ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Πτώση αεροσκάφους στο Παλαιοχώρι Καβάλας- Δείτε βίντεο

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Πτώση αεροσκάφους στο Παλαιοχώρι Καβάλας- Δείτε βίντεο


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος τύπου Antonof 12, είχε ξεκινήσει από την Σερβία με προορισμό την Ιορδανία- 'Αγνωστος ο αριθμός των επιβατών του- Κατέπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή ανάμεσα στους Αντιφιλίππους και το Παλαιοχώρι Καβάλας, καθώς κατέπεσε αεροσκάφος τύπου Antonof που είχε ξεκινήσει από τη Σερβία με προορισμό την Ιορδανία.

Ο πιλότος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε ζητήσει άδεια για έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Καβάλας, αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει έως εκεί καθώς ξέσπασε φωτιά στον ένα κινητήρα εν πτήσει και το αεροσκάφος κατέπεσε.


Σύμφωνα με την αναφορά το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ στα δέκα μίλια δυτικά του αεροδρομίου της Καβάλας και ενώ είχε πάρει την άδεια για αναγκαστική προσγείωση, έχοντας αναφέρει τη βλάβη.

Σωστικά συνεργεία σπεύδουν στο σημείο της πτώσης, ενώ προς την περιοχή πετά και ελικόπτερο super puma από τη Λήμνο. Κατά τις έως τώρα πληροφορίες το αεροσκάφος με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων έχει καταπέσει σε χωράφι, ενώ είναι cargo- εμπορικό, πράγμα που σημαίνει ότι επέβαινε μόνο το πλήρωμα. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι επέβαιναν 2 με 3 άνθρωποι, ήταν ουκρανικό, νοικιασμένο από εταιρεία στη Σερβία απ' όπου είχε απογειωθεί με προορισμό την Ιορδανία. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο κινητήρας του αεροσκάφους έπιασε φωτιά στον αέρα. Στο σημείο της πτώσης επιχειρούν δεκαπέντε πυροσβέστες με επτά οχήματα και μεταβαίνουν δυνάμεις της ΕΜΑΚ. Στην γύρω περιοχή έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα είχαν εντοπιστεί τα συντρίμμια του αεροσκάφους, αλλά δεν είχε γίνει τίποτα γνωστό για το πλήρωμά του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το kavalapost.gr μετά την πτώση του αεροσκάφους ακολούθησαν απανωτές εκρήξεις. Αναμένεται επίσημη ενημέρωση για την πτώση του αεροσκάφους.


Φωτογραφία από το kavalapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: