ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό....

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Ειδήσεις σε ένα λεπτό....



  • Για τις καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων από επιχειρήσεις που μας στέλνετε φωτογραφίες , το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως λόγω πανδημίας είχαν δοθεί περισσότερα τραπεζοκαθίσματα σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης. Όσο για το όφελος των ταμείων του δήμου μας από τις παραχωρήσεις αυτές είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ πενιχρό και τα τελευταία χρόνια σχεδόν ανύπαρκτο. Θα ήταν ωφέλιμο ένας δημοτικός σύμβουλος να ερωτήσει για το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΤΙΜΗΜΑ που έχει εισπραχθεί την τελευταία τριετία ( λόγω πανδημίας είχαμε άλλη πολιτική στο θέμα των εισπράξεων και χάρισμα αφού επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές) εάν και δεν αναμένουμε ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ απαντήσεις. Το ισοζύγιο "ΩΦΕΛΕΙΑΣ"  της τοπικής κοινωνίας και εσόδων για την "ταλαιπωρία" που υφίσταται κάποιος με κινητικά θέματα είναι αρνητικό ενώ στις δεκάδες αναρτήσεις μας τα τελευταία 10 χρόνια για το θέμα η ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πληγεί και δεν είναι δυνατόν να πληρώσουν ! Εμείς σε κάθε περίπτωση δεν θεωρούμε πως οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να βοηθηθούν αλλά πως πρέπει να υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ και όχι πλασματικό. Το αφήνουμε εδώ και όσο για τις φωτογραφίες σας θα ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΟΥΝ προεκλογικά το 2023 αφού δεν έχει νόημα να δείχνουμε μια ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ που την  βιώνουν καθημερινά οι συνδημότες μας στα κεντρικά σημεία της πόλης. Και τα περίπτερα πληρώνουν για τις καταλήψεις κοινόχρηστου χώρου και οι χαμηλές για εμάς τιμές είναι αναρτημένες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του δήμου Ηλιούπολης. Ο κάθε δήμος εφαρμόζει την δική του τιμολογιακή πολιτική και αποφασίζει εάν θα εισπράξει και με ποιον τρόπο το αντίτιμο που έχει ορίσει. Άλλοι δήμοι είναι πιο πιεστικοί άλλοι λιγότερο ΟΛΟΙ όμως είναι ανεκτική και σωστά για εμάς στην ΙΔΙΩΤΙΚΗ πρωτοβουλία το θέμα μας είναι από αυτή την ανεκτικότητα να υπάρχει ΙΚΑΝΟ οικονομικό όφελος και κυρίως να μην αποκλείονται από κεντρικά σημεία της πόλης τα ΑμεΑ. 

  • Δεν έχουμε Μαρίνες , δεν έχουμε μεγάλο Κοιμητήριο, δεν έχουμε σημαντικό όφελος από τις ενοικιάσεις των "αθλητικών" χώρων γιατί κάθε άλλο παρά αθλητικοί είναι αλλά έχουμε πάρκα "ζούγκλες" και διατηρούμε "ζωντανό" το ρέμα της Πικροδάφνης για να κυκλοφορούν , χελώνες που μας θυμίζουν πως ως πόλη κινούμαστε αργά και δεν θέλουμε ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΤΣΙΜΕΝΤΑ και ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Θέλουμε ΚΡΑΤΙΣΜΟ- ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ και ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ παρατημένους στην τύχη τους αλλά με πρόσβαση σε ΟΛΟΥΣ. Αυτό είναι σημαντικό σε μια πόλη όπου ζέχνει ΦΑΣΙΣΜΟ και που οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι εάν θέλουν να εκλεγούν πρέπει οπωσδήποτε να πάνε με την πλειοψηφία που έχει καταδικάσει τον δήμο μας σε αυτά τα ΧΑΛΙΑ. Ουδείς δήμαρχος ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ για την σημερινή ΕΙΚΟΝΑ όλοι ακολούθησαν μια πλειοψηφία που ΖΕΙ ΜΕ ΜΥΘΟΥΣ και ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ και χωρίς να έχει κανένα όφελος ως πλειοψηφία επαναστατεί ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. 

  • Όχι κε Παύλο Παπαθανασίου μέλος της  ΚΥΨΕΛΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ,  οι συνδημότες μας δεν έχουν ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ για τους δημοτικούς αστυνομικούς κάτι που θα ήταν παντελώς αφύσικο άλλωστε  να συμβαίνει σε μια πόλη που ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ δεν συμπαθεί τα ΣΩΜΑΤΑ  ΑΠΑΤΗΣ,  και αυτό ως "αριστερός" θα έπρεπε να τον γνωρίζετε. Την αντιπάθεια αυτή θα την πληρώσουν ΠΟΛΙΤΙΚΑ στις κάλπες του 2023 οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι και έτσι θα βρεθεί ένας ικανός Αντιδήμαρχος να βρίσκεται πίσω από "εξαφανισμένους" που δεν έχουν τέτοια "βάρη" να παλέψουν! Και βέβαια είμαστε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ τοπικό ΜΜΕ που προβάλει τις δράσεις τους εάν δεν το έχετε διαπιστώσει με την ΔΙΑΦΟΡΑ πως είμαστε και το ΜΟΝΟ που ξεκάθαρα έχει τοποθετηθεί ΥΠΕΡ της κατάργησης της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. Εμάς την περίοδο 2012-2015 δεν μας έλειψαν,  και έχουμε καθαρή την συνείδησή μας πως η επιλογή μας αυτή βοηθάει την πατρίδα μας που δεν έχει ανάγκη από "αστυνομίες" που έτσι και αλλιώς ΔΕΝ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ και δεν έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ σύλληψης. Το αυτό συμβαίνει για να δείτε πως δεν είμαστε ανακόλουθοι και στο θέμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας που εάν έχει σχεδιαστεί για να ζητάει την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ είναι περιττή σε χώρους όπου επικρατεί η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που δεν δύναται να πολεμηθεί από άοπλους ή ελαφρά οπλισμένους που δεν θα έχουν μάλιστα ούτε και αυτοί δικαίωμα σύλληψης. Σε χώρους που γίνεται παρεμπόριο εκατομμυρίων ευρώ ετησίως δεν είναι δυνατόν να στέλνουμε άοπλους και να κάνουμε υποκριτικά πως μας νοιάζει όταν θα αρπάξει φωτιά η στολή τους! Εδώ καίνε την στολή του Ματατζή θα δείξουν τρυφερότητα σε πανεπιστημιακούς αστυνομικούς οι "επαναστάτες"; 


  • Μην μας στέλνετε ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ ή πράγματα που ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. Εάν ήθελε να δηλώσει κάτι επίσημα το ΕΝΑΚ θα το είχε κάνει με ευσεβείς πόθους δεν θα προχωρήσει το πράγμα και κρυπτόμενος δεν ΔΟΞΑΖΕΤΑΙ κανένας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: