος θα επιδοτεί για πάντα τον χώρο της ενέργειας ή πως οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να έχουν τις ίδιες καταναλωτικές συνήθειες. Τα πράγματα είναι δύσκολα και για τις ΗΠΑ που είναι οι μόνες ευνοημένες από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά κάποιοι εδώ θεωρούν πως θα καταρρεύσουν πρώτα αυτές και μετά η παραπαίουσα Ε.Ε που συνεχίζει να χρηματοδοτεί τον πόλεμο της Ρωσίας μην έχοντας ενναλακτική για τα ενεργειακά της προβλήματα που θα επιδεινωθούν όσο συνεχίζεται ο πόλεμος. Βέβαια να τονίσουμε για να μην παρεξηγηθούμε πως για εμάς πρόκειται για ρωσική εισβολή σε ένα ανεξάρτητο κράτος. 

  • Το ΕΝΑΚ έχει επικεφαλή και ισχυρή ΦΩΝΗ στην πόλη μας , δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναπαράγουμε θεωρίες συνωμοσίας ή τα θέλω κάθε πονεμένου. Το ΕΝΑΚ στηρίζει την διοίκηση Γιώργου Χατζηδάκη στην οποία μετέχουν στελέχη του και όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Όταν αλλάξει αυτό ( δηλαδή το θέμα της στήριξης) θα βγουν και θα το ανακοινώσουν δεν έχουν θέμα να θέλουν να δοξαστούν και αυτοί κρυπτόμενοι δεν έχουμε να κάνουμε εδώ με Λουκρητίες αλλά με αυτοδιοικητικά στελέχη έμπειρα που είχαν σταθεί και ΑΥΤΟΝΟΜΑ μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. 


  • Δεν πρέπει να προβληματίζει και κανέναν το νέο προεδρικό διάταγμα για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού αφού εκτός από όσους διαχρονικά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ καθόλου τσιμέντο μέσα στο δάσος ΟΛΟΙ οι άλλοι κρατούν επιφυλακτική στάση δηλώνοντας εδώ και 20 χρόνια πως το ΚΥΤ Υμηττού είναι παράνομο και θα φύγει κοροϊδεύοντας όσους αφελείς τους πιστεύουν. Δεν έφυγε με ΠΑ.ΣΟ.Κ , δεν έφυγε με ΝΔ , δεν έφυγε ούτε με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τι αναμένουν να έρθει ο Κασιδιάρης να το γκρεμίσει; 


  • Και μια και αναφέραμε τον Κασιδιάρη το κόμμα του μπορεί να είναι ανιχνεύσιμο στις δημοσκοπήσεις αλλά παλεύει για ένα 3% και για τίποτα παραπάνω για να μην έχουν και κάποιοι που έγιναν "πατριώτες" στα πενήντα τους χρόνια ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. Τώρα βέβαια πατριώτες σε εισαγωγικά είναι για εμάς όσοι προτείνουν για την χώρα μας διαφορετικό γεωστρατηγικό προσανατολισμό από αυτόν που έχει. Και αυτό γιατί όσοι είχαν τέτοιες φαντασίες οδήγησαν στην τραγωδία της Κύπρου αφού αποφάσισαν χωρίς να ρωτήσουν καν τους τελευταίους εάν επιθυμούσαν την ένωση τους με την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση οι Κύπριοι είτε μας αρέσει είτε όχι έχουν επιλέξει την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ τους από εμάς και αυτό βέβαια έχει τίμημα για τους ίδιους που εμμένουν και θεωρούν πως μπορούν να σταθούν αυτόνομοι σε έναν κόσμο όπου για να πετύχεις αυτό πρέπει να είσαι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ισχυρός και δυστυχώς η Κύπρος δεν είναι. Την αδυναμία της αυτή πάει να καλύψει με συμμαχίες που έως τώρα δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα εκτός και η Κυπριακή πολιτική σκηνή θεωρεί επιτυχία την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή ή έχει ψευδαισθήσεις πως ό,τι κερδήθηκε στο πεδίο των μαχών θα της δοθεί πίσω μέσω συμφωνίας! 


  • Δύο είναι όπως όλες και όλοι γνωρίζουν οι δημοτικές παρατάξεις με κεντροδεξιά προέλευση που κατέβηκαν στις κάλπες του 2019. Τώρα εάν το 2023  δεν είναι μία αλλά τρεις εμείς τι να πούμε; Εάν δεν κατανοούν πως πρέπει να περάσουν στον δεύτερο γύρο μετά από 13 χρόνια και πάλι τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Ανάλογα προβλήματα έχουν και στον δήμο Βύρωνα και φυσικά δεν είναι τυχαία αφού όπου υπάρχουν πολλοί φιλόδοξοι το ΤΙΜΗΜΑ είναι ήττες που τις χρεωνόμαστε όλες και όλοι που είμαστε ΔΕΞΙΟΙ. Βέβαια σε μια πόλη που δεξιοί θεωρούνται και τα αποβράσματα της χούντας που ο ιδρυτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε ΙΣΟΒΙΑ φυλακή δεν υπάρχει ελπίδα. Άλλωστε αποχουντοποίηση στην ελληνική κοινωνία δεν έγινε κάτι που θα μας συνοδεύει κάθε φορά που έχουμε οικονομική κρίση. Άλλωστε για τα πάντα στην Ελλάδα φταίνε οι Αμερικανοί δηλώνουν οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ από τα δεξιά και τα αριστερά υιοθετώντας θεωρίες συνωμοσίας που δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ιστορική πραγματικότητα. Για αυτό και του πείραξε η ΑΛΗΘΕΙΑ του Άγγελου Συρίγου από το βήμα της Βουλής πως το Πολυτεχνείο δεν έριξε την χούντα αφού μετά από αυτό πάλι ΧΟΥΝΤΑ Ιωαννίδη είχαμε. Αλλά αυτά άλλη φορά.....


  • Αφού οι δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας είναι πάνω από κόμματα και χρώματα ποιο το πρόβλημα να ψηφίσει ΚΑΠΟΙΟΣ Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης που επί 12 χρόνια έκανε πράξη κάθε ΟΥΤΟΠΙΑ που είχαν ΟΛΟΙ; Σε κάθε περίπτωση με δήμαρχο κομμουνιστή ούτε ΚΥΤ Υμηττού θα είχαμε αλλά ούτε ρεύμα στην πόλη! 



  • Οι επιδοτήσεις της κυβέρνησης στο ρεύμα θα συνεχιστούν έως ότου αδειάσουν τα ταμεία του κράτους αφού ο χειμώνας θα είναι βαρύς για όλες και όλους και ιδίως για όσους αποφάσισαν πως θέλουν να εξαντλήσουν την θητεία τους αφού δεν τους ενδιαφέρει τι κόμμα θα παραδώσουν. Ακούς Κυριάκο; 


  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να πείσει κανέναν πως με το ίδιο προσωπικό έστω αυξημένο κατά μερικές χιλιάδες μπορεί να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Θετικό που διώχνουν τους πολίτες από τα σπίτια τους και τους σώζουν όμως οι ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ τους καίγονται και τα ΔΑΣΗ "ζούγκλες" αφημένα στην τύχη τους από ανίκανους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και Δασαρχείο γίνονται ΣΤΑΧΤΗ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: