ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Βάνδαλοι μουτζούρωσαν γκράφιτι το οποίο αποκαταστάθηκε άμεσα από τον ΠΑΟΔΗΛ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Βάνδαλοι μουτζούρωσαν γκράφιτι το οποίο αποκαταστάθηκε άμεσα από τον ΠΑΟΔΗΛ


Πριν λίγες ώρες, άγνωστοι μουτζούρωσαν καφάο που ζωγράφισαν μαθητές των εργαστηρίων του Δήμου μας και κοσμεί τη συμβολή των οδών Ηρώς Κωνσταντοπούλου και Γραβιάς.
Αποτροπιασμό προκαλεί ο βανδαλισμός του έργου τέχνης. Δεν σεβάστηκαν την επίπονη και αξιέπαινη δουλειά της ομάδας των εργαστηρίων μας.




Ο ΠΑΟΔΗΛ κινητοποιήθηκε άμεσα για αποκατάσταση.

Σήμερα, εύκολα καταστρέφουμε… με την δικαιολογία “εκφραζόμαστε”…..

Η εταιρεία Graffiti STOP ( Παπαδάκης Πέτρος) ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και αποκατέστησε, μέσα σε 4 ώρες τη ζημιά !!!

Ευχαριστούμε!!!

Θέμης Γιαννόπουλος 
Πρόεδρος ΠΑΟΔΗΛ 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Ευτυχώς ο δήμος και η διοίκηση είχαν προνοήσει και όπως βλέπετε το αντιgrafiti υλικό που είχε προστεθεί πάνω από το grafiti βοήθησε και αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα ( δεν ξέρουμε τον χρόνο που παιδεύτηκαν για να το εμφανίσουν και πάλι στην κανονική του μορφή) η εταιρία που έχει αναλάβει την αποκατάσταση έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βέβαια η αποκατάσταση έχει κόστος που χρεωνόμαστε όλες και όλοι μας. Μουτζουρώνουν grafiti, αγάλματα , τοίχους , κ.ο.κ και θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο γνωρίζουν πως η δράση τους δεν καταγράφεται από κάμερες. 

Το κόστος τοποθέτησης καμερών σίγουρα θα ήταν μικρότερο από όσα δαπανά σε ετήσια βάση ο δήμος μας για αποκατάσταση βανδαλισμών. Πριν μερικές μέρες έκλεψαν κλιματιστικά , χθες μουτζούρωσαν ένα grafiti αύριο μπορεί να κάνουν κάτι άλλο. Με δεδομένο πως η αστυνόμευση της πόλης μας επαφίεται στον "πατριωτισμό" των ενστόλων θεωρείται βέβαιο πως θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε βανδαλισμούς αφού κάποιοι θεωρούν επαναστατική δράση το μουτζούρωμα. Θεωρούμε πως όλες οι δημοτικές παρατάξεις καταδικάζουν τους βανδαλισμούς αλλά ελάχιστες πιέζουν προς την τοποθέτηση καμερών σε κοινόχρηστους χώρους. 

Η τοποθέτηση δεν θα εξαλείψει φυσικά το "φαινόμενο" αλλά θα αποτρέψει τους ερασιτέχνες. Οι "επαγγελματίες" έτσι και αλλιώς θα συνεχίσουν τις έκνομες δράσεις τους και θα συνεχίσουν να κλέβουν ό,τι δεν φυλάσσεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: